مراسم و جشنوارهها
پارک دانش
خانه ریاضیات اصفهان به مناسبت هفته ترویج علم و با همکاری خانههای آمار، فیزیک، زیست و مرکز نجوم ادیب درروزهای جمعه 21 آبان 1395 و 28 آبان 1395 از ساعت 10 صبح الی 14 در محل باغ غدیر نمایشگاهی از فعالیتهای خود برپا مینماید.
این نمایشگاه برای آشنایی عموم مردم و شناخت آنها با برخی از فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان انجام میگیرد.
جشنواره گروههای برتر روز حل مساله 1395
15 دی 1396، ساعت 9 الی 12
سومین دوره مسابقه تیمی حل مساله در تاریخ 5 اسفند 1395 با حضور 369 گروه سه نفره از دانشآموزان پایههای چهارم و پنجم و ششم برگزار شد. به منظور تقدیر از تیمهای برتر این دوره از مسابقه روز جمعه 15 دی 1396 برنامههای زیر از ساعت 9 الی 12 برای تیمهای برتر در خانه ریاضیات اصفهان برگزار خواهد شد.
10-9 | مسابقه جعبه سازی و رسم |
11-10 | کارگاه های بازی |
12-11 | تقدیر |
در ضمن دانشآموزان در این روز امتیازاتی نیز از شرکت در مسابقه جعبهسازی و رسم و کارگاههای بازی کسب خواهند نمود و از تیمهای برتر این کارگاهها نیز تقدیری جداگانه به عمل خواهد آمد.
پانزدهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان آبان 1395
برنامه دورهمی و تقدیر از دانشآموزان برگزیده مسابقات A-لیمپیاد و تورنمنت شهرها سال 1394
جمعه 7 آبان 1395 پسران
جمعه 14 آبان 1395 دختران
گزارش برگزاری
چهاردهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان ویژه دانشآموزانی که در مسابقات تورنمنت والیمپیاد عضو تیمهای برتر بودند، در روزهای 7 و 14 آبان 1395 به ترتیب برای پسران و دختران از ساعت 9 صبح الی 14 بعد از ظهر برگزار شد.
38 تیم در مسابقه تورنمنت 94، 11 تیم در مسابقه A- لیمپیاد 94 شهر اصفهان دارای امتیازهای برتر بودند که در این جشنواره از آنها تقدیر به عمل آمد. به علاوه در این دو روز، دانشآموزان فرصت یافتند که به صورت گروهی به حل مسئلههای جذاب در کارگاه تونل حل مساله بپردازند. در این راستا، دانشآموزان در اولین برنامه به گروههای 3 نفره تقسیم بندی شدند.
در کنار کارگاه تونل حل مسأله، کارگاههای مختلفی نیز برگزار شد که دانشآموزان میتوانستند در آنها شرکت نمایند. برنامه این کارگاهها به شرح زیر است :
کارگاه برش کاغذ: هدف از ب این کارگاه ترغیب دانشآموزان به ریاضیات توسط نتایج بصری و سرگرم کننده برای این سن از دانشآموزان و عوض کردن تصور ذهنی دانشآموزان نسبت به ریاضیات به وسیلهی شاخههای متفاوت بررسی نشده در مدارس و تقویت تفکر حل مسئله توسط طرح مسئلههای نو برای دانشآموزان بود.
گفتگو الیمپیاد و تورنمت: در این گفتگو ابتدا مشکلات دانشآموزان در رابطه با دلایل عدم گرفتن نتیجه گیری مطلوب در مسابقات گروهی مانند تورنمنت شهرها و الیمپیاد بحث و تبادل نظر شد و دانشآموزان به بیان مشکلات خود در این مسابقات پرداختند:
از جمله مشکلات بیان شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ضعف در تجربه کار گروهی (انتخاب هم گروهی مناسب، عدم تجربه تقسیم کار و برنامه ریزی، ضعف در ه نگی برای حل سوالات)
نداشتن مهارت ارائه مطالب (مانند ریاضی نویسی، ضعف در توانایی صحبت و تبادل فکری و رسیدن به نتیجه واحد در گروه)
ضعف در مدیریت زمان
ضعف در فهم و بیان استدلالات منطقی و ریاضی(سورهای عمومی و وجودی، استقراء، برهان خلف و …)
در صورت نداشتن برنامه برای تقویت این گونه مهارت ها در زندگی اجتماعی آینده خود با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
در ادامه از دانشآموزان خواسته شد که بگویند چه کسی، کجا و چگونه باید این مشکلات را حل کند.
از جمله راهکارهای مطرح شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکت در مسابقات گروهی مانند الیمپیاد و تورنمنت
تشکیل یک تیم واحد و تمرین نمونه امتحانات برگزار شده از مسابقات در سالهای گذشته
شرکت در چالشهایی که در آن مهارتهایی مانند کارگروهی، برنامه ریزی، صبر و مهارت ارائه سنجیده شود.
شرکت در کلاسهای آشنایی با ریاضی خانه ریاضیات اصفهان که در آنها مهارتهای بیان شده تقویت خواهد شد.
غرفه بازی : در این کارگاه دانشآموزان میتوانستند به انتخاب خود در یک بازی ریاضی شرکت کنند. از جمله این بازیها میتوان به بازی جور، بازی پنتاگو و اتلو و … اشاره کرد.
در تمامی این فعالیتها دانشآموزان امتیازاتی را کسب کردند که در پایان روز به اعضای تیمهای برتر جوایزی اهدا شد.
برنامه جشنواره چهاردهم خانه ریاضیات اصفهان، با سخنرانیهای آقای فروزان خردپژوه مدیریت خانه ریاضیات اصفهان در مورد اهم فعالیتهای خانه و آقای دکتر محمدعلی الله یاری با موضوع فراتر از حد گلیم در مورد ایجاد انگیزه برای طراحی سوالهای که به دانشآموزان استقلال فکر کردن و جرات فراتر از قوانین معمول فکر کردن را میدهد و هدفش زیر سوال بردن تفکر سنتی بود و اهدا تقدیر نامه به تیمهای برگزیده مسابقه تورنمنت و مسابقه ا-لیمپیاد خاتمه یافت.
چهاردهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان آبان 1395
تقدیر از دانشآموزان برگزیده برنامه روز حل مسئله 1394
پنجشنبه 13 آبان 1395
ساعت 15 الی 18:30
برنامهای شاد از ساعت 15 الی 18:30 بعدازظهر روز پنجشنبه 13 آبان در محل خانه ریاضیات اصفهان
شامل بازی فکری ریاضی و پروژهایی درباره کاربرد ریاضی در زندگی به صورت گروهی (از ساعت 15 الی 17)
از ساعت 17 با حضور والدین گرامی شاهد ارائه دو پروژه برتر زبان برنامه نویسی اسکرچ توسط دانشآموزان شرکت کننده در دورههای این زبان در تابستان 1394 و ارائه پژوهش برتر از دید داوران توسط دانشآموزان شرکت کننده در دوره پژوهشی تابستان 1394 خواهیم بود. در پایان نیز تقدیرنامههای برگزیدگان روز حل مسئله به آنها اهدا خواهد شد.
سیزدهمین برنامه جشنواره خانه ریاضیات اصفهان
با همکاری بخش های مختلف دانشآموزان، دانشجویان، معلمان و نابینایان از 15 شهریور الی 19 شهریور 1394در خانه ریاضیات برگزار میشود. برنامههای جشنواره در دو بخش عمومی و اختصاصی برگزار میشود که برنامههای بخش عمومی در زیر آمده است و شرکت در آنها برای همه علاقه مندان آزاد میباشد :
ارائههای دانشآموزان پسر هستههای پژوهشی : سهشنبه 17 شهریور از ساعت 16 الی 18
ارائههای دانشآموزان دختر هستههای پژوهشی : چهارشنبه 18 شهریور از ساعت 16 الی 18
نمایشگاه انجمن موج نور صبح و بعدازظهر پنجشنبه 19 شهریور از ساعت 9:30 الی 13
برنامه اختتامیه همراه با سخنرانی عمومی آقای دکتر امید نقشینه ارجمند و اهدای جوایز، پنجشنبه از ساعت 10 الی 13
ارائههای دانشآموزان به صورت سمینارهای 15 دقیقهایی است که شامل موضوعات زیر میباشد :
موضوعات سمینارهای دانشآموزان پسر :
احجام افلاطوانی توسط آقای امیر مرزبان
سیستم دینامیکی توسط آقایان امیر نیک ابادی و محمد حسامی
فراکتال ها توسط آقای آریا طغرایی
نظریه اعداد توسط آقایان محمدمتین مظاهری، محمد حسن معتمدی، یوسف جواهریان
نگاهی به توپولوژی توسط آقای محمد جواد امینی
فیبوناچی، توسط آقایان مسعود خداوردی، محمد جلالی، علی زیدی
موضوعات سمینارهای دانشآموزان دختر :
رمزنگاری توسط خانم فاطمه شهیدانی
سیستم های دینامیکی توسط خانم خانم فرزانه شاهی،
بُعد توسط خانم درسا صفاپور
مسئله سوم هیلبرت توسط خانم زهرا اسدی
بازیهای ترکیبیاتی توسط خانم ها خانم شیوا سینایی فاطمه قادری
کاشی کاری توسط خانم مریم عباسی
رمزنگاری توسط خانم ها پریناز بیگدلیان، زهرا فاضل
نظریه اعداد توسط خانم ها فاطمه زهرا صدری، سمانه شاهین
سایر برنامههای جشنواره مخصوص دانشآموزان برگزیده روز حل مسئله، تورنمنت و الیمپیاد است که در روزهای یکشنبه (مخصوص دانشآموزان ابتدایی) و سهشنبه و چهارشنبه (مخصوص دانشآموزان دبیرستان) میباشد.
به علاوه تعدادی از معلمان فعال و همکار خانه ریاضیات اصفهان در سال اخیر نیز برای شرکت در کارگاهی عنوان تفکر نقاد دعوت شدهاند. این کارگاه توسط خانم دکتر مصطفایی در روز پنجشنبه از ساعت 9 الی 15برگزار میشود.
دوازدهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان 11 و 12 اردیبهشت 1393
به منظور تقدیر از برگزیدگان مسابقه تورنمنت شهرهای سال 1391 و مسابقه ا- لیمپیاد سالهای 1391 و 1392
دوازدهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان در روزهای پنجشنبه 11 اردیبهشت 1393 برای پسران و جمعه 12 اردیبهشت 1393 برای دختران برگزار میگردد. در این جشنواره كه از ساعت 9 صبح تا 7 شب ادامه دارد شامل كارگاههای بازی، حل مسئله و فعالیت ورزشی میباشد و در پایان تقدیرنامههای برگزیدگان به آنها اهدا خواهد شد.
دوازدهمین جشنواره خانه ریاضیات برای دانشآموزانی که در مسابقات تورنمنت و A-لیمپیاد عضو تیمهای برتر بودند، در روزهای 11 و 12 اردیبهشت1393 به ترتیب برای پسران و دختران از ساعت 9 صبح الی 8 بعد از ظهر برگزار شد.
42 تیم در مسابقه تورنمنت 91، 9 تیم در مسابقه A- لیمپیاد 91 و 10 تیم در مسابقه A-لیمپیاد 92 شهر اصفهان دارای امتیازهای برتر بودند که در این جشنواره از آنها تقدیر به عمل آمد. به علاوه در این دو روز، دانشآموزان فرصت یافتند که به صورت گروهی به حل یک مسئله جذاب بپردازند. در این راستا، دانشآموزان در اولین برنامه به گروههای 3 نفره تقسیم بندی شدند. برنامه تقسیم گروه توسط آقای مهندس هادی محضرنیا انجام شد.
در کنار حل مسأله کارگاههای مختلفی نیز برگزار شد که دانشآموزان میتوانستند در آنها شرکت نمایند. برنامه این کارگاهها به شرح زیر است :
کارگاه کف صابون : این کارگاه توسط آقایان مهندس وحید شیروی و دکتر مصطفی سیادت موسوی برگزار شد، در این کارگاه با گفتن بعضی از خواص فیزیکی کف صابون بعضی از قضایای هندسی بیان شد.
کارگاه نظریه بازیهای کاربردی : در این کارگاه که توسط آقای دکتر امید نقشینه ارجمند برگزار شد، ابتدا به تعریف بازی و نظریه بازی ها پرداخته شد و یکی از بازی هایی که به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفت بازی مزایده بود که این بازی در مسائل اقتصادی کاربرد دارد.
کارگاه ماشین حساب : این کارگاه با برنامه ریزی شرکت دایا سیستم (نماینده شرکت کاسیو در ایران) و توسط آقای منشوری برگزار شد که در آن دانشآموزان با نحوه استفاده از ماشین حساب برای آموزش برخی از مباحث ریاضی آشنا شدند.
غرفه بازی : در این کارگاه که توسط خانم ساناز خادم القرآنی برگزار شد، دانشآموزان میتوانستند به انتخاب خود در یک بازی ریاضی شرکت کنند. از جمله این بازیها میتوان به بازی جور، بازی پنتاگو و اتلو و … اشاره کرد.
همچنین در ساعتی از روز، دانشآموزان در ورزشگاه امین به انجام فعالیتهای ورزشی پرداختند. در تمامی این فعالیتها دانشآموزان امتیازاتی را کسب کردند که در پایان روز به اعضای تیمهای برتر جوایزی تقدیم شد که توسط خانه ریاضیات اصفهان و شرکت دایا سیستم تهیه شده بود.
در طول مدت برگزاری جشنواره، از مسئولین مقطع متوسطه ناحیه 3 اصفهان، آقای بنی لوحی معاون متوسطه، آقای صفوی و آقای ایروانی کارشناسان متوسطه از اداره آموزش و پرورش ناحیه 3 اصفهان، آقای دکتر کسری علیشاهی استاد ریاضی دانشگاه صنعتی شریف، عرفان صلواتی دانشجو دکتری ریاضی دانشگاه صنعتی شریف، آقای علی خزی دانشجوی دکترای ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف و دکتر اصغری از جشنواره خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند.
در نهایت برنامه جشنواره دوازدهم خانه ریاضیات اصفهان، با سخنرانی مدیریت خانه جناب آقای دکتر علی دانایی در مورد اهم فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان، آقای تلگینی با شرح مختصری از فعالیتهای آقای دکتر علی رجالی در زمینه آموزش ریاضی کشور، آقای خردپژوه در مورد تاریخچه مسابقه تورنمنت و نحوه برگزاری آن و آقای بهروز در رابطه با مسابقه ا-لیمپیاد و اهدا تقدیر نامه به تیمهای برگزیده مسابقه تورنمنت و مسابقه الیمپیاد خاتمه یافت.
یازدهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان
گزارش برگزاری یازدهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان، 11 آبان 1391
یازدهمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان روز پنجشنبه مورخ 11 آبان 1391 در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد. امسال این جشنواره علاوه بر شرکتکنندگان علاقهمند، میزبان شهردار محترم اصفهان، جناب آقای دکتر سقائیاننژاد و همچنین جناب آقای دکتر بهزاد، چهره ماندگار ریاضی کشور، یکی از بنیانگذاران انجمن ریاضی ایران و عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه شهید بهشتی تهران بود. مراسم جشنواره با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شده و با سخنرانی جناب آقای دکتر دانایی، مدیر محترم خانه ریاضیات اصفهان، ادامه یافت. در این سخنرانی دکتر دانایی به پیشرفتها و دساتاوردهای خانه ریاضیات اصفهان در یک سال اخیر اشاره کرد: به استقرار آزمایشگاه پیشرقته محاسبات در خانه، تکمیل تجهیزات ساختمان خانه، و برگزاری دورهها و کارگاههایی متنوع برای دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی و معلمان محترم. در ادامه از دکتر سقائیاننژاد دعوت به سخنرانی شد.
دکتر سقائیاننژاد درباره خانههای مختلف مستقر در اصفهان و گسترش آنها صحبت کرد.
سپس دکتر مهدی بهزاد سخنرانی تحت عنوان “ریاضیآفرینی” ایراد کرد.
در پایان، دکتر رجالی، عضو هیات موسس خانه ریاضیات اصفهان، پس از تجلیل از آقایان تلگینی و موحدی از پیشکسوتان ریاضی حاضر در مراسم دعوت کرد در مراسم اهدا یادبودها و جوایز به معلمان و مدیران مدارس که در برگزاری مسابقات خانه همکاری کردند؛ برندگان مسابقات بینالمللی تورنمنت، Aلیمپیاد و دیگر مسابقات داخلی خانه از جمله مسابقه بازیهای کامپیوتری و مسابقه دادههای آماری شرکت نمایند.
اسامی مدیران و دبیران و همکارانی که از اصفهان و شهرستانهای زرین شهر و فولادشهر در اجرای مسابقه تورنمنت و الیمپیاد با خانه همکاری داشتهاند :
علی جوانمرد | فرحناز کارونی | نسرین آقایی |
علیرضا حق شناس | صدیقه کشاورز | شهربانو ابراهیمی |
محمدعلی رنجبری | نسرین مصطفایی | معصومه افتخار |
فرهاد غنی | زهرا مومنی | معصومه افتخار |
آقای فلاحتی | ناهید نوری | سیمین دخت اله بخش |
حسن کوشکی | فاطمه هانی | منیره انصاری پور |
کوروس محمدی | ابراهیم ابراهیمی | فاطمه براتی |
خیراله ملکی | محمدرضا ابراهیمی | لیلی حاتم زاده اصفهانی |
حسین میرحسینی | آقای احسانی | مهرانگیز راه نورد |
سید علی میرحیدری | محمد حسین اعرابی | لیلا رعیت پیشه |
سید مهدی میرصفایی | حمید افضلی | پرینوش سلیمیان |
علیرضا نبانی | برزو ایرانشاهی | زینت سلیمیان |
حسن نجفی | اکبر ایروانی | شهرزاد شریفیان |
عزیزاله جمال زاده | مهدی پاکدل | مولود علیمرادی |
اعظم قندهاری |
تیمهای تورنمنت که به اردوی مسکو راه پیدا کردند :
امیرحسین حسینی، سپهر رسولی ، عرفان عشوریون
محمدجواد شیرانی، علی محمد فرجی، علی قانعیان
دانشآموزان پذیرفته شده در مسابقه تورنمنت :
1- سهیل آدینه ف فرزاد پورکمالی، محسن فردوسی
2- آرمین ادیبی سده، پژمان شهبازی، آرمان وثیق زاده انصاری
3- وحیدرضا اسدی، ان بابلیان، سامان هادیان
4- محمدحسین الماسی، محمدصادقی دادگر، سجاد شاهقلیان
5- محمدرضا پورقاسم، محمد حسامی، امیرحسین خلیلی صدرآباد
6- آرین تاجمیر ریاحی، علی شیرالی، آرش نصر اصفهانی
7- محمدرضا توسلی نایینی، سینا رامتین ، علی قندی جلوانی
8- علی جعفری فشارکی، امیررضا حیدریان، پرهام رضایی
9- امیر جمالی، فرزین جمالی، محسن فضائلی
10- صالح جوانشیر، امین راسخیان، محمدهاشم رسولی
11- سید سروش حاج زرگرباشی، امیررضا قهرمان نژاد ، محمد مهرابی
12- علیرضا حقیقت، احمد مسیحی، امید وکیل باشی
13- امیر پویا حمصیان، علیرضا دائی جواد، علیرضا معمارزاده غفاری
14- محمد امین ذاکری، محمود کیانی، کیوان مظاهری
15- برنا سیدنا، سینا شهسواری، احمد قادری
16- سعید محسنی، مهدی محسنی ، امیرمهدی منصوری طهرانی
خانمها :
1- نگار ابراهیمی، مریم سادات الهی، فاطمه بقایی پور
2- رکسانا احمدی چلیچه ، درنا استکی، اندیشه زاده احمد سبزی
3- سارینا احمدیان، ریحانه باقری، بهار سلامتیان
4- کیمیا تولاییان، شکیبا دهقانی، پریسا میرزایی
5- شراگیم جوهری، ترنم ذاکری، نیوشا رمضان نژاد
6- نیکو حمیدی، درنا شفیعیون، بهار عباسی
7- شکوه راه نورد، طاهره طلایی، یاسمین گمینچی
8- مینا رشته بر کارسفلی، مریم نیک نداف، ریحانه یوسفی
9- مریم کاشانیان، مریم نیک نژاد ، فاطمه همدانی گلشن
10- عارفه کرمانی، عاطفه کرمانی، نگین همایونی
11- شاداب محمدی، پگاه هاشمی گورتانی، کیمیا یزدانی
تیمهایی از زرین شهر که متاسفانه موفق به راه یابی به مرحله نهایی نشدند ولی در بین هم تیمی های خودشون رتبه آوردند :
فرشاد بلدی، حمید رضایی، رضا معتمدی
مهدی رمضانی، مسعود طغیانی، حمیدرضا مرادیان
تیمهای برتر Aلیمپیاد که به اردوی اترخت هلند راه پیدا کردند :
شیما بخشش، نیلوفر زمانی، آریانا زمانی فر
محمدرضا توسلی، احسان علیپور، علی نقدی
طه رجب زاده، سید محسن سنبلستان، مهدی میرزاوند، امین یحیی آبادی
پذیرفتهشدگان در مسابقه Aلیمپیاد :
1- وحیدرضا اسدی، محسن فردوسی، شهاب کریمی، کیوان مظاهری
2- احمد قادری ، محسن قدرتی
3- نگار ابراهیمی، مریم سادات الهی، فاطمه بقائی پور، فاطمه مکوندی
4- سارینا احمدیان، بهار سلامتیان، شیوا شیخ، پریسا گلی
5- پردیس اکبری، زهرا حبیب الهی، مهدیه عاملیان، پریسا نصری
6- ریحانه بابایی، مهسا خوش نما، زهرا عبودیت، نگار عربی زاده
7- نگار بوذری ، ملیکا پهلوان، آناهیتا خسروی
8- آوا جهاد محمدی، عارفه حکمت پناه، سارا دولتی، پردیس قانعیان
9- فاطمه حجازی، گلنار حسن زاده، ثمین سیروس، صدف نوربخش
10- هدی سادات رجایی زاده، زینب سخن گو ، فاطمه شکری زاده، آرینا گلاب بخش
11- ساجده شجاعی، مریم نیک نژاده، فاطمه همدانی، هانیه یزدانیان
دانشآموزان پذیرفته شده در مسابقه بازی های رایانه ای :
هاله ربیعی، مریم عسگری، تینا مومن زاده
فربد آزرم جو، مصطفی حسام جو، علی جمالی
سید علی راد، محمد علی مهابادی، محمد متین محمدخواه
گروههای دانشآموزان که از شاخه ترکیبیات طرح تحقیقاتی ارائه دادند :
کمال براتی، سینا شهسواری
سروش حاج زرگر باشی، محمد مهرابی
دانشجویان فعال در سال گذشته :
فریده حسینی | نازنین اسدی | علی اسماعیلی |
نوید ولیزاد | مائده نوری | آنیتا منصوری |
مژگان سعیدی | فریبا چوپانی | احسان حق شناس |
مریم مرتضوی | مهرناز آقانوری | پرهام شمس |
شایسته ممهد | امین محمدی | مهدی صمدیه |
مجتبی مجلسی | فرشاد فلاح |
اساتید و دانشجویانی که در برگزاری روز آمار همکاری داشته اند :
هاله نکویی | شیوا ملک پور | ندا همتی پور |
مریم قائمی | آنیتا منصوری | سینا سعیدی |
فریبا چوپانی | سمیرا حاجیان | شهاب سیفی |
حمید صانعی | پیمان طوطیان | محمد قاسم پور |
محسن قلمکاریان | مهدی کرباسی زاده اصفهانی | محمد نجفی |
نوید ولی زاده | مائده نوری زاده | شهاب شیبانی |
سعیده محمدی |
دانشجویانی که در برگزاری مسابقه بازی های رایانه ای همکاری داشته اند :
الهه قرائتی | صادق مردیها | احسان حق شناس |
فاطمه نوری | محمد نجارزادگان | حسن رنجبران |
فاطمه نوری |
دانشجویانی که در برگزاری مسابقه داده کاوی سال گذشته همکاری داشتهاند :
مهدی حق شناس
فهیمه رحیمی
نسیم زندی
متن گزارش دکتر علی دانائی رئیس خانه ریاضیات اصفهان
با سلام خدمت حضار محترم، ابتدا لازم میدانم عید سعید غدیر خم را خدمت شما تبریک و تهنیت عرض کنم. امیدواریم سعادت آن را داشته باشیم که از پیروان حقیقی مولاعلی بن ابی طالب باشیم.
عرض خیر مقدم دارم خدمت حضار محترم، به ویژه معلمان عزیز ریاضی، اساتید محترم دانشگاهها، هیأت مدیره شورای خانههای ریاضیات ایران، شورای اجرایی اتحادیه انجمنهای علمی آموزشی معلمان و سخنرانان جلسه امروز آقای دکتر سقائیان نژاد شهردار محترم و رئیس هیأت امناء خانه ریاضیات اصفهان، استاد بزرگوار جناب آقای دکتر بهزاد چهره ماندگار ریاضی و یکی از بنیانگزاران انجمن ریاضی ایران و سایر مسئولین، خانوادهها، دانشجویان و دانشآموزان محترم شرکت کننده.
گوشهای از فعالیتهای خانه را به اختصار به عرض میرسانم:
پس از برگزاری جشنواره قبلی که با حضور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، خانه ریاضیات اصفهان توانسته است فعالیتهای زیر را انجام دهد:
1- راهاندازی استودیو ضبط نابینایان و فعالیتهای چشمگیر نابینایان عضو خانه و انجمن علمی فرهنگی موج نور اصفهان با حمایتهای سازمان فنی و حرفهای، شهرداری و آموزش استثنایی اصفهان. این انجمن نه تنها به مسایل علمی نابینایان اهتمام دارد، بلکه در رابطه با مسایل شهری هم مواردی را برای مسئولین تشریح مینماید. جذب دانشآموزان نابینا با حمایت خانه به برنامههای انجمن موج نور یکی از دستاوردهای جدید این انجمن در محل جدید آن است که این دانشآموزان با هزینه خانه ریاضیات به کلاس آورده میشوند.
2- با انتقال به ساختمان جدید که با حمایت شهردار محترم و همکاری شهرداری منطقه 6 انجام شد، خانه ریاضیات اصفهان توانست برنامههای مرتبی را برای دانشآموزان دبستان، راهنمایی و دبیرستان به صورت اتاق بازی و نمایشگاه داشته باشد که جا دارد از تمام همکاران خانه و آقای انگشتری در این راستا قدردانی کرد. در تابستان 1391، حدود 1200 دانشآموز در برنامههای بازی با ریاضی که میتواند اثر مستقیمی در زدودن اضطراب ریاضی و ملموسسازی ریاضی برای دانشآموزان و نزدیکی آنان با خانوادههایشان داشته باشد شرکت کردند. این کار توسط گروهی از متخصصان ارزشیابی شد که جا دارد از این دوستان نیز قدردانی کنم.
3- برنامههای ترویج علم آمار به صورت یک برنامه منسجم 2 روزه در تاریخهای 30 مهر و اول آبان 1391 در خانه ریاضیات برگزار شد که جا دارد از زحمات همکاران آمار در این زمینه که میتواند در آستانه سال 2013، سال جهانی آمار بسیار مؤثر باشد، قدردانی نمایم.
4- حضور فعال معلمان در برنامههای مختلف خانه و برنامهریزی بخش معلمان از یک سو و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی اصفهان برای تشکیل جلسات مرتب و ارائه برنامههای مفید آموزشی- پژوهشی برای معلمان که نمونه آخر آن با همکاری گروه ریاضی استان در رابطه با بررسی کتاب درسی حساب دیفرانسیل و انتگرال انجام شد، بسیار ارزشمند است. از مسئولین این بخش و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان هم در این راستا تشکر مینمایم. خانه ریاضیات اصفهان توانست امسال هم به انجمن کمک کند تا شمارهای دیگر از مجله فرنود را برای کنفرانس آموزش ریاضی ایران آماده سازد.
5- گروه معلمان خانه طی برنامه منسجمی با حضور سرکار خانم دکتر گویا، سرکار خانم دکتر غلامآزاد و آقای دکتر مانی رضایی دورهای آموزشی برای توسعه پژوهش بین معلمان در سال گذشته اجرا کردند،که جا دارد از تمام این عزیزان قدردانی کنم.
6- حضور فعال نمایندگان خانه ریاضیات اصفهان در برنامهریزیهای کنفرانس آموزش ریاضی سمنان نیز لازم به ذکر است.
7- تشکیل کارگاههای مرتب معلمان راهنمایی و آموزگاران محترم در زمینه آموزش مفاهیم ریاضی از دیگر فعالیتهای چشمگیر خانه است که علاوه بر جلسات مرتب هفتگی انجمن برای دبیران ریاضی استان که ریشه در فعالیتهای قبلی معلمان اصفهان دارد و با برنامهریزی انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی اصفهان در سال جاری هم ادامه دارد، برای معلمان راهنمایی و آموزگاران نیز این برنامهها ادامه خواهد داشت. بررسی مشکلات آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی جزء اهداف خانه ریاضیات اصفهان است که در این راستا میتوان از حضور تمام معلمان و کارشناسان بهره گرفت.
8- آغاز به کار مطالعه علمی نقش فعالیتهای جانبی در آموزش ریاضی نیز یکی دیگر از فعالیتهای علمی خانه است.
9- ادامه برگزاری کارگاههای آشنایی با ریاضیات برای دانشآموزان دبیرستان با همت معلمان عزیز همکار خانه از دیگر فعالیتهای موفق خانه ریاضیات اصفهان بوده است ،که با برنامهریزی آنها دانشآموزان دوره راهنمایی هم از دو سال قبل از این برنامهها استفاده نمودهاند. جا دارد از تمام معلمان عزیز همکار خانه قدردانی نمایم.
10- سر و سامان دادن به آزمایشگاهها و گسترش امکانات آن با اجرای طرحهای توسعه نمایشگاههای ریاضی و آمار از دیگر اقداماتی است که در طول سال گذشته انجام شده است. از همه دوستانی که در این زمینه تلاش نمودهاند تشکر میکنم.
