
کمیسیون بینالمللی آموزش ریاضی
کمیته بینالمللی آموزش ریاضی به توسعه آموزش ریاضی در تمامی سطوح اختصاص داده شده است و بخشی از اتحادیه بینالمللی ریاضی (IMU) میباشد. در واقع ICMI یک سازمان بینالمللی غیر دولتی و غیرانتفاعی علمی با هدف ترویج همکاریهای بینالمللی در زمینه ریاضیات است. این کمیته در خلال کمیته بینالمللی ریاضیدانان در رم در سال 1908 تشکیل شد و اولین مسئولیت آن تجزیه و تحلیل شباهتها و تفاوتهای آموزش دوره متوسطه در کشورها بود و از آن به بعد فعالیتها و اهداف آن گستردهتر شد. امروزه ICMI یک انجمن برای ترویج انعکاس همکاری، تبادل نظر و انتشار ایدهها در یاددهی و یادگیری ریاضیات از سطح ابتدایی تا دانشگاه است. کار کنونی ICMI تحریک رشد، سنتز و اشاعه دانش (پژوهش) و منابع آموزش (مواد برنامههای آموزشی، روشهای آموزشی، استفاده از فنآوری و غیره) است. هدف این کمیسیون تسهیل انتقال اطلاعات بهروزدر تمام جنبه های تئوری و عملی یاددهی و یادگیری ریاضی از یک چشم انداز بین المللی است. هدف دیگر ICMI ارائه یک ارتباط بین پژوهشگران آموزشی، طراحان برنامه درسی، سیاستگذاران آموزشی، معلمان ریاضیات، ریاضیدانان، مربیان ریاضیات و دیگر علاقهمندان به آموزش ریاضی در سراسر جهان است. در میان دیگر سازمانهای مشابه ICMI به دلیل روابط نزدیک خود با جوامع حرفهای ریاضیدانان و آموزگاران ریاضی و وسعت موضوعی، فرهنگی و منطقهای تمایز ویژهای دارد.
جوایز کمیسیون بینالمللی آموزش ریاضی
کمیسیون بینالمللی آموزش ریاضی (ICMI) در سال 2000 تصمیم به اهدا دو جایزه برای به رسمیت شناختن دستاوردهای برجسته در تحقیقات آموزش ریاضی گرفت .
- جایزه Felix Klein، اول رئیسICMI، به افتخار یک عمر دستاوردهای او (1908-1920)
- جایزه Hans Freudenthal، هشتمین رئیس ICMI، به افتخار کوله باری از برنامههای پژوهشی(1967-1970)
این جایزه، که ادای احترامی به دانش والا و برجسته آموزش ریاضی است، نه تنها در خدمت تشویق تلاشهای محققان است، بلکه کمکی به توسعه آن، از طریق شناخت جامعه از تلاشها و استانداردهای بالای آن است. این جایزه شامل یک مدال و یک گواهینامه قابل استناد است. جایزه مشابه به مدرک افتخاری دانشگاهی است که در سالهای فرداهدا میشود. (با شروع در سال 2003). علاوه بر این، برندگان این جایزه به ارائه سخنرانیهای ویژه در ICME دعوت میشوند.
کمیته جایزه (AC) از شش نفر برای انتخاب برندگان این جایزه تشکیل شده و اعضای AC از سوی رئیس جمهور از ICMI، پس از مشورت با کمیته اجرایی و با سایر صاحبنظران دیگر در این زمینه، منصوب میشوند. اعضای فعال AC، به جز رئیس آن، شناخته شده نیست. تنها در زمانی که دوره عضویت آنها به انتها میرسد، نامهایشان عمومی میشود. شرایط انتصاب اعضای AC به مدت هشت سال و غیر قابل تجدید است، که سه نفر از اعضا هر چهار سال جایگزین میشوند. یکی از سه نفر از اعضای پس از آن نیز باید به عنوان رییس کمیته انتخاب شود. برای شروع، یک کمیته شش نفره در سال 2002 منصوب شد که سه تن از آنها با دوره هشت ساله، سه نفر دیگر با دوره چهار سال. بطور استثنایی، رئیس کمیته جایزه، یکی از اعضای کمیته اجرایی ICMI انتخاب شد ولی بعد از آن، اعضای فعلی کمیته اجرایی نمیتوانند برای عضویت در کمیته جایزه انتخاب شوند.
![]() | این جایزه ICMI برای برسمیت شناختن دستاوردهای مادام العمر در تحقیقات آموزش ریاضی فلیکس کلاین( 1849-1925)، یکی از ریاضیدانان برجسته در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 است. نام کلاین امروز در بسیاری مقالات اساسی ریاضی، به ویژه در تئوری تابع و هندسه غیر اقلیدسی بچشم میخورد. او به ویژه برای فعالیتش در مرتبط ساختن هندسه و نظریه گروه مشهور است، که در برنامه Erlanger (1872) مطرح شد. |
جایزه دوم ICMI برای پروژههای مهم در پژوهشهای آموزش ریاضیات در طول ده سال گذشته منظور شده است و آن را به نام Hans Freudenthal، (سال 1905-1990) نام گذاری کردهاند. او که در آلمان متولد شده بود، در سال 1930 به آمستردام، نقل مکان کرد و پس از آنکه مدرک دکترای خود را به دست آورد، دستیار L.E.J. Brouwer شد. در سال 1946 در اوترخت، او بعنوان رئیس در ریاضیات محض و کاربردی و اصول ریاضیات منصوب شد. وی سهم قابل توجهی در توپولوژی، هندسه و نظریه گروهه لی داشت، ولی به تدریج علایق حرفهای او بیشتر در مورد مسائل مربوط به آموزش ریاضیات متمرکز شد. او بنیانگذار رویکرد نظری به سوی آموزش و یادگیری ریاضیات معروف به “آموزش ریاضی حقیقی” است. مؤسسه وی در سال 1971 در IOWO راه اندازی شد، که یک موسسه تحقیقاتی در آموزش ریاضیات است و پس از مرگ او، به مؤسسه Freudenthal تغییر نام داد. Freudenthal در کمیته اجرایی ICMI در سالهای1963-1974 و رئیس آن در طی سالهای 1967-1970 بود. او در دوران ریاستش، باعث ایجاد کنگره ICME شد که تنها به آموزش ریاضیات مختص بود- در مقابل آموزش ریاضیاتی که به عنوان یک جزء در داخل کنگره بین المللی ریاضیدانان است. (Lyon, France, 1969) او همچنین در سال 1968، مجله معروف بین المللی مطالعات آموزشی در ریاضی را راهاندازی کرد و به ویراستاری آن در سالهای متمادی مشغول بود که امروزه مرجع استانداردی در این زمینه است و مجلهای در حال توسعه در پژوهشهای آموزش ریاضیات L’Enseignement Mathématique. |
شانزدهمین مطالعه ICMI به زبان فارسی (چالشهای رياضی داخل و خارج از کلاس)
شانزدهمین مطالعه ICMI به زبان انگليسی
Appendix 10 : Challenging Mathematics – The Mathematics Houses in Iran1
رياضيات چالش برانگيز، درون و فرای کلاس فصل 2 : چالشهای فراکلاس درسی-منابع و رويکرد سازمانی
Challenging Mathematics In and Beyond the Classroom
مطالعات ICMI
چهار مطالعه ICMI در حال انجام است و 18 مطالعه اول کامل شدهاند.