11- برنامهریزی دقیق هستههای دانشآموزی و برنامهریزی برای آمادهسازی مدرسان خانه برای کسب مجوز مدرسی خانه از اقدامات سال جاری خانه است که سخنرانیهای آقای دکتر کرمزاده و دکتر تابش و حضور مؤثر آقای دکتر معتمدی و نیز سرکار خانم دکتر حقانی به همین منظور بوده است، علاوه بر آن برنامهریزی برای استفاده از اساتید دیگری همچون دکتر رفیعپور در این راستا نیز طرحریزی شدهاند.
از دست اندرکاران این برنامه و اساتیدی که همکاری میکنند تشکر مینمایم. یک گروه از دانشآموزان خانه طرحی را برای جشنواره ارائه دادهاند که پس از داوری در این مراسم مورد تشویق قرار میگیرد.
12- برگزاری مسابقه تورنمنت شهرها با مشارکت گروههای ریاضی نواحی مختلف آموزش و پرورش که مرحله اول را برگزار مینمایند و حضور تیمی دانشآموزان در مرحله دوم نیز از اقدامات دیگر خانه در سال گذشته بود. همانطور که اطلاع دارید ایران در این مسابقه که با ابتکار پروفسور کنستانتیف برگزار میشود ،به صورت تیمی شرکت میکند و با برنامهریزی خانه ریاضیات اصفهان 9 شهر دیگر هم از ایران در این تورنمنت شرکت میکنند. سال گذشته هم دو تیم از اصفهان و یک تیم از تبریز به سرپرستی آقایان دکتر سیادت موسوی و دکتر رامین جوادی از همکاران خوب خانه در اردوی مسکو شرکت کردند که تجربه جالبی برای این عزیزان بود.
13- برگزاری مسابقه A-lympiad برای آموزش مدلسازی نیز با همکاری انستیتو فرودنتال هلند در اصفهان برگزار شده است. در این راستا معلمان نواحی مختلف آموزش و پرورش و مسئولین، علاوه بر دوستان خانه مشارکت خوبی داشتند. که از همه این عزیزان قدردانی مینماییم . تیمهای اصفهان موفق شدند برای شرکت در اردوی آموزشی هلند به این کشور مسافرت نمایند. از تمام پرسنل و همکاران خانه و شهرداری اصفهان که وسایل سفر این عزیزان را فراهم کردند و از معلمان عزیز و مصححان برگهها سپاسگزاری مینمایم.
14- برگزاری مدرسه تابستانی علوم کامپیوتر با همت آزمایشگاه الگوریتمها و حل مسأله دانشگاه صنعتی شریف و نیز برنامهریزی خوب یکی از دبیران اصفهان و نیز برگزاری مسابقه بازیهای رایانهای در شهریور 1391در راستای اجرای پیشنهاد آقای دکتر سقائیاننژاد در زمینه فعالیتهای کامپیوتری خانه بود که جا دارد از آقای دکتر تابش و سایر همکاران در این راستا قدردانی نمود.
15- فعالیتهای ریاضیات و هنر خانه در سال گذشته توسعه یافت و اکنون با مسئولیت یکی از دوستان دانشگاه هنر اصفهان، امید میرود این نوع فعالیتها توسعه یابند. انشاالله در بهار 1392 شاهد برگزاری همایش مشترک انستیتو فرودنتال و خانه ریاضیات اصفهان با مشارکت اساتید ریاضی و هنر ایران و هلند خواهیم بود. خوبست یادی از پروفسور هوخندایک که جایزه جهانی خود را برای حمایت از حضور دانشمندان و دانشجویان هلندی در ایران اختصاص داد، داشته باشیم.
16- به دنبال عقد قرارداد با دانشگاه هفت پاریس، سال گذشته شاهد موفقیت تیمهای دانشآموزی ایران در مسابقه نشریهنویسی آن دانشگاه در زمینه ریاضیات و هنر بودیم، که جا دارد از دوستانی که در این راستا دانشآموزان را راهنمایی کردند، قدردانی نمایم.
17- شناسایی خانه ریاضیات اصفهان و فعالیتهای پژوهشی آن در عرصههای بینالمللی همان طور ادامه دارد به حدی که به جز دوستان دیگری که در برگزاری کنگره بینالمللی آموزش ریاضی از سالها قبل فعالیت داشتند، امسال سرکار خانم عصارزادگان یکی از دبیران همکار و محقق خانه به عضویت در گروه همکاران یک تیم مطالعاتی این کنگره انتخاب و انجام وظیفه نمود و این حضور با حمایت مادی و معنوی خانه ریاضیات اصفهان بود. انتخاب مجدد جناب آقای دکتر رجالی به عنوان نایب رئیس فدراسیون جهانی مسابقات ملی ریاضی و انتخاب سرکار خانم دکتر گویا به عنوان عضو شورای اجرایی کمیسیون بینالمللی آموزش ریاضی با معرفی نماینده ایران در کمیسیون، نیز جای خوشحالی دارد.
18- فعالیتهای دانشجویی خانه با انتقال به ساختمان جدید توسعه یافت و بسیاری از دانشجویان در گروههای مطالعاتی در زمینههای بینرشتهای فعالیت دارند که امیدواریم در سال جدید این فعالیتها گسترش یابند. برگزاری سمینارهای مرتب و گپهای دانشجویی و تشکیل حلقههای مختلف پژوهشی از اقدامات مفید این مجموعه است که جا دارد از زحمات تمامی دانشجویان عزیز همکار خانه قدردانی نمایم.
19- در سال جاری با مساعدت شرکت باسا خانه ریاضیات توانست یک آزمایشگاه محاسباتی مجهز برای انجام محاسبات پیچیده ریاضی برای استفاده تمام اساتید و دانشجویان علاقمند که پروژههای محاسباتی دارند راهاندازی نماید که جا دارد از آقای مهندس آیت الهی و همکارانشان در شرکت باسا قدردانی نمایم.
مطمئناً خانه ریاضیات اصفهان به جز کمک شهرداری باید بتواند از مساعدتهای سایر مسئولین استان و نیز خیرین و شرکتهای بزرگ بهرهگیری نماید، تا بتواند در جهت توسعه پایدار کشور قدمهای اساسی بردارد.
20- در سال گذشته سمینارهای بسیار ارزشمندی در خانه ریاضیات برگزار گردید که از آن جمله سمینار ریاضیات و هنر با مشارکت اساتید هنر دانشگاه هنر اصفهان، سمینار رمزنگاری با مشارکت اساتید دانشگاههای استان و صنعتی شریف و همایش روز جبر با حضور بهترین متخصصان جبر کشور را میتوان نام برد که مطمئناً نتایج درخشانی را در آینده فعالیتهای تحقیقاتی جبر کشور خواهد داشت.
21- علاوه بر آن خانه به طور مرتب برنامههای سخنرانی برای میهمانان خانه و نیز اساتید سراسر کشور داشته است که برای توسعه علوم ریاضی در کشور تلاشهای ارزشمندی است.
22- خانه از سال گذشته به طور زیربنایی به ارزشیابی فعالیتها مشغول و به بازنگری اهداف و چالشها و برنامهریزی 10 ساله خود همت دارد، که کمیتهای از اساتید دانشگاهها و معلمان خارج از مسایل اجرایی خانه به این مهم پرداختهاند. مطمئناً حاصل کار این کمیته برای آینده خانه ریاضیات اصفهان ثمربخش خواهد بود.
23- تأثیر خانه ریاضیات اصفهان در راهاندازی بسیاری از خانهها، مخصوصاً خانه ریاضیات تهران (در سال گذشته) و حضور خانه ریاضیات در فعالیتهای بزرگداشت سال 2013، هفته علم و نیز کمیته پیشبرد دانش ریاضی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران نیز از افتخارات دیگر خانه ریاضیات اصفهان است.
24- پس از مطرح شدن طرح پذیرش دانشجو در دانشگاههای خانه ریاضیات در مجلس شورای اسلامی، سال گذشته شاهد مطرح شدن طرح نظام آمارشناسی ایران که توسط انجمن آمار ایران با همکاری خانه ریاضیات اصفهان تهیه شده است، بودهایم. با تصویب این طرح امیدواریم تحولی اساسی در وضعیت پروژههای آماری کشور از یک سو و تثبیت وضعیت فارغالتحصیلان آمار دانشگاهها به وجود آید.
25- خانه ریاضیات در انجام پروژههای صنعتی و مورد نیاز کشور از قبیل طرح ممیزی ترویج علوم ریاضی برای شورای خانههای ریاضیات ایران، جهت ارائه به نهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طرح برنامهریزی گروه انتخاب (اسنوا) مستقیماً درگیر شده است و اعلام آمادگی نموده است که در طرحهای نمونهگیری سازمان صدا و سیمای مرکز اصفهان، پروژه حمل و نقل شهرداری اصفهان و استفاده از مسایل و مسابقات ریاضی در کمک به تصحیح فرهنگ ترافیک، همکاری نماید.
در تمام این فعالیتها افراد زیادی همکاری داشتهاند. کارمندان خانه ریاضیات زحمات زیادی کشیدهاند. در تهیه جشنواره امروز نیز دانشآموزان، دانشجویان و کارکنان خانه صمیمانه مشارکت داشتهاند که جا دارد از همه آنان قدردانی و سپاسگزاری شود.
بدیهی است تمام فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان که نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بینالمللی خوش درخشیده است و جایگاه فرهنگی اصفهان را آن طور که شایسته این شهر علمی و هنری است، ارتقاء بخشیده به خاطر حمایتهای بیدریغ و همه جانبه شورای اسلامی شهر و بدنه شهرداری اصفهان به ویژه شخص آقای دکتر سقائیان نژاد، شهردار و راهنماییهای کمیته علمی خانه است. من از طرف خود و همه عوامل دستاندرکار خانه ریاضیات از توجه و حمایت همگی صمیمانه تشکر مینمایم. امید است با اجرای دستورات ایشان در جهت تشکیل خانه فیزیک و شعبه پژوهشکده ریاضی پژوهشگاه دانشهای بنیادی در جوار خانه شاهد پیشرفت هر چه بیشتر فعالیتهای علمی در این شهر باشیم و به حق بتوانیم یک شهر علم عظیمی در اصفهان بنا نهیم که شایسته اصفهان و اصفهانیها باشد. انشاالله
در اینجا از حضور جناب آقای دکتر سقائیان نژاد شهردار محترم و رئیس هیأت امناء خانه ریاضیات اصفهان درخواست مینمایم به ایراد سخنرانی بپردازند.
هشتمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان
هشتمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان در تاریخ 27 اردیبهشت 1387 و در ساعت 5 تا 7 عصردر محل کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار گردید. در این جلسه که با حضور جمعی ازمسئولین شهر، اساتید، پیشکسوتان و علاقمندان به ریاضی و همچنین دانشآموزان و اولیای آنها برگزار شد، در ابتدا و پس از شروع رسمی جلسه آقای دکتر احمد حقانی با معرفی و دعوت آقای دکتر خاتون آبادی به ایراد سخنرانی پرداختند، سپس آقای خرد پژوه، پیام پروفسور رضا به شرکت کنندگان در جشنواره هشتم را قرأت نمودند، در ادامه آقای بهروز به معرفی اجمالی دو مسابقه برگزار شده توسط خانه، یعنی تورنمنت شهرها و A-Lympiad، برای شرکت کنندگان پرداختند. سپس برگزیدگان مسابقاتA-Lympiad و تورنمنت جوایز خود را دریافت کردند. پس از آن آقای خردپژوه درباره مسابقات آمار و جشنواره خانه ریاضیات صحبت نمودند، بعد از صحبت ایشان اهدای جوایز برندگان مسابقه آمار انجام شد، سپس از افرادی که در برگزاری نمایشگاه آمار با خانه ریاضیات همکاری کرده بودند، تجلیل شد. در انتها آقای سقائیان نژاد، رئیس هیأت امنای خانه ریاضیات اصفهان، به ایراد سخنرانی پرداختند.
جشنواره هفتم خانه ریاضیات اصفهان
هفتمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان از ساعت 5 تا 7 بعدازظهر روز جمعه 28 اردیبهشت 1386 در محل کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاعرسانی شهرداری اصفهان برگزار شد.
در این مراسم که مشاور محترم استاندار، عدهای از اساتید دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان، هنر اصفهان و شیخبهایی، تعداد زیادی از دبیران ریاضی استان، تنی چند از نمایندگان محترم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، معاونان استاندار و مشاور ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، عدهای از مسئولین آموزش و پرورش و مدیران مدارس اصفهان، دانشجویان و دانشآموزان و خانوادهها تشکیل شده بود، آقای دکتر شهشهانی استاد ریاضی دانشگاه صنعتی شریف پیرامون روش نردبانی و کاربردهای مهم آن در شناخت و کشف اعداد اصم از دید تاریخی سخنرانی نمودند. در پایان این مراسم که به مناسبت بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری و روز ریاضیات برگزار شده بود، 5 نفر از معلمان و دانشآموزان به عنوان برندگان جشنواره هفتم، 57 نفر از منتخبین مسابقه آمار دانشآموزی و 87 نفر از برندگان مسابقه تیمی خانه ریاضیات اصفهان (تورنمنت شهرها) جوایز خود را دریافت نمودند.
لازم به ذکر است که همه ساله این جوایز بین برندگان جشنواره و مسابقات در مراسم مشابهی در این ایام، توسط استادان و مسئولین توزیع میشود.
به جز آقای دکتر شهشهانی تاکنون آقایان پروفسور فضل ا… رضا، دکتر امیدعلی کرمزاده، دکتر منوچهر وصال، دکتر جواد لاریجانی، پروفسور هوخندایک، استاد پرویز شهریاری، دکتر رستگار و سال گذشته آقای دکتر حداد عادل در این جشنوارهها سخنرانی داشتهاند.
ششمین جشنواره خانه ریاضیات اصفهان
اصفهان، پایتخت فرهنگی جهان اسلام عصر پنجشنبه شاهد برگزاری ششمین جشنواره خانهریاضیات اصفهان بود تا بدینوسیله روز ملی ریاضیات و سالروز تولد فرزانه ریاضیدان ایرانی حكیم عمر خیام را در تالار كتابخانه مركزی شهرداری اصفهان ارج نهد. این جشنواره با هدف تقدیر از دانشآموزان و دانش پژوهان برتر ریاضی و برندگان تورنمنت شهری برگزار شد و لوحهای تقدیر و جوایز دانشآموزان و دانشجویان برتر توسط رئیس مجلس شورای اسلامی ومقامات استان اعطا گردید.
به گفته “فروزان خردپژوه” مدیرخانه ریاضیات اصفهان برترینهای جشنواره امسال این خانه “آسیه پورحقانی” دانشجوی برتر جشنواره و ” توران قلم زن ” معلم برتر ریاضی وسه دانش آموز دوره متوسطه هستند كه جوایز پروفسور رضا را تصاحب كردند. درآیین گشایش این جشنواره استاندار اصفهان از شگفتیهای اصفهان در بخشهای مختلف سخن گفت.
” سیدمرتضی بختیاری ” عالمان، هنرمندان بخشهای گوناگون، جوانان با هوش و دانشپژوه، معلمان و استادان متعهد این شهر را نگین انگشتری اصفهان دانست كه آثار انگشتان آنها معجزه میكند .