- تاثير کامپيوتر و انفورماتيک بر رياضيات و تاثير آن، 1985
- رياضيات مدرسه در سالهای 1990، 1986
- رياضيات به عنوان موضوعی خدماتی، 1987
- رياضيات و شناخت، 1988
- عمومیسازی رياضيات، 1989
- ارزيابی در آموزش رياضيات، 1991
- جنسيت و آموزش رياضيات، 1993
- پژوهش در آموزش رياضيات چيست و چه نتايجی دارد؟ 1994
- ديدگاههای تدريس هندسه در قرن 21ام، 1995
- نقش تاريخ رياضيات در ياددهی-يادگيری رياضيات، 1998
- ياددهی و يادگيری رياضيات در سطح دانشگاه، 1998
- آينده ياددهی و يادگيری جبر، 2001
- آموزش رياضيات در سنتهای فرهنگی متفاوت: مطالعه تطبيقی شرق و غرب آسيا، 2002
- نرمافزارها و مدلسازی در آموزش رياضيات، 2004
- آموزش و توسعه حرفهای معلمان رياضی، 2005
- رياضيات چالشبرانگيز درون کلاس و فراتر از آن، 2006
- فنآوريهای ديجيتال و ياددهی-يادگيری رياضيات: بازانديشی زمين، 2006
- آموزش آمار در رياضيات مدرسه: چالشهای تدريس آن برای معلمان و آموزش معلمان، 2008
- اثبات و برهان در آموزش رياضيات، 2009
- واسطههای آموزشی بين رياضيات و صنعت، 2010
- آموزش رياضيات و تنوع زبان، 2011
- طراحی کار، 2013
یازدهمین همایش بین المللی آموزش ریاضی
(ICME-11)
6 تا 13 ژوئیه 2008 (15 تا 22 تیر 1378)، مونتری، مکزیک
(Mexico, Monterrey)
ششمین گروه مطالعه موضوعی
(TSG 6)
فعالیتها و برنامههای مربوط به استعدادهای درخشان ریاضی
مهلت پایانی ارسال مقاله به گروه مطالعات موضوعی ششم “فعالیتها و برنامههای مربوط به استعدادهای درخشان ریاضی” در یازدهمین کنگره بین المللی آموزش ریاضی، تا سوم ژانویه 2008 مطابق با پنج شنبه سیزدهم دیماه تمدید شد.
1. مقدمه
هدف از این مطالعه گرد هم آوردن معلمان ،ریاضیدانان، مربیان و محققان ریاضی علاقمند به شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان ریاضی میباشد. هدف این است که از دو جنبه نظری و عملی، اطلاعاتی در این زمینه جمع آوری نموده و مسائل مربوط به استعدادهای درخشان ریاضی از قبیل چالشهای مربوط به نحوه شناسائی وفراهم نمودن آموزش مناسب برای آنان را بررسی نمائیم .
سایتهای مربوطه عبارتند از :
www.icme11.org.mx/icme11
www.mathhouse.org
http://www.umoncton.ca/
کمیته برگزارکننده این مطالعه مشتمل بر پنج عضو میباشد :
- آقایان ویکتور فرایمان Viktor Freiman viktor.freiman@umoncton.ca از دانشگاه مونکتون کانادا
- و علی رجالی Ali Rejali a_rejali@cc.iut.ac.ir از دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران، مدیران گروه
- و آقایان مارک اپلبام mark@macam.ac.il Mark Appelbaum,
- پابلو دارنل dartnel@dim.uchile.cl Pablo Dartnel
- و آرنه موگنسن Arne.Mogensen@skolekom.dk Arne Mogensen به عنوان اعضا.
برنامه زمانبندی شده چگونگی عملکرد این گروه متعاقباً اعلام خواهد شد. علاوه بر ارائه مقالات در وب سایت، در نظر است جلسات تبادل نظر پیرامون هر پرسش جالب توجه در ارتباط با استعدادهای درخشان ریاضی برگزار شود. پس از مشخص نمودن این مسائل، احتمالا میز گردی برای نتیجه گیری و بررسی آنچه که در حال حاضر در این رابطه انجام گرفته و فعالیتهايي که برای آینده در نظر گرفته شده است، ارائه خواهد شد.
2. موضوعات قابل طرح در این همایش
این گروه در ادامه نتایج به دست آمده در “چهارمین گروه مطالعه موضوعی” که در دهمین همایش بین المللی آموزش ریاضی در کپنهاگ برگزار شد، مطالعه خود را دنبال خواهدکرد. هدف پیگیری مباحث بنیادین تعیین و مطرح شده توسط گروه مذکور(http://www.icme10.dk/ Topic Study Group 4) میباشد:
- ویژگیهای استعدادهای درخشان ریاضی چیست و این دانش آموزان چگونه شناسایی میشوند؟
- پس از شناسایی نمودن این دانش آموزان، در داخل و خارج از کلاس درس چگونه باید با آنان مواجه شد؟
- بررسی مواد درسی که برای استعدادهای درخشان ریاضی ارائه میشود، بهویژه فنآوریهائیکه میتواند مفید باشد.
- مثالهایی خاص ازمسائل و پژوهشهای انجام شده در این زمینه.
بهعلاوه، این گروه موضوعات زیر را نیز بررسی خواهد نمود :
الف) ادبیات موجود در زمینه استعدادهای درخشان؟ (از مقالات تحلیلی در این زمینه استقبال میشود.)