دراین آیین دكتر ” علی رجالی ” استاد دانشگاه صنعتی اصفهان درسخنانش ازرویكرد نامطلوب بعضی مسوولان فرهنگی استان به این خانه مهم علمی ابراز نارضایتی كرد.
” این عضو هیات مؤسس خانه ریاضیات اصفهان گفت: درحالی كه اكنون 450 انجمن ریاضی در سطح كشور شكل گرفته است بعضی مسؤولان فرهنگی آموزشی اصفهان نه آن كه همكاری وحمایت لازم را ازخانه ریاضیات این شهر عالم پرور و مهد علم ودانش نمیكنند بلكه مانع كار نیز میشوند .
وی گفت : ما انتظار همكاری بیشتری از مسؤولان استان به ویژه مسؤولان فرهنگی آموزشی آن داریم، تا بتوانیم الگویی برای راه اندازی خانههای علمی سایر رشتهها مثل شیمی، فیزیك و ادبیات باشیم .
دكتر رجالی گفت: خانه ریاضیات اصفهان را معلمان، علاقمندان و نخبگان علم ریاضی درسال 1385 بنانهادند، تا پیشرفت علمی كشور را رقم بزنند بدون آنكه وابستگی به ارگانی از ارگانهای دولتی داشته باشند. وی گفت: ما جشنوارههای خانه ریاضیات اصفهان را باهدف گسترش علم ریاضی بین جوانان برگزار میكنیم و دكتر “حداد عادل” از حامیان اصلی این خانه میباشد. وی تاكید كرد: هزینههای انجام شده درخانه ریاضیات نه آنكه هدر نرفته بلكه این مركز علمی را در سطح ملی و بینالمللی مطرح كرده و اعضای جوان و متفكر آن برای كشورافتخار آفرین شدهاند
پروفسور هوخندیك استاد دانشگاه لیدن كشورهلند نیز در زمینه كارگاههای سه روز برگزار شده در خانه ریاضی سخن گفت. به گفته او هدف از برگزاری این كارگاهها تجمیع استادان و دانشجویان رشتههای هنرمعماری اسلامی وریاضی دورهم، برای پایهریزی كارهای مشترك جدید به تاسی از گذشته درخشان اصفهان بوده است .
وی سخنانش رابا آیاتی از قرآن كریم آغاز كرد وگفت: اصفهان موطن پیچیدهترین كاشیكاریهای ریاضی در معماری اسلامی است و لذا بهترین شهر برای خانه ریاضیات است و برای ما كه از خارج از ایران میآییم كاملا مشهود است كه خانه ریاضیات مهمترین مركز آموزش در سراسر جهان اسلام است. وی گفت: نسخههای خطی ریاضیات اسلامی در كتابخانههای سراسر جهان، اصفهان را شهری معرفی میكند كه پیجیدهترین ابزارهای ریاضی دوره اسلامی در آن ساخته میشده، مثل دستگاه قبلهیابی شبكهای كه خطوط راست و منحنی و بیضوی شاخص آن بوده است. پروفسور هوخندیك گفت: ریاضیات مرز فرهنگها را در هم مینوردد و از یك قلمرو فرهنگی به قلمرو دیگر منتقل میشود و بدین ترتیب بوده كه ریاضیدانهای دوره اسلامی آموزگاران ریاضیدانان اروپا درسدههای میانه بودهاند. وی اشتیاق، هوشمندی وروحیه كاری دانشجویان ایرانی را ستود وگفت این شاخصها برای من و دانشجویانم بسیار الهامبخش بود .
دكتر حداد عادل نیز در این مراسم در زمینه پیشرفت علمی كشور گفت: ما نباید فكر كنیم كه طی سال میتوانیم عقب ماندگی صد ساله علمی خود را جبران كنیم، بلكه باید آرام و در طی چندین سال گامهای بلند علمی برداریم تا به نقطه مطلوب گذشته خود برسیم. با این حال وی پیشرفت فعلی كشور را راضیكننده دانست و گفت: ما اكنون درجایگاهی از علم و دانش قرار داریم كه جوانانمان با روحیه مستعد در عرصههای علمی جهان برای كشورشان افتخارهای زیادی آفریدهاند . وی نمونهای ازاین افتخارات را موفقیت دانشآموزان ایرانی در المپیادهای مختلف علمی جهان ذكر كرد و گفت: در 18 سال گذشته فرزندان این كشور ثابت كردند كه جایگاه علمی ایران در رده بالای المپیادهای جهانی است. به گفته او اكنون حایگاه علمی كشورمان به مكانی رسیده كه در هر المپیاد علمی در هرنقطهای از دنیا، كشورهای مختلف منتظرند رتبه ایران را حداكثر تارتبه دهم مشاهده نمایند همچنان كه در المپیادهای شیمی، فیزیك و ریاضی مقامهای اول و دوم جهان را داریم. رییس مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه اكنون دامنه فعالیتهای علمی در ایران از حوزه فعالیتهای رسمی دولت قراتر رفته و فعالیتهای سریع خود جوش برای گسترش علم در سراسر كشورمان به وجودآمده كه خانه ریاضیات اصفهان یكی از آنها میباشد . وی با ذكر اینكه همه اقشار مردم با عشق و علاقه خواهان پیشرفت علمی كشورمان هستند گفت: خانه ریاضیات اصفهان نمونهای ازچنین جلوه مردمی است كه ادارهكنندگان آن استادانی هستند كه از عشق خود انگیزه گرفتهاند . حداد عادل گفت: امروز به نام ریاضیات در شهری كه پایتخت فرهنگی 57 كشور جهاناست جشنواره ششم خانه ریاضیات را برگزار كردهایم، شهری كه با مردم پرنشاط، مبتكر،باهوش و بلند همت یك خزانه نیرو برای كل كشورمان محسوب میشود . او در تعریف علم ریاضی گفت: ریاضی زبان علم نوین است، علم با زبان ریاضی باما سخن میگوید، ریاضی خالی از ابهام است و كسی كه صاحب تفكر ریاضی باشد صاحب تفكر منطقی است، زیراكه ریاضیات یك سره براستدلال مبتنی است. رئیس مجلس شورای اسلامی با استناد به آیهای از قرآن كریم گفت: در عالم اسلام ریاضیدانهای بزرگی رشد كردهاند كه نمونه بارز آنها دانشمندان بزرگ ایرانی هستند كه درهمین شهر زیبای اصفهان رشد كردند و امروز هم از وجود استادان ارزشمند ریاضی برخوردار است. حداد عادل در زمینه استقال علمی كشور گفت: ما با داشتن جوانان دانشمند و باانگیزه خود از یكسو و حرمت خون شهدای والامقام از سوی دیگر، اختیار كشورمان را كاملا دردست داریم و برای خود تصمیم میگیریم و در این راه ممكن است اشتباه كنیم اما به خودمان خیانت نمیكنیم . وی تاكید كرد ما درحالی به جوانان عاشق علم و دانش خود افتخار میكنیم كه اكنون رقم دانشجویان 2.5 میلیون نفر رسیده درحالی كه جمعیت كشورمان دو برابر نشده است.
دكتر ” احمد پارسیان ” ، رییس انجمن آمار ابران با ارایه گزارشی از مسابقات تیمی خانه ریاضیات اصفهان، تشویق دانشآموزان برای بهرهگیری از علم ریاضی درزندگیشان و استفاده از آن به عنوان زیربنای علوم دیگر را مهمترین هدف برگزاری مسابقات ریاضی درخانه ریاضیات اصفهان ذكر كرد.
در این جشنواره همچنین 180 نفر از دانشآموزان دوره متوسطه كه برندگان مسابقات ریاضیات تیمی بودند جوایز خود را از دكتر حداد عادل دریافت كردند.
همایش روز جبر 9 آذر 1396
ششمین همایش روز جبر به منظور بزرگداشت حکیم ابوجعفر محمدبنموسی خوارزمی، بنیانگذار علم جبر، روز پنجشنبه 9 آذر 1396 در محل خانه ریاضیات اصفهان با همکاری انجمن ریاضی ایران برگزار خواهد شد.
برنامه زمانبندی شده همایش:
٨ – ٨:٢٥ | ثبت نام | |
٨:٢٥ – ٨:٣٠ | شروع برنامه | |
٨:٣٠ – ٩:١٥ | سخنرانی خانم دكتر مژگان محمودی | جبر جامع |
٩:١٥ – ١٠ | سخنرانی آقای دكتر كامران دیوانی آذر | Dualities in Algebra |
١٠ – ١٠:٣٠ | پذیرایی | |
١٠:٣٠ – ١٢:٣٠ | میزگرد | آنچه از فرصتهای مطالعاتی میآموزیم |
١٢:٣٠ – ١٤ | نماز و ناهار | |
١٤ – ١٥ | سخنرانی آقای دكتر برنهارد كلر | New structures in algebraquiver mutation and cluster algebras |
١٥ – ١٥:٤٥ | سخنرانی خانم دکتر ملیحه یوسف زاده | Representation Theory of Lie Algebras |
١٥:٤٥ – ١٦ | اختتامیه و عكس دست جمعی |
سخنرانی خانم دكتر مژگان محمودی
جبر جامع:
همانطور که میدانید مبحث جبر، مطالعهی ساختارهای جبری است. جبر مدرن که در واقع قبل از دههی سوم قرن بیستم میلادی به همت ریاضیدانانی چون وان در واردن و امی نوتر با معرفی رسمی و اصل موضوعی دستگاههای جبری گروه، حلقه، مدول، و فضای برداری به وجود آمد و به موفقیتهای بسزایی در حل مسئلههای کلاسیک دست یافت. سپس با پیشرفت علوم، و نیازهای روز، ساختارهای جبری دیگری همچون نیمگروه، تکواره، شبه گروه، مشبکه، جبرهیتینگ، جبر بول، جبر لی، اتوماتا، و … معرفی شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. معرفی ساختارهای جبری جدید برای پاسخگویی به سؤالهای جدید ریاضیات، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، اقتصاد، و از این قبیل همچنان ادامه دارد.
در همه دستگاههای جبری کلاسیک و غیر کلاسیک، مفاهیم مشترکی چون زیردستگاه، همریختی، و خارج قسمت مطرح میشوند. همچنین، ابزارهایی مشترک چون حاصلضرب، قضیه اساسی همریختی، و قضیههای یکریختی به کار گرفته میشوند. از این رو، نیاز به یکپارچه کردن دستگاههای جبری و مطالعه کلیتر و دقیقتر مفاهیم و ابزار مشترک آنها مطرح شد، و در سال 1898 آلفرد نورت وایتهد مفهوم جبرجامع با الهام از کارهای همیلتون، دمورگان، و سیلوسترمعرفی کرد. اوج دستاوردهای کلی جبرجامع در اوایل 1930 در کارهای بیرخوف مطرح شد، وی ضمن معرفی چند دستگاه جبری جدید، مفاهیم کلی جبرجامع، زیر جبر، همنهشتی، همریختی، جبر آزاد، قضیههای همریختی و یکریختی را معرفی کرد به گونهای که این مفاهیم و احکام در مورد هر یک از دستگاههای جبری کلاسیک، منطبق بر مفاهیم و احکام مشابه مربوط شد. در واقع، ویژگیهای بنیادی آنها چیزی جز حالت خاص ویژگیهای کلی جبرجامع نیست.
در این سخنرانی، مروری بر مفاهیم مقدماتی جبرجامع خواهیم کرد. همچنین، برخی کاربردهای جبرجامع را در علوم کامپیوتر عنوان میکنیم.
سخنرانی آقای دكتر كامران دیوانی آذر
Dualities in Algebra
There are many duality theories in mathematics. The Matlis duality and Morita’s duality in algebra, Grothendieck’s local duality in algebraic geometry and Poincare duality in geometry are just a few instances of such theories. In this talk, we mainly focus on dualities in algebra. We review some of them and emphasize that the origin of all of them is the duality of finite dimensional vector spaces. We end the talk with a fast and brief review on the equivalence between the Auslander and Bass classes of modules
سخنرانی آقای دكتر برنهارد كلر
New structures in algebra: quiver mutation and cluster algebras
A quiver is an oriented graph. In this talk, we will first study an elementary rule for transforming quivers: the mutation rule. Using a graphical computer program, we will illustrate it on numerous examples and show its combinatorial richness. We will then pass from combinatorics to algebra by extending the mutation operation to certain richer structures called seeds. We will see how by iterated mutation, to each quiver one can associated a family of rational expressions. The classification of the quivers for which this family is finite will give rise to the Dynkin diagrams, which play a key role in several branches of modern mathematics
سخنرانی خانم دکتر ملیحه یوسف زاده
Representation Theory of Lie Algebras
As we know representation theory is one of the topics in which mathematicians as well as physicists are interested. In this talk we mention briefly that why physicists are interested in this subject. We will see that theoretical physicists use different disciplines of Mathematics for their research.
همایش آسیبشناسی و برنامهریزی در رابطه با
کنفرانسهای آموزش ریاضی ایران
انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی سراسر کشور
فعالیتهای آموزش ریاضیات مدرسهای انجمن ریاضی ایران
تعامل سرگروههای ریاضی استانها با دبیرخانه راهبردی ریاضی
پنجشنبه و جمعه 20 و 21 آبان 1395
اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان
نتایج نظرسنجی
محورهای همایش:
نقش گروههای درسی ریاضی استانها و ارتباط آنها با دبیرخانه راهبردی ریاضی
نقش انجمنهای معلمان ریاضی و بررسی عملکرد آنها از بدو تاسیس تا کنون
نقش خانههای ریاضیات و گسترش آموزش ریاضی
بررسی عملکرد کنفرانسهای آموزش ریاضی از نخستین تا آخرین
نقش انجمنهای ریاضی و آمار در بهبود کنفرانسهای آموزش ریاضی
محل اسکان: خانه معلم شماره 3 (باشگاه فرهنگی رفاهی شماره 3) واقع در خیابان پروین، خیابان معراج، خیابان فجر 3
به نام خدا
گزاش برگزاری همایش آسیبشناسی و برنامهریزی
همایش آسیبشناسی و برنامهریزی انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی و دبیرخانه ریاضیات کشور با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان و خانه ریاضیات اصفهان در تاریخ 20 و21 آبانماه 1395 در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزار گردید.
پنجشنبه 20 آبانماه 1395
برنامه راس ساعت 8:30 با مراسم افتتاحیه که در آن مدیر خانه ریاضیات اصفهان، دبیر اتحادیه انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی ایران، مسئول دبیرخانه ریاضی و مدیر کل آموزش و پرورش اصفهان خیر مقدم گفتند و کلیپی از فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان، آغاز شد.
به دنبال آن دو برنامه موازی، یکی بحث پیرامون اتحادیه و انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی با حضور نمایندگان انجمنها و دیگری بیان اهداف دبیرخانه ریاضی با رویکرد برنامه عملیاتی و استماع نظر سرگروههای محترم با حضور سرگروههای آموزشی ریاضی استانها برگزار گردید.
پس از نماز و ناهار، ساعت 13:30 ادامه جلسات به صورت موازی برگزار گردید. مسائل و مشکلات کنفرانسها و ارائه راهحل با حضور دبیران انجمنها و کارگاه تصحیح اوراق با حضور سرگروهها در این دوجلسه موازی مطرح شدند.