ب) دانشآموز با استعداد ریاضی چه کسی است؟ دارای چه ویژگیهایی است؟ چه تفاوتی بین عبارتهای “استعداد، امید، هوش، توانایی و نبوغ ریاضی” و عبارتهای دیگر که توسط محققان و کاردانان به کار برده میشود، وجود دارد؟ این اصطلاحات از کشوری به کشور دیگر، چگونه تغییر مییابد؟
ج) چگونه میتوانیم استعدادهای درخشان ریاضی را شناسایی نماییم؟ چه راههایی برای یافتن این دانشآموزان در سنین و شرایط متفاوت وجود دارد؟
د) با دانشآموزان یا کودکانی که خود یا خانواده، آنان را جزو استعدادهای درخشان ریاضی میدانند ولی فاقد معیارهای مشخص شده هستند، چگونه رفتار کنیم؟
ه) پدیده اجتماعی واکنش بیش از حد نسبت به این دانشآموزان چه خواهد بود و چه تاًثیری برزندگی و آینده آنان خواهد گذاشت؟
و) استعدادهای درخشان ریاضی، چگونه با ریاضیات کار میکنند؟ نقاط قوت و ضعف آنان در این زمینه چیست؟ رفتار و عملکرد آنان چگونه است؟ چگونه میتوانیم تمام این جوانب را در نحوه آموزش و ارزیابی آنان مورد توجه قرار دهیم؟
ز) نیازهای ویژهی استعدادهای درخشان ریاضی چیست؟ ( آموزش اضافی، مدرسه و تجارب روزانه آنان، کارهایی که در خانه انجام میدهند، شرکت در فعالیتهای فوق برنامه، باشگاههای ریاضی، خانههای ریاضیات، مسابقات و غیره؟)
ح) نظامهای آموزشی به منظور برآورده نمودن نیازهای استعدادهای درخشان ریاضی چه باید بکنند؟ برنامه تحصیلی و همچنین انجام کارهای عملی آن در داخل یا خارج از کلاس درس چه اثراتی (مثبت یا منفی) بر روی پیشرفت تحصیلی این دانش آموزان خواهد داشت؟
ط) استعدادهای درخشان ریاضی (در سطوح مختلف تحصیلی) چگونه باید آموزش داده شوند و چه فعالیتهای فوق برنامهای باید برای آنان فراهم گردد؟ چگونه میتوان به عنوان آموزگار یا مربی به آنان در خلاقیت بیشتر کمک نمود؟
ی) چگونه میتوان مربیان را برای کار با این دانشآموزان آماده نمود؟ چالشهای بین استعدادهای درخشان ریاضی و مربیان آنان در چیست و چگونه باید با این چالشها برخورد نمود؟ آینده این دانشآموزان چگونه است و چگونه میتوان آنان را در درک این تواناییشان یاری داد؟
ک) چه منابعی در این زمینه موجود است؟ فنآوریها چه نقشی درفراهم نمودن منابع اضافی برای استعدادهای درخشان دارد؟
ل) موضوعات دیگری که توسط برگزارکنندگان مشخص نشده، اما برای مطالعات بعدی مفید میباشند.
وب سایت سودمند :
http://www.amt.canberra.edu.au/icmis16.html
(ICMI Study 16 on Challenging Mathematics inand Beyond the Classroom)
3. چگونگی پیوستن به گروه
از علاقمندان پیوستن به این گروه تقاضا میشود موضوع مورد علاقه خود را در مقالهای با بلندائی بین 1500 تا 2500 کلمه ارائه نمایند. این مقالات باید حداکثر تا اول دسامبر 2007(10/9/1386) و به زبان انگلیسی یا فرانسه توسطemailبرای تمام اعضای کمیته ارسال گردد.
کمیته برگزارکننده، مقالات برگزیده را حداکثر تا اول ژانویه 2008 (11/10/1386) اعلام خواهد نمود. برنامه زمانبندی شده نهایی این همایش پس از انتشار مقالات پذیرفته و ویرایش شده در وب سایت، اول آوریل 2008 (12/1/1387) اعلام خواهد شد.
ما بیصبرانه منتظر دریافت مقالات شما هستیم و از تمام محققانی که به موضوع علاقهمند میباشند، خواهشمندیم ما را در دانش و تجربیات خود سهیم نمایند.
گروه مطالعات موضوعی ششم
مونتری، مکزیکICME-11
برخی از فعالیتهای دیگر ICME-11
کميته بينالمللی آموزش رياضی
International Commission on Mathematical Instruction – ICMI
انتشارات ICMI
نشريات مختلفی توسط يا تحت نظارت ICMI منتشر میشود که برخی از آنها مستقيما حاصل فعاليتهای ICMI است. اکثر اين انتشارات از طريق کتابخانه ديجيتال ICMI قابل دانلود هستند.
بولتن ICMI
اين بولتن دو بار در سال منتشر میشود و به صورت يک فايل .pdf قابل دانلود از وبسايت ICMI است که بيشتر نقش يک آرشيو را برای ICMI دارد.
خبرنامه ICMI ويرايش جديد 2013
خبرنامه الکترونيکی ICMI شش بار در سال در ماههای زوج منتشر میشود و هدف آن ايجاد يک کانال ارتباطی آسان برای کسب اطلاعات جامعه آموزش رياضی است. عضويت در اين خبرنامه رايگان است و از طريق وبسايت ICMI انجام میشود. خبرنامه الکترونيکي
مجموعه مقالات ICME
برگزاری هر کنگره بينالمللی آموزش رياضی به انتشار مجموعه مقالات آن کنگره منجر میشود. علاوه بر اين، برخی از کنگرهها، انتشارات ديگری نيز به همراه دارند مثل کتاب سخنرانيهای منتخب، يا ساير نشريات از گروههای مسئول.
انتشارات مطالعات ICMI
هر مطالعه ICMI با انتشار يک سند بحث که موضوع و هدف مطالعه را به همراه جزئيات آن بيان میکند، آغاز میشود. هدف نهايی يک مطالعه ICMI توليد سندی است که به عنوان مرجع در زمينه مطالعاتی انجام شده محسوب میشود. “New ICMI Studies Series” نام کتابهايی است که توسط Springer به چاپ رسيده است و شامل مطالعات ICMI از سری 6 به بعد میباشد . ضميمه برخی از مطالعات ICMI، برخی مواقع متعلقات ديگری نيز قرار دارد.
مجموعه مقالات ديگر کنفرانسهای ICMI
برخی انتشارات ICMI حاصل فعاليتهای خاصی در ICMI يا ديگر فعاليتهايی که توسط ICMI هدايت میشوند، میباشد.
آموزش رياضی L’Enseignement Mathématique
مابقی انتشارات ICMI حاصل فعاليتهای سازمانهای مستقل از ICMI است که گروههايی مرتبط با ICMI دارند. مانند گروههای مطالعاتی وابسته به ICMI.
تاریخ صدساله کمسیون بینالمللی آموزش ریاضیات ICMI
1908-2008
هدف از راهاندازی این وب سایت، طراحی تاریخ ICMI از طریق اسناد و تصاویراست. در این وبسایت برجستهترین رویدادهای تاریخ ICMI (شامل کنگرهها، استعلامها، تعاملات با سازمانهای دیگر و غیره)، چهرههای کلیدی و تعاملات است و نشان میدهد که چگونه فعالیتهای کمیسیون گسترش پیدا کرد و در نیمه دوم قرن بیستم تنوع بیشتری یافت.
کمیسیون بینالمللی آموزش ریاضی (Commission Internationale de l’Enseignement Mathématique, Internationale Mathematische Unterrichtskommission, Commissione Internazionale dell’insegnamento matematico) در چهارمین کنگره بین المللی ریاضیدانان که در 6-11 آوریل و در رم برگزار شد، ایجاد شد.