سپس، سه کارگاه به صورت موازی به شرح زیر با ثبتنام از شرکت کنندگان برگزار شدند:
1. کارگروهی توسط سرکار خانم دکتر حقانی
2. تاریخ ریاضیات توسط خانم عصارزادگان
3. حل مسئله توسط گروه ریاضی
به طور همزمان، جلسه کارگروه ریاضیات مدرسهای انجمن ریاضی ایران با حضور اعضای کارگروه برگزار گردید.
برنامه روز اول با سخنرانی آقای دکتر رکنیزاده، با موضوع حکمت و ریاضی در تالار میرزاخانی خانه ریاضیات اصفهان خاتمه یافت.
روز جمعه 21 آبان 1395
برنامههای روز دوم همایش با برگزاری دو برنامه موازی طراحی فرم بازدید برای سرگروهها و برنامه بازدید از بخشهای خانه ریاضیات برای دبیران انجمنها از ساعت 8:30 به مدت یک ساعت آغاز گردید و با استقبال فراوانی مواجه شد.
ساعت 9:30 صبح، جلسه مشترک انجمنها و سرگروهها پیرامون همکاری مشترک خانهها، سرگروهها و انجمنها در راستای توسعه علم و آموزش ریاضی در محل تالار میرزاخانی خانه ریاضیات اصفهان به مدت 1:30 برگزار گردید.
مراسم اختامیه همراه با ارائه گزارش جلسات مختلف برگزار شده در طول همایش و برنامهریزی ادامه کار، پایان بخش برنامههای همایش بودند.
مدرسه تابستانی علوم ریاضی مرداد 1395
ویژه دانشآموزان دوره متوسطه دوم (نهم تا پیش دانشگاهی)
گزارش برگزاری مدرسه تابستانی علوم ریاضی اصفهان
6-7 مرداد ماه 1395 ، خانه ریاضیات اصفهان
مدرسه تابستانی علوم ریاضی اصفهان از 6 و 7 مرداد ماه 1395 در خانه ریاضیات اصفهان با همکاری دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان، به منظور معرفی بخشی از علوم ریاضی به زبانی ساده و در قالب بازیهای آموزشی با پرهیز از پرداختن به جزییات محاسباتی جهت آموزش دانشآموزان دورهی متوسطه برگزار شد.
کارگاههای آموزشی برگزار شده در مدرسه :
1- کارگاه حل مسأله :
آشنایی با روند حل مسئله و روشهای مختلف حل مسائل با در نظر گرفتن تمامی جوابهای موجود و بررسی راهحلهای مختلف و تمرین کار گروهی محتوای علمی این کارگاه را در برداشت .
2 – کارگاه رمز نگاری :
در رمزنگاری هدف ساختن طرحها یا پروتکلهایی است که بتوان با کمک آنها حتی در حضور دشمن نیز کارهای خاصی را انجام داد. یک هدف اساسی در رمزنگاری این است که به افراد این امکان را بدهند که روی یک کانال ناامن با حفظ حریم خصوصی و اصالت دادههایشان به صورت کاملاً امن با هم ارتباط برقرار کنند .
3 – کارگاه میپل :
یک نرم افزار برای حل مسائل ریاضی است که اولین بار در سال 1981برای انجام مجموعه ای از محاسبات طراحی شد. در سال 1988، این نرم افزار توسعه داده شد و به توسط یک کمپانی کانادایی مستقر در دانشگاه واترلو کانادا به بازار تجاری کامپیوتر عرضه شد. این نرم افزار ابزاری قدرتمند در انجام محاسبات ریاضی و مهندسی و یک مفسر، برای زبان برنامه نویسی پویا است .
4 – کارگاه اریگامی :
اریگامی یا هنر کاغذ و تا، یکی از کاردستیهای محبوب ژاپنی است که امروزه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. هدف این هنر آفریدن طرحهای جالب از کاغذ با کمک تاهای هندسی است. معنای لغوی این واژه در زبان ژاپنی «تا کردن کاغذ» است و تمام مدلهای کاغذ و تا را در بردارد، اریگامی فقط از تعداد کمی از تاهای گوناگون استفاده میکند، ولی همین تاها میتوانند به روشهای گوناگونی ترکیب شوند تا طرحهای متفاوتی ایجاد کنند .
مدرسه زمستانه آموزش ریاضی
دوشنبه 26 بهمن الی چهارشنبه 28 بهمن 1394 در تهران و شنبه 1 اسفند الی دوشنبه 3 اسفند 1394 در اصفهان
فایل ارائه سخنرانی پروفسور Luc Trouche و گزارش تصویری
مدیریت بالندگی حرفهای دانشگاه فرهنگیان به سفارش و با میزبانی مدیریت همکاریهای علمی و ارتباطات بینالملل دانشگاه فرهنگیان و همکاری کرسی یونسکو در دانشگاه فرهنگیان و خانه ریاضیات اصفهان در راستای ارتقاء کیفیت تدریس– یادگیری در حوزه آموزش ریاضیات، فرصت بالندگی حرفهای اعضای هیات علمی و مدرسان ریاضی موظف و حق التدریس دانشگاه فرهنگیان را تحت عنوان مدرسه زمستانی آموزش ریاضی برگزار مینماید.
الف) اطلاعات کلی مدرسه زمستانی آموزش ریاضی
زمان برگزاری : دوشنبه 26 بهمن الی چهارشنبه 28 بهمن 1394 در تهران و شنبه 1 اسفند الی دوشنبه 3 اسفند 1394 در اصفهان
مکان برگزاری : در دو شهر تهران و اصفهان
توجه: متقاضیان حضور در این دوره آموزشی باید با توجه به وضعیت و شرایط مناسب خود یکی از دورهها را انتخاب و در آن شرکت نمایند.
هزینه شرکت در دوره: مجموع هزینه شرکت در دوره به ازای هر نفر جهت شرکت در دوره آموزشی بدون اسکان یک میلیون و پانصدهزار ریال و همراه با اسکان مبلغ دو میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
ظرفیت دوره آموزشی : ظرفیت دوره آموزشی در هر یک از دو محل ذکرشده 30 نفر میباشد.
ب) نحوه ثبت نام و شرکت در دوره
اعضای هیات علمی و مدرسان موظف ریاضی علاقهمند، جهت شرکت در دوره، ابتدا میباید نسبت به ثبتنام از طریق لینک درج شده در انتهای متن اقدام نمایند و پس از تایید مدیریت بالندگی حرفهای نسبت به پرداخت الکترونیکی هزینه اقدام نموده و کد پیگیری پرداخت الکترونیکی خود را تا زمان شرکت در دوره نزد خود نگهداری نمایند.
با توجه به محدودیت ظرفیت، اولویت با همکارانی است که زودتر ثبت نام نمایند.
ج) شرایط ثبت نام کنندگان
شرکت کنندگان در این دوره باید دارای شرایط ذیل باشند:
عضو هیئت علمی (رسمی وزارت علوم یا رسمی داخلی)، مدرس موظف یا استاد حقالتدریس دانشگاه فرهنگیان
مدرس دروس مرتبط با ریاضیات و فارغ التحصیل رشتههای ریاضی و رشتههای مرتبط (فیزیک، آمار و کامپیوتر)
تسلط در خواندن و درک مطلب به زبان انگلیسی
همراه داشتن لپ تاپ در مدت حضور در دوره همراه با نصب نرم افزارهای LOGO, GEOGEBRA, CABRI
همراه داشتن ماشین حساب (ترجیحا گرافیکی) در صورت امکان
دریافت و مطالعه مقالات انگلیسی ذیل :
:Gueudet, G., & Trouche, L. (2012), Teachers’ work with resources
documentation geneses and professional geneses, in G. Gueudet, B. Pepin, & L. Trouche (eds.), From Text to ‘Lived’ Resources: Mathematics Curriculum
Materials and Teacher Development, 23-41, NY: Springer
https://www.academia.edu/5025140/Teachers_work_with_resources_documentation_geneses_and_professional_geneses
– Trouche, L., & Drijvers, P. (2010), Handheld technology for mathematics education, flashback to the future, ZDM, The International Journal on Mathematics Education, 42(7), 667-681
https://www.academia.edu/664507/Handheld_technology_for_mathematics_education_flashback_to_the_future
– Trouche, L., Drijvers, P., Gueudet, G., & Sacristan, A. I. (2013), Technology-Driven Developments and Policy Implications for Mathematic Education, in A.J. Bishop, M.A. Clements, C. Keitel, J. Kilpatrick, & F.K.S. Leung (eds.), Third International Handbook of Mathematics Education 753-790, Springer.
https://www.academia.edu/2744356/Technology Driven Developments_and_Policy_Implications_for_Mathematics_Education
– Guin, D., & Trouche, L. (1999), The Complex Process of Converting Tools into Mathematical Instruments. The Case of Calculators, The International Journal of Computers for Mathematical Learning, 3(3), 195-227
https://www.academia.edu/692736/The_Complex_Process_of_Converting_Tools_into_Mathematical_Instruments._The_Case_of_Calculators
Other documents on this professional webpage
https://ens-lyon.academia.edu/LucTrouche
همایش روز جبر
پنجشنبه 7 آبان 1394، خانه ریاضیات اصفهان
آخرین مهلت ثبتنام : 30 مهر 1394
بسمه تعالی
همایش روز جبر به منظور بزرگداشت حکیم عالی قدر ابوجعفر محمدبن موسی خوارزمی، بنیانگذار علم جبر، روز پنجشنبه 7 آبان ماه 1394 در محل خانه ریاضیات اصفهان و با همکاری انجمن ریاضی ایران، همراه با نکوداشت مرحوم آقای دکتر منصور معتمدی، برگزار خواهد شد.
برنامه همایش :
یادی از مرحوم آقای دکتر منصور معتمدی
سخنرانی با محوریت «نظریه نمایش شاخههای مختلف جبر»
با سخنرانی آقایان :
دکتر جواد اسداللهی
دکتر کمال عزیزی
دکتر سیامک یاسمی
میزگرد با عنوان : «اثر پذیری آموزش حال از پژوهشهای فعلی و تأثیر آن بر پژوهشهای آتی»
با حضور آقایان :
دکتر مسعود آریننژاد (دانشگاه زنجان)
دکتر علی رجالی (دانشگاه صنعتی اصفهان- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر سیاوش شهشهانی (دانشگاه صنعتی شریف)
دکتر سیامک یاسمی (دانشگاه تهران – پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
اعضای کمیته علمی :
دکتر سعید اعظم (دانشگاه اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر محمود بهبودی (دانشگاه صنعتی اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر علی دانایی (بازنشسته دانشگاه اصفهان- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر علی رجالی (دانشگاه صنعتی اصفهان- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر حمیدرضا سلیمی مقدم (دانشگاه اصفهان)
مرحوم دکتر منصور معتمدی (بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر امیر هاشمی (دانشگاه صنعتی اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر ملیحه یوسفزاده (دانشگاه اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
برنامه زمانبندی شده همایش :
8:30-9:00 | پذیرش | |
9:00-9:05 | شروع برنامه | |
9:05-9:35 | یادی از مرحوم دکتر معتمدی | |
9:40-10:30 | سخنرانی آقای دکتر یاسمی | نظریه نمایش |
10:30-11:00 | استراحت | |
11:00-11:50 | سخنرانی آقای دکتر عزیزی | Representation Theory of Finite Groups and Its Problems |
12:00-14:00 | نماز و ناهار | |
14:00-14:50 | سخنرانی آقای دکتر اسدالهی | Gorenstein Symmetry Conjecture |
14:50-15:15 | استراحت | |
15:15-17:15 | میزگرد |
همایش روز جبر 8 آبان 1393
به مناسبت بزرگداشت محمدبن موسی خوارزمی
آخرین مهلت ثبتنام : 20 مهر 1393
نتیجه نظرسنجی
همایش روز جبر برای سومین سال متوالی در تاریخ 8 آبانماه 1393 به منظور بزرگداشت حکیم عالیقدر ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی و با هدف آشنایی اعضای هیئت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، محققان و علاقمندان با شاخههای تحقیقاتی فعال کشور در زمینه جبر برگزار میگردد.
برنامه همایش :
سخنرانی با محوریت : پژوهشهای پیشرفته کشور در زمینه جبر
سخنرانان :
دکتر فریبرز آذرپناه (دانشگاه شهید چمران اهواز- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)، توپولوژی (حلقههای توابع پیوسته)
دکترغلامرضا امیدی (دانشگاه صنعتی اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)، ترکیبیات و گراف – بصورت مشترک با خانم هدی باهنر (دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان)
دکتر علی رجایی (دانشگاه تربیت مدرس)، نظریه جبری اعداد
دکتر مهدی رجبعلی پور (فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران)، جبرخطی
دکتر سید امین سیدفخاری (پژوهشگاه دانشهای بنیادی)، جبر جابجایی ترکیبیاتی
دکترعلیرضا نصر اصفهانی (دانشگاه اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)، نظریه نمایش جبرها
بحث آزاد با عنوان
پژوهش و چالشهای آن، با حضور آقایان :
دکتر فربیرز آذرپناه (دانشگاه شهید چمران اهواز- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر ایمان افتخاری (پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر مسعود پورمهدیان (پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر رحیم زارع نهندی (دانشگاه تهران)
دکتر عباس سالمی (دانشگاه شهید باهنر کرمان)
اعضای کمیته علمی :
دکتر سعید اعظم (دانشگاه اصفهان)
دکتر علی دانایی (بازنشسته دانشگاه اصفهان- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر علی رجالی (دانشگاه صنعتی اصفهان- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر منصور معتمدی (بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز- خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر امیر هاشمی (دانشگاه صنعتی اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
دکتر ملیحه یوسف زاده (دانشگاه اصفهان- پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
برنامه زمانبندی شده همایش :
8:00-8:55 | پذیرش | |
8:55-9:00 | شروع برنامه | |
9:00-9:40 | سخنرانی آقای دکتر رجبعلیپور | |
9:45-10:25 | سخنرانی آقای دکتر سید فخاری | |
10:25-10:45 | استراحت | |
10:45-11:25 | سخنرانی آقای دکتر نصر | An introduction to representation theory of associative algebras |
11:30-12:10 | سخنرانی آقای دکتر امیدی | استفاده از ابزارهای جبر خطی در مسئله یکریختی گراف |
نماز و ناهار | ||
13:45-14:25 | سخنرانی آقای دکتر آذرپناه | حلقهای زیبا از دیار توپولوژی |
14:30-15:10 | سخنرانی آقای دکتر رجایی | |
15:10-15:30 | استراحت | |
15:30-18:30 | بحث آزاد |
به نام خدا
همایش روز جبر 8 آبان 1393 – خانه ریاضیات اصفهان
به منظور بزرگداشت حکیم عالیقدر ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی و با هدف آشنایی اعضای هیئت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، محققان و علاقمندان با شاخههای تحقیقاتی فعال کشور در زمینه جبر، همایشی برای سومین سال متوالی در تاریخ 8 آبانماه 1393 در خانه ریاضیات اصفهان برگزار گردید.