اولین رئیس کمیسیون Felix Klein ریاضیدان برجسته و ترویج کننده اصلاحات اساسی در آموزش ریاضیات در آلمان بود. نقش قابل توجهی در ایجاد کمیسیون را David Eugene Smith، استاد کالج معلمان از نیویورک که عمیقا در آموزش و پرورش و نیز در تاریخ ریاضیات علاقه مند بود، بر عهده داشت.
نقل قولی از Felix Klein در صفحه اصلی سایت برجسته است چرا که جملات وی بطور قاطعانهای اهمیت پژوهش در آموزش را نه تنها برای بهبود تدریس ریاضی به خودی خود، بلکه در یک چشم انداز بلند مدت، برای بهبود پژوهش توصیف میکند.
من بر این باورم که کل بخش آموزش ریاضیات، از ابتدایش در مدرسه ابتدایی تا پژوهشهایی در پیشرفتهترین سطوح، باید به صورت یک سازمان شکل گیرد. این موضوع برای من روز بروز روشنتر میشود که بدون در نظر گرفتن این دیدگاه کلی نگر، حتی خالصترین تحقیقات علمی رنج خواهد برد تا آنجا که از تحولات فرهنگی مختلف و پر جنب و جوش در جریان، از خود بیزار شده و محکوم به خشکی خواهد شد همانند گیاهی که در انبار بدون نور خورشید خفه خواهد شد.
خانه رياضيات اصفهان در ICME-12
ICMI & IMH
خانه رياضيات اصفهان که از سالها قبل برای کميته بينالمللی آموزش شناخته شده بود (شرکت دکتر علی رجالی، عضو هيات مؤسس خانه رياضيات اصفهان، به عنوان ميهمان در ICME-6، معرفی خانههای رياضيات ايران در 16امين مطالعه ICMI(صفحه 20)، شرکت مهندس عمران بهروز، همکار خانه رياضيات، در 17امين مطالعه ICMI)؛ در سال 2012، نقش بارزتری در فعاليتهای کنگره ICME-12 داشت و گروه سه نفری متشکل از دکتر علی رجالی و خانمها نرگس عصارزادگان و ليلی حاتمزاده، دبيران رياضی همکار خانه ،در اين کنگره شرکت کردند. [1]
دکتر علی رجالی که نماينده ايران در ICMI است در مينیکنفرانس تشکيل شده توسط فدراسيون جهانی مسابقات ملی رياضی قبل از ICME-12 سخنرانی کرد و در آن به اهميت نقش معلمان رياضی در مسابقات و کنفرانسهای رياضی (نه فقط به عنوان شرکتکننده) اشاره کرد. وی که در چهار سال اخير معاون رييس فدراسيون جهانی مسابقات ملی رياضی بود در مجمع عمومی اين فدراسيون دوباره برای چهار سال آينده جهت فعاليت در فدراسيون با همين سمت توسط اعضای فدراسيون انتخاب شد. در اين مجمع دکتر يحيی تابش که قبلا توسط دکتر علی رجالی جهت دريافت جايزه پال ارديش معرفی و انتخاب شده بود جايزه خود را دريافت کرد. همچنين سرکار خانم دکتر گويا، عضو هيات علمی دانشکده رياضی دانشگاه شهيد بهشتی، نيز با معرفی نماينده ايران در ICMI (دکتر رجالی) پس از رایگيری جهت عضويت در شورای اجرايی ICMI انتخاب شد.
دکتر رجالی عضو گروه سازماندهی گروه مطالعه موضوعی 34 (TSG34) با موضوع “نقش مسابقات رياضی و ساير زمينههای چالشبرانگيز در ياددهی-يادگيری رياضی” نيز بود. خانم نرگس عصارزادگان که به جهت فعاليت و ارائه مقاله در زمینۀ کاشیکاری، هندسه و ریاضیات بازآفرینی شده در دبیرستانها و خانه ریاضیات برای دانشآموزان مقطع متوسطه و راهنمایی، قبلا به عضويت گروه سازماندهی گروه بحث 5 با عنوان “استفاده از تاریخ ریاضیات در مدرسه” انتخاب شده بود، در اين کنگره به همراه خانم ليلی حاتمزاده شرکت فعال داشتند.
Isfahan Mathematics House, and Sepahan Soroosh International IT Training
Corporation (SITCO) IRAN
emran1349@yahoo.com
Mathematics learning seems to be hard and exhausting task for many learners. Mathematics educators and teachers always try to stimulate the public and specially students for studying mathematics. Certainly ICT is an effective tool for providing an interesting atmosphere for mathematics learning. Using this tool, one can make some virtual spaces such as exact diagrams and figures, attractive animations, and most important, making games and parametric programs to provide mutual interactions between learners and teaching media, such that they can change the parameters and see the results in figures or in the processes of the programs and much easier understand the concepts. Isfahan Mathematics House(IMH) was trying to organize content provider teams of these specialists and professionals as its member: Mathematics educator, Mathematicians, Scenarists, Graphic experts and Programmers and multimedia experts. The team was making up some mathematics contents, but it faced to a big problem. It was the lack of communication between these people since many of them don’t understand others with different background. For example the art experts don’t understand mathematics and vice versa. As a solution we tried to train some “interpreters” who can understand or have more feeling of both sides, and finally some successful results raised. In this article we are trying to report these activities with many useful experiences for all interested in the process of providing mathematical e-content
خلاصهای از گزارش مجمع عمومی فدراسيون جهانی مسابقات ملی رياضيات
World Federation of National Mathematics Competitions
جمعه 13 ژوئيه 2012
سئول، کره
حاضرين: اعضای WFNMC
- مراسم جايزه: جوايز پال ارديش2010 به دکتر يحيی تابش و Cecil Rousseau
- گزارش اعضای کميته اجرايی
- انتخابات کميته اجرايی
خلاصه گزارش رييس فدراسيون، Maria de Losada : از اينکه برای 4 سال رياست فدراسيون را عهدادار بودم سپاسگزارم. چيزهای زيادی آموختم. يکی از وظايف من برگزاری کنفرانس ريگا 2010، و مينیکنفرانس سئول 2012 بود. علی رجالی و من روسای مشترک گروه مطالعه موضوعی 34(TSG34) با عنوان “نقش مسابقات رياضی و ديگر زمينههای چالشبرانگيز” در ICME-12 هستيم. من در حال سازماندهی کنفرانس WFNMC2014 در کلمبيا هستم. من در حال اصلاح ساختار فدراسيون از طريق تنظيم وضعيت قانونی و اعضای آن هستم. من در حال تلاش جهت همکاری نزديکتر با المپياد جهانی رياضی، IMO، و ترويج مقالات پژوهشی برای مجله “مسابقات رياضی”، Mathematics Competitions، هستم. من همواره بر اين باور بودهام که اين فدراسيون نبايد در حد فعاليتهای خارج از برنامه آموزشی باشد.
خلاصه گزارش معاون ارشد رييس فدراسيون، Alexander Soifer : چهار سال گذشته که من معاون ارشد رييس فدراسيون بودهام، پربارترين دوران زندگی حرفهای من بوده است. با توجه به قانون اساسی، من رييس کميته برنامهريزی فدراسيون نيز بودم و همچنين در تهيه برنامه علمی کنفرانس ريگا نيز به همکارم کمک میکردم.
خلاصه گزارش معاون رييس فدراسيون، Ali Rejali : به جای مرور گذشته، من در حال فکر کردن درباره آينده فدراسيون و تغييراتی که لازم است اجرا شود، هستم. ما نياز داريم که معلمان رياضی و جوانان، به خصوص برندگان المپيادهای رياضی و مربيان آنها بيشتر درگير شوند. همچنين بايد بيش از پيش درگير فعاليتهای تحقيقاتی و پروژههای ICMI شويم. به عنوان مثال، بايد مطالعه بيشتری درباره تاثير مسابقات رياضی و ديگر فعاليتهای چالشبرانگيز بر بهبود آموزش رياضی و ارتباط مسائل رياضی مسابقات و تحقيقات واقعی رياضی انجام دهيم. مشتاقانه منتظر شنيدن نظرات اعضای فدراسيون در اين زمينه هستيم.
در ادامه، اعضای ديگر گروه نيز گزارش فعاليتهای خود را ارائه کردند.
اعضای جديد کميته اجرايی به شرح زير انتخاب شدند :
رييس: Alexander Soifer, University of Colorado at Colorado Springs, USA
معاون ارشد رييس و رييس کميته برنامهريزی: Kiril Bankov, University of Sofia BULGARIA
معاون رييس: Robert Geretschläger, Graz, AUSTRIA
معاون رييس: علی رجالی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ايران
منشی: Sergei Dorichenko, School 179, Moscow, RUSSIA
رييس دور پيشين و رييس کميته جوايز: Maria Falk de Losada, University Antonio Nariño, Bogota, COLOMBIA
ويرايشگر مجله “مسابقات رياضی”: Jaroslav Švrcek, Palacky University, Olomouc, CZECH REPUBLIC
خزانهدار: Peter Taylor, Australian Mathematics Trust, University of Canberra, ACT 2601, AUSTRALIA
دریافت جایزه پال اردیش توسط دکتر یحیی تابش از رییس ICMI
از سمت راست: دکتر علی رجالی (معاون رییس WFNMC)، پروفسور Bill Barton(رییس ICMI)، دکتر یحیی تابش، خانم Maria Falk de Losada (رییس WFNMC)
در 13 ژوئیه 2012،در ICME-12، دکتر یحیی تابش از رییس ICMI جایزه دریافت کرد. دکتر یحیی تابش استاد عضو هیات علمی دانشکده علوم ریاضی که پس از معرفی توسط دکتر علی رجالی به انتخاب کمیته جوایز WFNMC در سال 2010 جایزه پال اردیش را به خود اختصاص داده بود، در سال 2012 جایزه خود را از رییس ICMI دریافت کرد.
دکتر یحیی تابش عضو هیئت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف، در تاریخ 30 جولی 2010 مصادف با 8/5/1389، از سوی پروفسور پیتر کندراو، رئیس کمیته جوایز، به عنوان برنده نشان جهانی پال اردیش 2010 ، اعلام شد. خانه ریاضیات اصفهان این انتخاب شایسته را به آقای دکتر تابش تبریک می گوید. یحیی تابش در سال 1339 در تهران متولد شد. او در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل شد و مدرک دکتری خود را در ریاضیات کاربردی از دانشگاه سیراکیوس آمریکا اخذ نمود. وی به مدت 11 سال در دانشگاه صنعتی اصفهان و پس از آن در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار شد. او همچنین به مدت 4 سال رییس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف و پس از آن به عنوان معاون مرکز کامپیوتر آن دانشکده منصوب گردید.
دکتر تابش به شدت علاقه مند به مسابقات ریاضی و انفورماتیک هستند. وی یکی از برگزارکنندگان اولین مسابقه ریاضی اصفهان بود. مسابقهای که راه را به سوی المپیادهی ریاضی یران و بسیاری المپیادهای علمی دیگر در یران باز نمود. او از طراحان و مؤسسان خانه های ریاضیات در یران است. همچنین نویسنده و ویراستار نخستین مجله انجمن ریاضی یران (فرهنگ و اندیشه ریاضی) می باشند. یحیی تابش در تحریک بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به منظور انتخاب ریاضیات و علوم کامپیوتر به عنوان رشته تحصیلشان نقش بسزایی دارند. او چندین سال درگیر آماده سازی تیمهای ایرانی بری شرکت در المپیادهی ریاضی بودند. وی یکی از برگزارکنندکان بسیاری از کارگاهها و سمینارهای ریاضی، علوم کامپیوتر و ICT در کنفرانسهای داخلی در یران بوده اند. دکتر تابش توسط وزارت آموزش و پرورش یران به عنوان رییس کمیته توسعه برنامه 12 ساله (1372-1376) و عضو کمیته توسعه برنامه تحصیلی ریاضی و کامپیوتر (1376- 1377) منصوب شدند.
دکتر تابش رییس انجمن ترویج علم (1376-1378)، عضو کمیته المپیاد ریاضی یران (1366- تاکنون)، قائم مقام سرپرست تیمهای یرانی در المپیادهای ریاضی یران (1374-1377) و سرپرست تیمهای یرانی در المپیادهای ریاضی یران (1378-1380) بودند. همچنین وی سرپرست تیمهای یرانی در المپیاد بین المللی انفورماتیک (1368-1370)، مدیر اجرایی مسابقات منطقه غرب آسیا (1382- تاکنون)، مدیر و برگزارکننده مسابقات مدارس ایران (1386- تاکنون)، مدیر و برگزارکننده مسابقه ریاضی کانگورو در یران (1387- تاکنون) بودهاند. یحیی تابش هسته یک شبکه عظیم از دانشمندان و مهندسان جوان ایرانی است، کسی که از بینش و خوش بینی همیشگی او در کار با دانش آموزان توانمند بهره میبرند.