این برنامه با حضور 48 شرکت کننده و همچنین با حضور اساتید دانشگاههای مختلف با خوشآمد گویی دکتر علی دانایی مدیر خانه ریاضیات اصفهان از ساعت 8 صبح آغاز شد. در این همایش 6 سخنرانی و میزگردی با محوریت جبر ارائه شد.
در این سمینار آقایان دکتر رجبعلیپور، دکتر سید فخاری، دکتر نصر، دکتر امیدی، دکتر آذرپناه و دکتر رجایی سخنرانیهای خود را ارائه دادند. در ادامه آقای دکتر افتخاری در رابطه با مطالعات آماری انجام شده بر روی پژوهشهای ریاضی انجام شده در سالهای اخیر در داخل کشور به صحبت پرداختند. آقای دکتر هاشمی عضو کمیته علمی همایش گزارشی از وضعیت جبر در ایران ارائه دادند. در انتها میزگردی با حضور آقایان دکتر آذرپناه، دکتر افتخاری، دکتر زارع هرندی و دکتر سالمی برگزار شد.
همایش روز آمار و برنامهریزی
چهارشنبه 30 مهر1393، ساعت 15:30
همایش بزرگداشت روز ملی آمار و برنامهریزی (اول آبانماه) را همانند سالهای گذشته با همکاری دانشگاههای صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان روز چهارشنبه 30 مهر 1393 از ساعت 15:30 الی 18 در محل سالن آمفیتأتر خانه ریاضیات اصفهان برگزار خواهیم کرد. شرکت برای عموم آزاد است.
برنامههای مراسم روز آمار و برنامهریزی :
سخنرانی آقای دکتر سروش علیمرادی
سخنرانی آقای دکتر علامتساز درباره انجمن آمار ایران
سخنرانی آقای دکتر رجالی درباره نظام آمارشناسی
سخنرانی آقای دکتر ایرانپناه درباره خانه آمار اصفهان
میزگردی با حضور فارغالتحصیلان رشته آمار در خصوص آمار و اشتغال دانشآموختگان رشته آمار
اجرای موسیقی توسط اعضای موج نور اصفهان
اجرای مسابقه آماری
تجلیل از دانشجویان ممتاز در مسابقات امسال
معرفی نشریات آماری انجمن آمار
همایش روز آمار و برنامهریزی امسال با حضور تعدادی از اساتید دانشگاههای اصفهان و صنعتی اصفهان، دانشجویان دانشگاهها در سالن آمفیتأتر خانه ریاضیات اصفهان در روز چهارشنبه 30 مهر 1393 توسط خانه آمار اصفهان برگزار شد.
در این مراسم ابتدا کلیپی از روز آمار سال 1392 خانه ریاضیات اصفهان، که توسط آقای نیکدست تهیه شده بود، به نمایش گذاشته شد. سپس آقای دکتر نصرالله ایرانپناه توضیحاتی درباره تأسیس خانه آمار اصفهان در شهر علم اصفهان و اساسنامه خانه آمار ایراد نمودند.
در ادامه آقای دکتر سروش علیمرادی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان سخنرانی خود را درباره آمار در صنعت ایراد نمودند.
کلیپ شرح مختصری از زندگی مریم میرزاخانی برنده جایزه فیلدز 2014 نمایش داده شد.
سپس آقای دکتر علی رجالی در رابطه با نظام آمارشناسی ایران و آقای دکتر علامتساز توضیحاتی درباره فعالیتهای انجمن آمار ایران ایراد نمودند.
در پایان میزگردی با عنوان آمار و اشتغال دانشآموختگان رشته آمار با اجرای خانم دکتر کلکیننما عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و با حضور آقایان ماهوش، صانعی و معینی و خانمها ارشدیپور و اسماعیلی برگزار شد. در این میزگرد از تعدادی از فارغالتحصیلان رشته آمار که مشغول به کار هستند دعوت شد تا بتوانند تجربیات خودشان را در اختیار دانشجویان فعالی و شاغلان آینده قرار دهند. مباحثی از جمله این که نیاز بازار کار به آمار چگونه است؟، چه روندی طی شده تا به شغل فعلی را انتخاب نمودهاند؟، در این فرآیند با چه مشکلاتی مواجه شدهاند؟، چه راهکارهایی را توصیه میکنند؟. آقای ماهوش از گروه صنعتی انتخاب، خانم اسماعیلی کارشناس استانداری، خانم ارشدیپور در معاونت برنامهریزی، پژوهشی شهرداری اصفهان، آقای صانعی کارشناس کیفیت سپاهان باطری و دبیر درس آمار و احتمال دبیرستان شهید اژهای، آقای معینی از گروه تولیدی عالیس توضیحاتی را در این باره ارائه نمودند.
مراسم بزرگداشت ابوریحان بیرونی
پنجشنبه 13 شهریور 1393، ساعت 16
یکی چیست؟ فضلالله رضا
ابوریحان بیرونی حسینعلی موحدی
خانه ریاضیات اصفهان در نظر دارد به مناسبت بزرگداشت ابوریحان محمد بن احمد بیرونی همزمان با سالروز تولد ایشان بعدازظهر روز پنجشنبه 13 شهریور 1393 ساعت 16، مراسم بزرگداشت این دانشمند بزرگ ایرانی را در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزار کند. از علاقهمندان دعوت میشود تا در این مراسم شرکت کنند. شرکت برای عموم آزاد است. در این مراسم سخنرانیهایی به شرح زیر ارائه خواهد شد :
دکتر عبدالهی | شخصیت بیرونی به روایت خود و دیگران | 16:00 |
دکتر رجبعلیپور | زندگی سیاسی – اجتماعی ابوریحان بیرونی | 16:35 |
اکبر زمانی | اثبات قضیه مغنی توسط ابوریحان: تاریخچه و کاربردهای آن | 17:40 |
خانه ریاضیات اصفهان به منظور بزرگداشت دانشمندان ایرانی، برنامههایی را به مناسبت ولادت آنها برگزار خواهد کرد که در این راستا از سال 1391 بمنظور بزرگداشت خوارزمی در ده ریاضیات، هر ساله روز جبر برگزار میشود. برای بزرگداشت ابوریحان محمد ابن احمد بیرونی در سال جاری مراسمی در روز ولادت ایشان برگزار گردید.
روز 13 شهریور 1393 برای بزرگداشت دانشمند نامدار ایرانی، ابوریحان محمد ابن احمد بیرونی، مراسمی در خانه ریاضیات اصفهان برگزار شد. ابتدا جناب آقای دکتر عبداللهی سخنرانی با عنوان شخصیت بیرونی به روایت خود و دیگران ارائه دادند که در آن به بررسی اطلاعات تاریخی زمان ابوریحان، فعالیتها و دیدگاههای اجتماعی او و همچنین نقش او در محاسبات تقویمی ایران پرداختند. در ادامه جناب آقای دکتر رجبعلی پور نیز سخنرانی در مورد مسائل تاریخی زمان زندگی خوارزمی ارائه نمودند و در پایان جناب آقای زمانی سخنرانی خود را با عنوان اثبات قضیه مغنی توسط ابوریحان، تاریخچه و کاربردهای آن را ارائه کردند. (قضیه مغنی قضیهای در مثلثات کروی است که کاربردهایی در نجوم دارد.) امید است در سالهای آتی، مراسم با اطلاعرسانی بیشتر و کیفیت مناسبتری برگزار گردد.
برگزاری مجمع عمومی و دهمین سال تاسیس شورای خانههای ریاضیات ایران 8-10 آبان 1392
خانه ریاضیات اصفهان
سخنرانی آقای دکتر کرم زاده در مجمع عمومی دهمین سال تاسیس شورای خانههای ریاضیات ایران
به آگاهی میرساند، نمایشگاه دستاوردهای تعدادی از خانه ریاضیات ایران در روزهای پنجشنبه 9 آبان از ساعت 8:30 الی 18 و جمعه 10 آبان از ساعت 8:30 الی 12 در محل خانه ریاضیات اصفهان (خیابان سعادت آباد، روبروی مقبره بانو امین) برگزار می گردد. لازم به یاد آوری است بازدید از نمایشگاه برای عموم آزاد است.
مراسم فوق در شهر اصفهان و در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزارخواهد شد.
برنامه افتتاحیه عصر چهارشنبه 8/8/92 و مجمع عمومی روز پنج شنبه 9/8/92 و بزرگداشت دهمین سال تاسیس شورای خانههای ریاضیات روز جمعه 10/8/92 برگزار خواهد شد.
این برنامهها شامل سخنرانیهای عمومی وكارگاههای آموزشی با حضور اساتید و بزرگان ریاضی خواهد بود.
در جوار برنامه، نمایشگاههایی از دستاوردهای خانههای ریاضیات در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
به نام خدا
گزارش برگزاری مجمع عمومی و دهمین سال تاسیس شورای خانه های ریاضیات ایران
خانه ریاضیات اصفهان
8 تا10 آبان ماه 1392
این مجمع در طی 3 روز در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزار شد و برنامه آن به شرح زیر بود.
چهارشنبه: 8 آبان 1392
در اولین روز طبق برنامه از ساعت 15 برنامه پذیرش آغاز شد و هیئت مدیره شورای خانههای ریاضیات ایران، نمایندگان خانههای ریاضیات اصفهان، بابل، بجنورد، بروجن، بندرانزلی، بندرعباس، تبریز، تربت حیدریه، تهران، خمین، دلیجان، سامان، سبزوار، سمنان، شاهین شهر، شهرکرد، صحنه، فارسان، قزوین، کاشمر، کرج، کرمان ، گنبد کاووس، نیشابور، همدان و یزد و نمایندگان انجمنهای علمی ریاضی و آمار و اتحادیه انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی ایران در این مجمع شرکت کردند.
در این برنامه علاوه بر شرکت کنندگان در مجمع، عدهای از اساتید دانشگاهها و دبیران ریاضی اصفهان نیز شرکت داشتند.
پس از خیر مقدم آقای دکتر دانایی مدیر خانه ریاضیات اصفهان، آقای شریفی رئیس هیئت مدیره شورای خانههای ریاضیات ایران گزارشی کوتاه از فعالیتهای شورا ارائه دادند و پس از آن سخنرانی آقای دکتر کرم زاده آغاز شد.
در انتها برنامههای اولین روز مجمع کارگاه هندسه احجام به مدت 1:30 ساعت توسط نمایندگان خانه ریاضیات تهران برگزار شد.
هدف این کارگاه، آشنایی با احجام و ردهبندی آنها و روابط بین احجام بود، شرکتکنندگان در این کارگاه با چهار رده از احجام افلاطونی، ارشمیدسی، فضاپرکن و دلتاوجهی به صورت عملی آشنا شدند.
پنج شنبه: 9 آبان 1392
در این روز برنامه با سخنرانی آقای دکتر رجالی پیرامون مسائل آموزشی و افت ریاضی آغاز شد.
در این برنامه سخنران ضمن معرفی سال جهانی آمار، به مسئله افت ریاضی و دادههایی که این مشکل را تأیید نمودند، اشاره کردند و آینده خانههای ریاضیات ایران و رسالت آنها را در جهت حل این مشکل بیان نمود.
پس از آن از ساعت 9:20 تا 10:50 سه کارگاه آموزشی به صورت موازی برگزار شد :
1- آموزش ریاضی ابتدایی توسط خانه ریاضیات کرمان
این کارگاه با هدف آشنایی و تبادل نظر با شرکت کنندگان درباره فعالیتهای دوره ابتدایی خانه ریاضیات کرمان برگزار شد. برای نیل به این هدف موضوع اندازهگیری انتخاب شده بود، در این کارگاه شرکت کنندگان در جریان فرایند برگزاری کارگاههای اندازهگیری برای دانش آموزان دوم و سوم دبستان قرار گرفتند، همچنین فعالیت ساخت جعبه مناسب که برای ارزیابی مهارتهای اندازهگیری دانشآموزان چهارم و پنجم دبستان طراحی و اجرا شده بود، به شکل عملی توسط شرکت کنندگان انجام شد.
2- جادوی دومینو توسط خانه ریاضیات همدان
این کارگاه با هدف استخراج فرمول تعداد مهرههای دومینو در هرم برگزار شد.
در این کارگاه برای افراد شرکت کننده در رابطه با اینکه دومینو چیست، تاریخچه دومینو و در نهایت تعداد مهرههای هرم در دومینو صحبت شد.
3- اعداد صحیح توسط خانه ریاضیات اصفهان
در قسمت اول كارگاه، با نگاهی به تاریخ طولانی اعداد منفی و بررسی چالشهای ریاضی دانان گذشته در پذیرش و استفاده از آنها، در مورد مشكلات یادگیری اعداد صحیح و دلایل آن بحث شد. در قسمت دوم كارگاه، دو بازنمایی مختلف از اعداد صحیح ارائه شد و شركت كنندگان به طور عملی درگیر انجام محاسبات جمع و تفریق با آنها شدند، با این هدف كه در آینده از آنها برای معنی بخشیدن قوانین جمع و تفریق اعداد صحیح در كلاس درس خود استفاده كنند.
پس از آن قسمت اول مجمع عمومی به مدت 1 ساعت با ارائه گزارش هیئت مدیره شورا و اصلاح اساس نامه شورا، گزارش خانه ریاضیات بروجن و گزارش خانه ریاضیات تهران برگزار شد. پس از آن از ساعت 14:30 تا 16 دو کارگاه به صورت موازی برگزار شد :
بخش دوم کارگاه هندسه احجام توسط خانه ریاضیات تهران
کارگاه نه مساله مهم شمارشی توسط آقای دکتر میرزا وزیری استاد دانشگاه فردوسی مشهد و عضو خانه ریاضیات نیشابور
در انتهای برنامههای این روز قسمت دوم جلسه مجمع عمومی به مدت 3 ساعت با 3 محوریت برگزار شد :
معرفی مسابقههای الیمپیاد، تورنمنت وکانگرو توسط اقای خردپژوه، آقای بهروز و آقای انتظاری
معرفی سایت و مکانیزم ارتباطات خانه با شورا
استماع نظرات خانههای ریاضیات
جمعه: 10 آبان 1392
روز سوم مجمع عمومی شورای خانههای ریاضیات که به بزرگداشت دهمین سال تأسیس شورای خانههای ریاضیات ایران اختصاص داشت، از ساعت 9:15 در تالار خانه ریاضیات اصفهان آغاز شد.
در ابتدا آقای انتظاری نماینده شورای خانههای ریاضیات گزارشی کوتاه ارائه دادند، پس از آن آقای خرد پژوه نخستین رئیس شورای خانههای ریاضیات در رابطه با مسائل خانههای ریاضیات ایران به مدت 30 دقیقه سخنرانی نمودند.
در این روز آقای دکتر حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب و نماینده مجلس شورای اسلامی و شهردار اصفهان جناب آقای سقائیان نژاد به جمع افراد شرکت کننده در مجمع شورای خانههای ریاضیات ایران پیوستند و آقای دکتر حداد عادل به سخنرانی کوتاهی در مورد ضرورت پیشرفت علم در كشور با تشكیل انجمنهای علمی مربوطه پرداختند، ایشان خانههای ریاضیات در ایران را بنیادهای امید بخش نامیدند.