خانههای ریاضی و تأثیر آنها در آموزش ریاضیات
Mathematics Houses and Their Impact on Mathematics Education
Ali Rejali, Peter Taylor, Yahya Tabesh, Jérôme Germoni and Abolfazl Rafiepour
Proceeding of the 13th International Congress on Mathematical Education
Since 1999, teams of the Iranian high school teachers and university faculty developed and promoted the idea of Mathematics Houses.A“Math House” is a community center that aims to provide a learning environment and opportunities for students and teachers at all levels to experience deeper understanding of mathematical concepts and develop creativity through teamwork and cooperation to work on real-life problems through (Barbeau & Taylor, 2009). The first Mathematics House was established in Isfahan, Iran, as an NGO for the occasion of Mathematics Year 2000. Mathematics Houses have been developed in more than 30 cities in Iran under the Iranian Union of Math Houses. Mathematics Houses have also been established in other places around the world, for example at the Maison des Mathématiques et de l’Informatique (Lyon, France), La Maison des Maths (Quaregnon, Belgium), Mathematicum (Giessen, Germany), and the Archimedes Premises (Belgrade, Serbia). Goal of the Discussion Group: Introduce Mathematics Houses and similar institutions around the world, discuss their effects on mathematics education and their important impacts on promoting teamwork and popularizing mathematics, and look for some new ways of cooperation and exchange of experiences. Structure of the Discussion Group: First day of the program started with an introduction by Peter Taylor, followed by a talk by Ali Rejali introducing Isfahan Mathematics House. Christian Mercat then introduced the House for Mathematics and Informatics in France and Abolfazl Rafiepour discussed on developing Mathematics Houses in Iran, followed by a discussion session chaired by Peter Taylor. The second day started with a talk on content development in Mathematics Houses by Yahya Tabesh, which was then followed by panel discussions on goals, strategies, and programs for Mathematics Houses chaired by Peter Taylor with Christian Mercat, Yahya Tabesh, and Abolfazl Rafiepour as the panel members.
The closing session consisted of discussions about conclusion and future works and was chaired by Ali Rejali. Outcome: Exchanging experiences globally, establishment of an International Network of Mathematics Houses and promotion of establishing Mathematics Houses in other regions worldwide.
Reference
Barbeau, E. J., & Taylor, P. J. (Eds.). (2009). Challenging mathematics in and beyond the classroom, the 16th ICMI study, new ICMI study series. New York: Springer
A. Rejali: Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran e-mail: a_rejali@cc.iut.ac.ir; a.rejali@yahoo.com
© The Author(s) 2017 G. Kaiser (ed.), Proceedings of the 13th International Congress on Mathematical Education, ICME-13 Monographs, DOI 10.1007/978-3-319-62597-3_103
13امين کنگره بينالمللی آموزش رياضی : ICME-13
کميته بينالمللی آموزش رياضی
International Commission on Mathematical Instruction – ICMI
2nd Announcement
گروههای مطالعاتی ICME 13
WFNMC : TSG 30 کنفرانس گروه مطالعاتی مسابقات ریاضی : 23 جولای 2016، هامبورگ
گروه بحث ICME13 : خانههای ریاضیات و نقش آن در آموزش ریاضی
در سال 2016، 13امين کنگره بينالمللی آموزش رياضی، ICME-13، توسط انجمن آموزش ریاضی (Gesellschaft für Didaktik der Mathematik – GDM) در کشور آلمان در شهر هامبورگ برگزار خواهد شد. اين کنگره که تحت نظارت کميسيون بينالمللی آموزش رياضی ICMI است در دانشگاه هامبورگ آلمان از روز يکشنبه 24-31 جولاي برگزار خواهد شد. از تمامی افراد در سراسر جهان برای شرکت در اين کنگره و برای هر چه غنیتر کردن آن دعوت بعمل میآيد. ICME -3 در سال 1976در شهرKarlsruhe آلمان برگزار شد و هم اکنون مفتخريم بار ديگر مربيان آموزش رياضيات از سراسر جهان را دوباره به کشور آلمان برگردانيم. شرکتکنندگان در اين کنگره میتوانند از ویژگی خاصی بحث آموزش ریاضی در آلمان، که از به سبک آموزش رياضي اروپا بسيار نزديک است، بهره جسته وتحولات مهم اخیر را تجربه کنند.
انجمن آموزش ریاضی که شامل کميته آلمانی زبان در زمينه آموزش رياضی است، گروه آموزش ریاضیات از آلمان، اتریش و سوئیس را گرد هم آورده است. ICME13 با حمايت انجمن ریاضی، انجمن تحقیقات آموزشی و انجمن پیشرفت ریاضی آلمان، از سراسر دنيا برای حضور در اين کنگره دعوت بعمل میآورد. اطلاعات بيشتر
پوسترهای ارسال شده باید در ارتباط با یکی از موضوعات گروههای مطالعاتی باشد، بنابراین قبل از ارسال پوستر، لطفا گروه مطالعاتی مناسب خود را انتخاب کنید. الگو و فرمت تهیه پوستر
تاریخهای مهم :
- ثبتنام اوليه : 1 نوامبر- 31 دسامبر 2015، هزينه 350 يورو
- ثبتنام : 1 ژانويه – 31 مارس 2016، هزينه 390 يورو
- ثبتنام عادی : 1 آوريل – 31 می 2016، هزينه 430 يورو
- آخرين مهلت ثبتنام : 1 ژوئن 2016، هزينه 450 يورو
- مهلت ارسال مقاله و پوستر : 15 اکتبر 2015
- ارسال پروپوزال مقالات برای گروههای بحث و کارگاهها : 1 سپتامبر – 31 اکتبر 2015
- اطلاعيه پذيرش مقاله : 1 نوامبر 2015
- تنها برای گروههای بحث : ارائه گزارش پيشرفت : 1 فوريه 2016
- ثبت آنلاین نسخه نهایی برنامه گروههای بحث و کارگاههای آموزشی : 1 می 2016
Gabriele Kaiser | Rudolf vom Hofe |
سخنرانان دعوت شده توسط کميته بينالمللی، محققان برجستهای در آموزش رياضيات از سراسر دنيا هستند که طيف گستردهای از موضوعات، تمها و مسائل را پوشش میدهند. مدت زمان سخنرانیها 60 دقيقه است که شامل 45 دقيقه سمينار و 15 دقيقه بحث خواهد بود. ليست سخنرانان تا کنون
گروه مطالعاتی (TSG) برای گردهمايی گروهی از شرکتکنندگان کنگره که علاقهمند به موضوعات خاص در آموزش ریاضیات هستند، طراحی شده است. گروه مطالعه يک مینی کنفرانس برای نمایش پیشرفت مباحث و گفتگوها از ICME-12 ارائه میدهد. گروه مطالعاتی از مباحث با تنوع دیدگاهها در موضوعات حمایت میکند. گروه مطالعاتی شامل مباحث با استانداردهای بالا است که علاوه بر اینکه یک دید کلی به تازه واردان به این عرصه ارائه میدهد، فرصتی فراهم میآورد تا کارشناسان نیز مباحث را به سطوح بالاتری ارتقا دهند. در ICME 13 گروه مطالعاتی سهم مشارکتی زیادی دارد. انتظار میرود شرکت کنندگان با یک گروه مشارکت داشته و در تمامی جلسات شرکت نمايند.