در ادامه برنامههای این روز آقای دکتر منصوری استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، رئیس سابق انجمنهای فیزیک ایران وترویج علم ایران و معاون سابق پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به سخنرانی در رابطه با موضوع چرا علم آفرین نیستیم پرداختند.
برنامههای این روز با سخنرانی آقای دکتر میرزا وزیری در رابطه با استدلالهایی نه برای بقیه خاتمه یافت.
همایش روز جبر به مناسبت بزرگداشت محمدبن موسی خوارزمی 9 آبان 1392
با محوریت معرفی چند شاخه اصلی جبر، بیان موضوعهای بهروز پژوهشی در هر شاخه و کاربردهای آنها
آخرین مهلت ثبتنام : 3 آبان 1392
برنامه زمان بندی سمینار
نتایج نظرسنجی
قابل توجه استادان دانشگاه، دانشجویان و سایر علاقمندان، خانه ریاضیات اصفهان، با همكاری شعبه اصفهان پژوهشكده ریاضیات پژوهشگاه دانش های بنیادی و قطب جبر باناخ دانشگاه اصفهان، برنامه «روز جبر» را به منظور بزرگداشت ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی، با هدف آشنایی ریاضیدانان جوان با شاخههای مختلف جبر در تاریخ 9 آبانماه 1392 برگزار میکند.
سخنرانان :
دکتر عمران احمدی (رمزنگاری – IPM)
دکتر محمد باقری (تاریخ علم – تاریخ نگار ریاضی و نجوم)
دکتر محمد خرمی (جبرهای شرکت ناپذیر- دانشگاه الزهرا)
دکتر ایمان ستایش (هندسه جبری- IPM)
دکتر منصور معتمدی (جبرهای شرکت پذیر-خانه ریاضیات اصفهان)
دکتر احسان ممتحن (جبرهای تعویض ناپذیر- دانشگاه یاسوج)
دکتر حمیدرضا میمنی (نظریه جبری گراف- دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی و IPM)
کمیته برگزار کننده :
دکتر علی دانائی – خانه ریاضیات اصفهان
دکتر علی رجالی – دانشگاه صنعتی اصفهان، خانه ریاضیات اصفهان
دکتر حمیدرضا سلیمی مقدم – دانشگاه اصفهان
دکتر بیژن طائری– دانشگاه صنعتی اصفهان
دکترمنصور معتمدی – خانه ریاضیات اصفهان
دکترامیر هاشمی– دانشگاه صنعتی اصفهان
دکتر ملیحه یوسفزاده – دانشگاه اصفهان، IPM
گزارش برگزاری روز جبر
خانه ریاضیات اصفهان با همكاری قطب جبر باناخ دانشگاه اصفهان و پژوهشگاه دانشهای بنیادی برای دومین سال متوالی برنامه روز جبر را در تاریخ 9 آبان 1392 برگزار نمود. این برنامه با حضور بیش از 50 نفر از دانشجویان مقاطع مختلف و همچنین اساتید دانشگاههای مختلف با خوش آمد گویی آقای دكتر دانایی مدیر خانه ریاضیات اصفهان از ساعت 8 صبح آغاز شد. در ادامه شش سخنرانی با محوریت جبر به شرح زیر ارائه شد :
آقای دكتر محمد باقری (تاریخ نگار ریاضی و نجوم) در رابطه با آثار و دستاوردهای محمد بن موسی خوارزمی سخنرانی كردند.
آقای دكتر عمران احمدی (از پژوهشگاه دانشهای بنیادی، پژوهشكده ریاضی) درباره جبر و رمز نگاری صحبت كردند.
آقای دكتر ایمان ستایش ( از پژوهشگاه دانشهای بنیادی، پژوهشكده ریاضی) به موضوع مقدمه ای بر هندسه جبری شمارشی پرداختند.
پس از استراحت برای نماز و ناهار ادامه برنامههای همایش به شرح زیر انجام شد :
آقای دكتر منصور معتمدی ( از خانه ریاضیات اصفهان ) درباره معادلات چندجمله ای ریشه های جبر نوین صحبت كردند.
آقای دكتر محمد خرمی ( از دنشگاه الزهرا دانشكده علوم پایه گروه فیزیك ) درباره فضاهای ناجابه جایی با جابه جا گرهای جبر لی صحبت كردند.
آقای دكتر احسان ممتهن ( از دانشكده ریاضی دانشگاه یاسوج ) درباره Avoiding Modules, Co- Avoiding Modules, Goldie Dimension And Its Dual صحبت كردند.
همایش روز آمار و برنامهریزیبا حضور اساتید، دانشجویان، دانشآموزان، معلمان و کارشناسانچهارشنبه اول آبان 1392ساعت 15 الی 17 | نمایشگاه روز آمارشامل غرفههای متعدد از فعالیتهای آماری در دانشگاهها و همچنین ارگانها و سازمانهای دولتی و خصوصیچهارشنبه اول آبان 1392ساعت 13 الی 17 |
گزارش
خانه ریاضیات اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان و دانشگاه شیخ بهایی به مناسبت روز ملی آمار و برنامهریزی (اول آبان) و سال جهانی آمار (2013) برگزار میکند :
خانه ریاضیات اصفهان با همکاری دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان، شیخ بهایی اقدام به برگزاری نمایشگاه و همایشی در این روز نمود. از جمله اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه، آشنایی بازدیدکنندگان از موضوعات و کاربردهای آمار در زمینههای مختلف در دانشگاهها، سازمانها و ارگانهای شهر اصفهان بود. به همین منظور از تعدادی ارگان، سازمان و شرکت خصوصی برای شرکت در نمایشگاه دعوت بعمل آمد. شرکت کنندگان در این نمایشگاه عبارتند از :
انجمن آمار ایران
مرکز آمار ایران
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
سازمان تامین اجتماعی اصفهان
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
شهرداری اصفهان
دفتر آمار و اطلاعات GIS استانداری اصفهان
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان
انجمن علمی آمار دانشگاه اصفهان
انجمن علمی آمار دانشگاه صنعتی اصفهان
انجمن علمی آمار دانشگاه شیخ بهایی
شرکت آماری متخصصین تحلیلگر داده سپاهان
شرکت آمار صنعت پارتاک
بخش آمار خانه ریاضیات اصفهان
گروه ارتباط با صنعت خانه ریاضیات اصفهان
شرکت گز سکه اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان با همکاری دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان، شیخ بهایی اقدام به برگزاری همایشی در این روز نمود. برنامههای همایش شامل :
تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی
خوشآمدگویی آقای دکتر علی رجالی و تبریک به مناسبت عید غدیر، روز ملی آمار و سال جهانی آمار
قرائت پیام رئیس انجمن آمار ایران توسط آقای دکتر علامتساز
پخش کلیپ سال جهانی آمار
سخنرانی آقای دکتر مجید اسدی با موضوع : Network Reliability Modeling
مسابقه در دو بخش با موضوع کاربرد آمار در آسانسور چیست؟ کاربرد آمار در نرم افزارهای ترجمه متون از جمله Google Translate چیست؟ به دو نفر از برندگان عضویت رایگان در انجمن آمار ایران اهدا شد.
میزگرد با عنوان «آمار و کاربردها، فرصتها و چالشها» با حضور جناب آقای دکتر محمدرضا فقیهی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر سروش علیمرادی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر علی یوسفی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر ایرج کاظمی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان- در این میزگرد به بررسی چالشهایی که فراروی بکارگیری دانش آماری در صنایع، سازمانها و سایر علوم وجود دارد و نیز فرصتهایی را که آمار میتواند در خدمت توسعه علوم دیگر و صنعت قرار دهد، پرداخته شد.- سوالات مطرح شده : آیا دانشجویان آمار به اندازه کافی با کاربردهای رشته خود در سایر علوم و در صنعت آشنا هستند؟ – آیا مدیران در سازمانها و صنایع از قابلیتهای آمار در توسعه صنایع اطلاع کافی دارند؟- با توجه به ظرفیت بالای دانش آمار در همکاری با علوم دیگر، چقدر دانشکدههای آمار با سایر دانشکدهها پروژههای مشترک انجام میدهند؟- سیستم آموزشی موجود چقدر دانشجویان را برای حضور در بازار کار آماده میکند؟ – اساتید نظرات خود را در هر یک از سوالات زیر بیان و پیشنهاداتی را ارائه نمودند.
اهدا لوح تقدیر به اساتید ارجمند جناب آقایان دکتر فقیهی، اسدی، علیمرادی، یوسفی، کاظمی، گلی، جمشیدیان، ایرانپناه
پخش کلیپ فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان در زمینه آمار
اجرای موسیقی توسط آقای حداد دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی دانشگاه اصفهان
پخش قسمتهایی از فیلم مسافران
برگزاری روز آمار و برنامهریزی 1391، یکم آبان روز آمار و برنامهریزی
گزارش روز آمار و برنامهریزی
برنامه های روز آمار شامل
نمایشگاه آمار – کارگاه های آمار – بازی های آماری – تونل زمان – آشنایی آمار در صنعت – معرفی نرم افزار- ترفندهای آماری و همایش ویژه بزرگداشت روز آمار و برنامهریزی
محورهای همایش :
سخنرانی دکتر حمید پزشک (استاد دانشگاه تهران)
گزارش یکساله فعالیتهای گروه آمار
اجرای تئاتر
برگزاری مسابقه
یکشنبه 30 مهر : بازدید دانشآموزان ساعت 8 الی 12
و معلمان و دانشجویان ساعت 14 الی 18
دوشنبه 1 آبان : بازدید دانشآموزان ساعت 8 الی 12
و همایش ویژه بزرگداشت : 16الی 18
مؤسسه بین المللی آمار (The International Statistical Institute) سال 2013 را سال بین المللی آمار نام گذاری کرده است که مناسبتی جهت به رسمیت شناختن علم آمار میباشد.
در این راستا و نیز گرامیداشت روز آمار و برنامه ریزی، خانه ریاضیات اصفهان اقدام به برگزاری برنامه هایی در دو روز یکشنبه 30 مهر و دوشنبه 1 آبان 1391 نمود. برنامههای روز یکشنبه شامل کارگاه های متنوع، برای قشرهای مختلف از جمله دانشآموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید و عموم مردم بود. کارگاه در شکل غرفه های مختلف به صورت زیر برگزار شد :
تونل زمان : سیر زمانی رشد علم آمار و احتمال و معرفی برخی دانشمندان آماری در غالب پوستر
ترفند آماری : بحث و گفتگو در مورد چند نمونه از ترفندهای آماری در زمینه های مختلف
معرفی نرم افزار : این غرفه مرور بر قابلیت های نرم افزار های آماری به همراه اشکال مختلف بود.
آینده تحصیلی و گرایش های مختلف آمار : بحث و گفتگو در خصوص علم آمار در سطح دانشگاه (شامل مواد درسی و گرایش های متفاوت در سطوح مختلف دانشگاه و ادامه تحصیل در این رشته)
آشنایی آمار با صنعت : در این غرفه دو نمونه از پروژه های سطح بالای کاربرد آمار در صنعت بیان شد.
بازی های آمار و احتمال : این غرفه شامل سه بازی آمار و احتمال بود که با استقبال خوبی نیز روبرو شد.
غرفه تحلیلگر : این غرفه نمونه بارزی از کارآفرینی آمار بود که پروژه های متفاوت پیاده شده در این کارگاه بحث و ارائه شد.
در روز دوشنبه 1 آبان در کنار نمایشگاه و کارگاه های ذکر شده در فوق، همایش روز آمار و برنامه ریزی برگزار شد که این همایش با حضور تعدادی از اساتید علم آمار از دانشگاههای شیراز، تهران، اصفهان، صنعتی اصفهان و شیخ بهایی و برخی از معلمان و دبیران آمار دبیرستان ها و با سخنرانی جناب آقای دکتر حمید پزشک پیرامون کاربرد روشهای آماری در مسائل ژنتیک برگزار شد که با استقبال خوبی توسط معلمان و دانشجویان همراه شد.
در طول این همایش از فعالیت های مختلف گروه مبنا (نوید ولی زاده، آنیتا منصوری، مائده نوری و مریم قائمی) در راهاندازی بخش آمار در خانه ریاضیات اصفهان، به منظور توسعه و ترویج علم آمار و فرهنگ آماری در جامعه به خصوص سه قشر دانش آموز، دانشجو و معلم گزارشی ارائه شد. لازم به ذکر است گروه مبنا با انتخاب این نام برای خود کوشیدند تا اهداف گروه را با نامش که به معنای مجری بسط نگرش آماری است، زنده نگه دارند. اهداف کلی این گروه به شرح زیر می باشند :
1- تغییر نگرش و آگاه سازی عموم جامعه نسبت به اهمیت علم آمار
2- آشنایی و آموزش مبانی علم آمار در سطوح مختلف
3- ملموس سازی مشاغل مرتبط با آمار
4- ایجاد بستری مناسب برای گردهمایی دانشجویان، نخبگان، اساتید و علاقه مندان به مباحث آماری
5- حفظ و تداوم این مسیر و ایجاد مرکزی دائمی برای نیل به اهداف ذکر شده
6- همچنین در ادامه همایش تئاتری یک ساعته با موضوع علم آمار اجرا شد. سپس از جناب آقایان دکتر جواد بهبودیان و دکتر حمید پزشک تجلیل و قدردانی به عمل آمد.
7- امیدواریم این گونه فعالیت ها و گردهمایی ها بتواند هر چه بیشتر به اهداف یاد شده نزدیکتر و از کمک های دانشجویان بیشتری در این زمینه بهره ببرد.
روز جبر 4 آبان 1391
قابل توجه تمام استادان دانشگاه، دانشجویان و سایر علاقمندان
برنامه «روز جبر» به منظور بزرگداشت ابو جعفر محمد بن موسی خوارزمی، با هدف آشنایی ریاضیدانان جوان با شاخههای مختلف جبر در تاریخ 4/8/1391 از ساعت 8:00 الی 18:00 برگزار خواهد شد.
کمیته علمی:
سعید اعظم (IPM، دانشگاه اصفهان)
بیژن طائری (دانشگاه صنعتی اصفهان)
علی رجایی (دانشگاه تربیت مدرس)
منصور معتمدی (خانه ریاضیات اصفهان)
ملیحه یوسف زاده (دانشگاه اصفهان، IPM)
کمیته اجرایی:
مجید آرزومند (دانشگاه صنعتی اصفهان)
هادی احمدی(دانشگاه صنعتی اصفهان)
اکرم جعفریان (دانشگاه اصفهان)
مریم جمالی گندمانی (دانشگاه اصفهان)
علی دانایی ( خانه ریاضیات اصفهان)
محسن راهپیما (IPM)
علی رجالی (دانشگاه صنعتی اصفهان، خانه ریاضیات اصفهان)
مهدی صمدیه (خانه ریاضیات اصفهان)
ایمان عسگری (خانه ریاضیات اصفهان)
ملیحه یوسف زاده (دانشگاه اصفهان، IPM)
برنامه همایش:
سخنرانیها با محوریت
«معرفی چند شاخه اصلی جبر، بیان موضوعهای به روز پژوهشی در هر شاخه و کاربردهای آن»
دکتر امیر جعفری (نظریه جبری اعداد، دانشگاه صنعتی شریف)
دکتر محمد تقی دیبایی (جبر تعویضپذیر، دانشگاه تربیت معلم)
دکتر رسول رکنی زاده (جبرهای شرکتناپذیر، دانشگاه اصفهان)
دکتر علیرضا عبدالهی (نظریه گروهها، دانشگاه اصفهان)
دکتر کسری علیشاهی (جبر در آمار، دانشگاه صنعتی شریف)
دکتر آلیس فیالووسکی (جبر لی، دانشگاه اوتووش لوراند مجارستان)
دکتر امیر هاشمی (جبر محاسباتی، دانشگاه صنعتی اصفهان)
میزگرد با عنوان
«جایگاه فعالیتهای پژوهشی جبر کشور در مقایسه با وضعیت جهانی»
با حضور
دکتر سعید اکبری (دانشگاه صنعتی شریف)
دکتر رحیم زارع نهندی (دانشگاه تهران)
دکتر امید علی شهنی کرم زاده (دانشگاه شهید چمران اهواز)
دکتر سیامک یاسمی (دانشگاه تهران)
متن کامل میزگرد اولین «برنامه روز جبر» با عنوان
جایگاه فعالیتهای پژوهشی جبر کشور در مقایسه با وضعیت جهانی
(این متن براساس فیلم ویدیویی موجود تنظیم شده وبه تایید اعضای محترم میزگرد رسیده است.)