موضوعات گروه مطالعاتی ICME 13 :
TSG1 Early childhood mathematics education (up to age 7)I |
ICME 13
گروه بحث ICME13 : خانههای ریاضیات و نقش آن در آموزش ریاضی
راهاندازی زنجیره بینالمللی خانههای ریاضیات
گروه بحث با موضوع ذیل برای معرفی ساختارهای مشابه خانههای ریاضیات با اهداف مشترک در سراسر دنیا و امید برای همکاریهای مشترک در آینده، در این گنگره سازمان یافته است. ما منتظر همکاری شما و تمایل به شرکت در این جلسات تا 1 آوریل 2016 هستیم. شما میتوانید با ما از طریق آدرس ایمیل رئیس گروه a_ rejali@cc.iut.ac.ir or a.rejali@yahoo.com در ارتباط باشید. ما مشتاقانه منتظر حضور و همکاری شما در جلسات هستیم.
گروه بحث با موضوع : خانههای ریاضیات و نقش آن در آموزش ریاضی
سهشنبه 26 جولای و جمعه 29 جولای 2016، ساعت 16:30-18
مسئولین جلسه :
1- علی رجالی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران a_rejali@ cc.iut.ac.ir
2- پیتر تیلور، دانشگاه کانبرا، استرالیا pjt013@gmail.com
اعضای کمیته :
1- ابوالفضل رفیع پور، دانشگاه شهید باهنر کرمان (خانه ریاضیات کرمان)، کرمان، ایران drafiepour@gmail.com
2- یحیی تابش، دانشگاه صنعتی شریف (خانه ریاضیات تهران)، تهران، ایران tabesh@sharif.edu
3- Jerôme Germoni، (خانه ریاضیات و اطلاعات لیون)، لیون، فرانسه germoni@math.univ-lyon1.fr
History
Since 1999, in Iran, teams of teachers and university staff have established what are called Mathematics Houses throughout the country. “Math House” is a community center that aims to provide opportunities for students and teachers at all levels for experiencing deeper understanding of mathematics and developing creativity through working on real life problems by team working and cooperation.
The Math House programs include workshops and independent studies for exploring the essence of mathematics in the sense of beauty and joy of math and satisfaction of creativity and problem solving. Subjects such as history and applications of mathematical sciences, mathematical games and studying multidisciplinary ideas are considered. Mathematics and art, bioinformatics, mathematics and social sciences, and medical or engineering mathematics are essential.
Later on these mathematics houses have been established in more than 30 cities in Iran. (Barbeau, E.J., Taylor, P. J. (Eds.), Challenging Mathematics In and Beyond the Classroom, the 16th ICMI Study, New ICMI Study Series, 2009. Pages 53, 56, 75, 88, 89- 92 and Challenging Mathematics – Mathematics Houses in Iran, Annex 10 in Challenges In Basic Mathematics Education, UNESCO 2012 pp 84-87,
http://unesdoc.unesco.org/images/0019/001917/191776e.pdf
House of Mathematics has also been established in Lyon, France, Belgium, Mathematicum in Giessen (Germany), the Arhimedes premises in Belgrade and possibly in some other places as well, which can be introduced in this Discussion Group.I
Aims of the DG
Introducing Mathematics Houses and similar institutions throughout the world to the audience and discussing their effect on mathematics education and their important impact on promoting team working and popularizing mathematics, as well as looking for some new ways of cooperation and exchange of experiences.I
Questions
1. What are the novel and interesting ideas of mathematics houses around the world? What are the goals and aims?
2. What kind of contents should be addressed? In what forms?
3. Who are the audiences of such institutes? How can they be attracted and helped?
4. How would these houses affect local neighborhood math education systems, especially school math?
5. What are transmission modes for the addressed contents: self-guided exhibitions vs. human mediation?
6. How should math contests and math Olympiads, research and modeling, and other mathematical activities be also addressed in these houses?
7. How could international cooperation be organized?
راهاندازی زنجیره بینالمللی خانههای ریاضیات
جولای 2016
همانطور که میدانید 13امين کنگره بینالمللی آموزش ریاضی، تحت نظارت کميسيون بينالمللی آموزش رياضي ICMI، در ماه جولای 2016 در شهر هامبورگ، آلمان برگزار شد. محققان برجستهای در آموزش رياضيات از سراسر دنيا بعنوان سخنران دعوت شدند که طيف گستردهای از موضوعات و مسائل مرتبط با ریاضی را ارائه دادند. 54 گروه مطالعاتی (TSG) و 38 گروه بحث (discussion groups) برای مضوعات خاص در آموزش ریاضیات طراحی شد. گروه بحث با موضوع «خانههای ریاضیات و نقش آن در آموزش ریاضی» برای معرفی ساختارهای مشابه خانههای ریاضیات با اهداف مشترک در سراسر دنیا و امید برای همکاریهای مشترک در آینده، در این گنگره سازمان یافته است. مسئولین این جلسه آقای دکتر علی رجالی و پیتر تیلور از دانشگاه کانبرای استرالیا بودند. از دستاوردهای اصلی این جلسه، موضوع راه اندازی زنجیره بینالمللی خانههای ریاضیات است که بزودی گزارش مفصلتری از آن ارائه خواهد شد.
کميته بينالمللی آموزش رياضی
International Commission on Mathematical Instruction (ICMI)
22 امين مطالعه ICMI : طراحی کار در آموزش رياضی
در سال 2011 مطالعه 22، ICMI، در طراحی کار آغاز شد و کنفرانس بررسی آن 22 الی 26 جولای 2013 در دانشکده آموزش، دانشگاه آکسفورد انگلستان برگزار خواهد شد و پس از آن يک کتاب بر اساس سنتز روند و بحثهای انجام شده در کنفرانس و پس از آن برای انتشار آماده خواهد شد.
کميته بينالمللی طراحی IPC
Janet Ainley, School of Education, University of Leicester, UK
Janete Bolite Frant, LOVEME Lab, UNIBAN, Brazil
Michiel Doorman, Utrecht University, Netherlands
Carolyn Kieran, Université du Québec à Montréal, Canada
Allen Leung, Hong Kong Baptist University, Hong Kong
Claire Margolinas, Laboratoire ACTé, Université Blaise Pascal, Clermont Université, France
Peter Sullivan, Monash University, Australia
Denisse Thompson, University of South Florida, USA
Yudong Yang, Shanghai Academy of Educational Sciences, China
اهداف :
هدف از اين مطالعه ايجاد خلاصهای از تحقيقات انجام شده در زمينه طراحی کار است و بعد فراتر از آن گسترش چشماندازها و دانش در اين زمينه است. به خصوص اين مطالعه بر آن است تا درک دقيقتری از مفهوم طراحی کار و مشکلات طراحی و اجرای آن، و فهم ارتباط تدريس و پژوهش و طراحی ايجاد کند.
پيشزمينه :
در سال 2003، Sierpinska در سخنرانی خود در PME درباره طراحی کار و استفاده آن به عنوان يک محور در گزارشهای تحقيق و در پژوهش آموزش رياضی به طور کلی سخنرانی کرد. وی بيان کرد که گزارشهای تحقيق به ندرت شامل جزئيات کافی درباره کارهای انجام شده است که بتواند توسط شخص ديگری به همان طريق انجام شود. اين در حالی است که اکثرا در خلال مثالهای عملی بيشتر درباره يک موضوع خواهيم دانست اما از طرفی يک تفاوت کوچک در کار در برخی موارد به نتايج بسيار متفاوتی منجر میشود.
در همان زمان Burkhardt با تاسيس يک جامعه بينالمللی و يک نشريه به نام طراحان آموزشی Educational Designers بر اهميت طراحی در آموزش تاکيد کرد و تقاضا برای ارتباط بيشتر طراحان و محققان را مطرح کرد. در سال 2008 در ICME يک گروه مطالعه موضوعی با عنوان تحقيق و توسعه در طراحی کار و تحليل وجود داشت که باعث ايجاد يک انجمن برای تبادل نظر در اين زمينه شد. طراحان به شفافسازی اصول کار خود میپرداختند و توضيح میدادند آن اصول چگونه بايد به کار گرفته شوند. بدينوسيله اين فرصت در اختيار شرکتکنندگان قرار گرفته بود تا کارهای مختلف را تجربه کنند و آنها را با توجه به اصول طراحی مقايسه و نقد کنند. مرور يک گستره بينالمللی از مقالات نشان داد که:
- برای يک طراحی موفق لازم است تئوريهايی درباره عملکرد هوشمندانه فراگيران داشته باشيم.
- اکثر اصول طراحی شامل استفادههای متعددی از بازنماييها، انواع متعدد تعاملات حسی و انواع پرسشهای مختلف است .
تعداد اعضای اين انجمن افزايش يافت و اين امر بيانگر علاقه مخاطبان به يک نگاه جدی و سازماندهی شده به طراحی کار بود. يک گروه مطالعه موضوعی ديگر نيز در اين زمينه در سال 2012 در ICME-12 برگزار گرديد.
معنای “کار” Task
کلمه “کار” در معانی مختلفی به کار میرود. مانند :
- انجام عمليات در شرايط و محدوده مشخص
- چيزی که از دانشآموزان/دانشجويان خواسته میشود که انجام دهند
پس از آن “فعاليت” به معنی انگيزه رياضی ثانويه است که حاصل تعامل دانشآموز/دانشجو، معلم، منابع و محيط است. اما در برخی سنتهای حرفهای “فعاليت” به معنی ايجاد موقعيت توسط معلم است که دانشآموز به نحو مشخصی درگير آن میشود. همچنين، “کار” در برخی مواقع بيانگر مواد و محيط طراحی شده برای انجام يک فعاليت پيچيده رياضی است که آنرا “کار غنی” نيز مینامند. اما در اين مطالعه “کار” به مفهومی فراتر از “چيزهايی جهت انجام” در نظر گرفته میشود. و شامل تمرينهای تکراری، ساخت اشيا، نمونهسازی تعايف، حل مسايل تک مرحلهای و چند مرحلهای، تصميمگيری بين دو امکان، انجام آزمايش و بررسی است. در واقع يک “کار” هر چيز مورد استفاده معلم برای نشان دادن رياضی جهت تعامل با فراگير يا انجام عملی توسط فراگير است. “کار” همچنين میتواند هر تصميم فراگير برای انجام موردی توسط خودش تحت شرايط معين باشد. بنابراين “کار” يک ابزار واسطه ياددهی-يادگيری رياضی است.
طراحی کار
طراحی و استفاده کارها در جهت اهداف آموزش و پرورش در هسته آموزش رياضی قرار دارد. کارها فعاليتهايی توليد میکنند که فرصتهايی برای مواجهه با مفاهيم، ايدهها و استراتژيهای رياضی ايجاد میکنند و برای گسترش تفکر رياضی به کار میروند. تدريس شامل انتخاب، تغيير، طراحی، توالی، اجرا، مشاهده و ارزيابی است. اين کار بعضی مواقع با استفاده از کتابهای درسی يا منابع از قبل تعيين شده انجام میشود.
وسعت و جزئيات طراحی بسته به افرادی که کار را طراحی میکنند متفاوت است. برای برخی شامل تمامی مواد مورد نياز، پيامدهای کار و توصيههايی جهت انتخاب موثر، مشاوره دقيق آموزشی پرورشی راهکارها، مداخلات کلامی، سوءتعبيرها و احتمالا توسعه کارها میباشد. برای برخی ديگر، ارائه يک سئوال ، يا برخی مواد فيزيکی بدون ارائه توصيفی از پايان کار و فقط اشاره به يک سری مطالبی که ممکن است معلم عنوان کند شايد تنها به همراه دستنوشتهای مختصر باشد. در طی فعاليتهايی که ايجاد میشوند ممکن است فراگيران پرسشها يا نقطه نظراتی داشته باشند که لازم است معلم پاسخگو باشد و قسمتی از طراحی شامل پيشبينی آنها و طرح کلی پاسخگويی به آنها که منجر به تکميل کار شود، میباشد. شکل ديگر طراحی ممکن است موشکافی يک سئوال يا استفاده از يک مسئله جهت پيشبرد عکسالعملهای جذاب رياضی باشد. محققان بر اين باورند که تمامی جوانب يک کار بايد تعيين شوند. تمامی روشهای پيادهسازی مفاهيم با تاکيد بر مهارتهای آموزگار و توصيههايی جهت گسترش اين مهارتها و ديگر مواردی که برای تحقق مقاصد يک کار در نظر گرفته شده و تکيه بر آموزگار دارند بايد تعيين شوند.
شرکت در اين مطالعه
تعداد افراد شرکتکننده محدود به 80 نفر است و فقط افرادی که مقاله آنها پذيرفته شده میتوانند در اين مطالعه شرکت کنند. از تمامی طراحان، محققان، معلمان، و مولفان کتاب دعوت میشود در اين مطالعه شرکت کنند. بهخصوص مقالههايی که بيش از يک نويسنده باشند که در زمینههای مختلفی از موترد فوق فعاليت میکنند، مورد نظر اين مطالعه هستند. مهلت ارسال مقالات برای اين مطالعه تا 1 آگوست 2012 است و اطلاعرسانی پذيرش مقالات تا تاريخ 1 ژانويه 2013 خواهد بود. چنانچه مايل به ارائه مقاله در اين مطالعه هستيد لطفا ابتدا سند مطالعه را مطالعه فرماييد و مقاله خود را در قالب تعيين شده ارائه نماييد.
اطلاعات بيشتر
مطالعات ICMI سالهای قبل