دکتر اعظم: من ابتدا میخواهم تشکر کنم از همه حضار که از صبح تا حالا سخنرانیها را دنبال کردند و همین طور از خانم دکتر یوسفزاده که زحمت زیادی برای برگزاری این همایش کشیدند، ما تلاش کردیم از اکثر گرایشهای موضوع همایش سخنرانانی داشته باشیم. در مجموع افرادی که در میزگرد و سخنرانیها دعوت شدهاند به طور نسبی گرایشهای مختلف را تحت پوشش قرار می-دهند. من خواهش میکنم از اعضای میزگرد که تشریف بیاورند: آقایان دکترامید علی کرمزاده، دکتر رحیم زارع نهندی، دکتر سیامک یاسمی و دکترسعید اکبری.
روز قبل در صحبتی که با آقای دکتر یاسمی داشتم، ایشان یک تقسیمبندی راجع به نسلهای ریاضی کشور داشتند. بر اساس این تقسیمبندی، ما در میزگرد از نسل اول نمایندهای نداریم، از نسل دوم آقایان دکتر کرمزاده و دکتر زارع از لحاظ معنوی با سخنرانیهای تاثیرگذار در طی سالهای فعالیتشان به ریاضیات کشور عنایت زیادی داشتهاند علاوه بر این، ایشان با تربیت دانشجویان دکترا و مکتبی که در دانشگاه ایجاد کردهاند نقش مهمی در رشد علمی کشور داشتهاند. واقعاً تأثیرات عمیقی که این بزرگواران بر انجمن ریاضی و جامعه ریاضی ایران داشتهاند بر کسی پوشیده نیست. آقای دکتر زارع، که میدانید رئیس انجمن ریاضی ایران و دو دوره سردبیر انجمن ریاضی ایران بودند، و تأثیرات بسیار ارزندهای بر انجمن ریاضی ایران و جامعه ریاضی کشور داشتهاند که من به دلیل کمبود وقت خیلی نمیخواهم وارد جزئیات بشوم. آقای دکتر یاسمی استاد دانشگاه تهران و از فعالین فعلی تحقیقاتی کشور در جبر جابجایی و جبر ترکیبیاتی هستند که تحقیقات علمی ایشان خیلی تأثیرگذار بودهاست. آقای دکتر اکبری استاد دانشگاه صنعتی شریف و از فعالین تحقیقاتی کشور هستند و شاگردهای خیلی خوبی را تربیت کرده اند، به هر حال افرادی که دعوت شدهند خیلی خوب میتوانند راجع به ریاضیات ایران، بخصوص جبر صحبت کنند. طی هماهنگیهایی که قبلاً داشتیم قرار شد آقای دکتر کرمزاده راجع به رشته جبر، گذشته، حال و آینده آن در ایران صحبت هایی را ایراد کنند و مقایسهای کنند با وضعیتی که در جهان داریم. از دکتر کرمزاده خواهش می کنم شروع کنند، با این توضیح که که هر نفر حدود ده دقیقه صحب میکند و بعد در حدود 30 دقیقه حضار پرسش و پاسخ میکنند و مجدداً اعضای میزگرد نقطهنظرات خودشان را راجع به موضوعاتی که حضار مطرح میکنند بیان خواهند کرد. از آقای دکتر کرمزاده خواهش میکنم با موضوع گذشته جبر در ایران صحبت را شروع بفرمایند.
دکتر کرمزاده: من هم خوشحالم که در خدمت شما هستم، برای صحبت کردن در مورد گذشته جبر در کشور، اول باید به گذشته جبر در جهان نگاهی داشته باشیم پس اول من به طور سریع در مورد گذشته جبر در دنیا صحبت میکنم، در گذشته با جبر جابجایی هیچ وقت مشکلی وجود نداشت، مثل اعداد صحیح، در آن موقع هیچ وقت لازم نبود کسی برای کارش در جبر جابجایی توجیهی کند و همه میدانستند که توجیه طبیعی دارد ولی از اوایل قرن 20 بود که مطالعه در جبر ناجابجایی شروع شد. برای خیلی از بزرگان جبر جابجایی سخت بود که قبول کنند که ab مساوی ba نیست، در حقیقت شروع مطالعات و تحقیقات جدی در حلقههای ناجابجایی توسط «ودربرن» و «دیکسنی» شروع شد، بعد از آنها میرسیم به «امی نوتر»، «آرتین» و «براورو» که کسانی بودند که در سال 1920 تا 1930 جبر ناجابجایی را به طور مجرد و به صورت تئوری، کارهای ابتداییاش را انجام دادند.
بعد از 1930 افرادی مثل آسیتسو، جیکبسون، کاپلانسکی، گلدی و فیت، شروع به مطالعه ساختارهای جبر ناجابجایی کردند.
یکی از عمده تفاوتهای اساسی جبر ناجابجایی با جبر جابهجایی این است که ما درجبر جابجایی راحت میتوانیم نسبت به هر مجموعه ضربی- بسته، کسر بسازیم اما انجام این کارها در جبر ناجابجایی وحشتناک است و گلدی در واقع برای اینکه توانست از حلقههای خاصی، کسر بسازد مشهور شد. بنابراین تفاوت اساسی اینجا بود.
از همان اول، بشر نیاز داشت یک سری موجودات ناجابجایی را ببیند مانند عملگرها، ولی یکی از چیزهایی که از همان اوایل کار دقیقاً به عنوان یک موجود ناجابجایی میخواستند نشان دهند یک حلقه تقسیمی با یک خاصیت مهم بود که دارای زیر حلقه تقسیمی است که با خودش ایزومورف است.
بُعد یکی از مسایل اساسی است که از همان اول تا الان بدون جواب مانده است، در واقع اگرحلقه تقسیمی بالایی به عنوان یک فضای برداری، روی حلقه تقسیمی پایینی میتواند یکبار به عنوان فضای برداری چپ و یکبار به عنوان فضای برداری راست در نظر گرفته شود، آیا بعدشان یکی است، که تا حالا این مسأله حل نشده است. از آنجا بشر پی برد که واقعاً مسأله ناجابجایی مسأله قابل توجهی است.
فهمیدند که رفتارها خیلی پیچیده و سخت است، بنابراین برای این کار روشهای دیگری انتخاب کردند، عده ای هم تمام هم وغم خود را گذاشتند که ببینند هندسه جبری چگونه در جبر جابجایی پیشرفت کرده که همین کار را در جبر ناجابجایی بکنند و عده دیگری که اکثر آنها در آمریکا بودند به طور کلی اندومورفیزمهای یک فضای برداری را به عنوان الگوی هدف نهایی نگاه کردند تا بدین ترتیب حلقههای ناجابجایی را مطالعه کنند که در نهایت ساختارشان به اندومرفیزمهای یک فضای برداری نزدیک شود، میدانید اندومرفیزمهای فضاهای برداری خواص بسیاری دارد.
بعدها در سالهای اخیر کارهای تحقیقاتی خود و نتایج حاصل از آنرا در قالب یک کتاب گردآوری کردند و نسلهای بعدی دانشجویان این افراد بودند، حالا بیشتر از این وارد جزئیات نمیشویم و برمیگردیم به نسلهای ایران.
نسل اول ما افرادی مثل دکتر احمد میرباقری بود که چند سال درایران بود و بعد به آمریکا رفت و افراد دیگری مثل دکتر حسین زند که در شیراز بود، دکتر میرباقری متأسفانه در سال 2000 در آمریکا فوت کرد ولی خوشبختانه دردانشگاه سیاتل یک جایزهای گذاشتند به اسم «میرباقری-یانگ دی» که به دانشجویان کارشناسی اعطا می شود. دکتر حسین زند در سال 1972 دکترا گرفت ولی اوایل انقلاب به خارج از کشور برگشت و دیگر در نظریه حلقه ها کار نکرد، نسل دوم در واقع من بودم، دکتر حقانی ، دکتر منصور معتمدی و دکترمهدوی هزاوه ای.
من شاگرد اول دانشگاه تهران بودم و به عنوان فارغالتحصیل ممتار کشور فارغالتحصیل شدم. ما در دانشگاه تهران به جز ریاضی عمومی و توابع مختلط، ریاضی دیگری نخواندیم. در آن زمان که ما بودیم، شخصی به اسم دکتر اکبرزاده به دانشگاه تهران آمد که به ورودی های یک سال قبل از ما و یک ماه هم به ما جبر نوین تدریس کرد، بعد به فرانسه رفت و به جای او کامکار پارسی درسن بالا با وجود اینکه تمام عمرش ریاضی عمومی درس داده بود شروع کرد به ما جبر نوین درس دادن، همین قدر به شما بگویم که ما بیشتراز یک عمل دوتایی که شرکتپذیر و جابجایی باشد چیز دیگری نخواندیم یعنی طبق تحصیلات کلاسیک، وقتی که بنده و دکتر حقانی برای درس خواندن به انگلیس رفتیم تعریف ring را نمیدانستیم بنابراین نسل دوم که ما باشیم شانسی ring تئوری خواندیم، چون من رفته بودم انگلیس که نظریه اعداد بخوانم.
دکتر اعظم: با تشکر از آقای دکتر کرمزاده، از آقای دکتر زارع نهندی خواهش میکنم که بحثشان را شروع کنند و تأکیدی بر هندسه جبری داشته باشند و اینکه چه وضعیتی در ایران دارد.
دکتر زارع نهندی: با عرض سلام ابتدا از آقای دکتر اعظم وسرکار خانم دکتر یوسفزاده و سایر دوستان عزیز آقای دکتر دانایی و آقای دکتر رجالی که این همایش را بر گزار کرده اند صمیمانه تشکر می کنم.
به پیروی ازآقای دکترکرمزاده ابتدا به توضیح مختصر در زمینه تاریخچه تحقیقات در هندسه جبری در سطح جهانی میپردازم. هندسه جبری مثل اغلب شاخههای ریاضیات سابقه ای طولانی دارد ولی در قرن بیستم دچار دو تحول بزرگ شد که تحقیقات در هندسه جبری را متحول کرد. یکی از این تحولات از اواخر قرن نوزده شروع شد. تا آن زمان کارهای عمیقی در زمینه خمهای جبری و رویههای جبری بهویژه توسط ایتالیاییها انجام شده بود ولی به تدریج هندسه جبری دچار یک رکود ابزاری شده بود و دیگر هندسه جبریدانها ابزار لازم برای اثبات ادعاهای خودرا نداشتند و بیشتر به شهود خود متوسل میشدند. در رأس این افراد کاستل نوو، انریکواس و سوری، سه تن از هندسه جبریدانان معروف ایتالیایی، که در اواخر قرن نوزده به چنین بحران در مبانی این رشته اعتراف کردند. آنها دنبال استعدادهای جوانی بودند که تشویقشان کنند تا با توجه به پیشرفتی که در پیریزی بستر جبر جابجایی توسط مکتب هیلبرت و شاگردانش حاصل شده بود، برای مبانی هندسه جبری ابزارسازی کنند. دراین راستا چند نفر از هندسه جبریدانهای آن زمان تقریباً تمام عمر خود را صرف کردند تا مبانی هندسه جبری را بر اساس جبر جابجایی پایهریزی کنند که در رأس آنها میتوان اسکارزاریسکی، آندره ویل، شواله و وندرواردن را نام برد. تا سال 1950 چندین کتاب ارزشمند در مبانی هندسه جبری نوشته شد و هندسه جبری توانست به تدریج جایگاه خود را باز یابد. لیکن مدت زیادی نگذشته بود که با پیدایش مکتب بورباکی و مجردسازی عمیقی در این مکتب تحول بزرگ دیگری در هندسه جبری به وقوع پیوست و یکی از عمیقترین و شگفتانگیزترین مجردسازیها در این رشته پایه گذاری شد. پرچم داران این تحول آلکساندر گروتندیک، ژان دیودونه و ژان پییرسر بودند. البته این تحول که شهود در هندسه جبری را بسیار کم رنگ می کرد، برای مبتدیان رشته که توانایی همگامی با این تحول را نداشتند دلسرد کننده بود و سبب شد استقبال از این رشته به شدت کاهش یابد. با بازنشستگی زودهنگام گروتندیک در 1971 تب و تاب این حرکت فروکش کرد و به تدریج با پشتیبانی ریاضیدانهای بزرگ اثرگزاردیگری که از این مسأله ناراضی بودند، تعادلی بین این مجردسازی و شهود حاصل شد و هندسه جبری رفته رفته راه خودش را پیدا کرد و تحقیقات در این شاخه به شیوه امروزی متداول شد وبرای حفظ دستاورد های گذشته، یکی از چالشها این بوده است که نتایجی را که ایتالیاییها در قرن نوزده با شهود کم نظیر خود به دست آورده بودند با ابزارهای روز ثابت یا رد شوند.
امروزه در سایه رهیافت ها و ابزارهای جبر جابجایی و نظریه اسکیم، مسأله تحقیقاتی در هندسه جبری فراوان است. البته باید اذعان کرد که هنوز هندسه جبری یکی از سنگینترین و سخت ترین شاخههای ریاضی است. یک بار هندسه جبریدان آمریکایی به نام جین گوور بالای در اتاقش این جمله از «دانته» را نصب کرده بود: «ای کسی که وارد می شوی دستت را از هر امیدی بشوی». با این حال علیرغم دشواری هندسه جبری به جهت حضور ریاضی دانان تراز اولی که در قرن گذشته و اخیر به این شاخه روی آوردند هندسه جبری در بین شاخه های مختلف ریاضیات نقش محوری داشته است و بسیاری از برندگان جایزه فیلدز در این شاخه بوده اند.
تحقیقات در هندسه جبری در کشور ما خیلی نوپا است، بنده شاید قدیمیترین فرد در کشور در این رشته بوده ام، البته نه تنها ادعایی ندارم بلکه معتقدم که جوانهای امروزی در این شاخه خیلی فراتر از انتظاراتی که من داشتم پیش میروند و در حال حاضر هر چند محدود، ولی کارهای خیلی خوبی انجام میشود. البته در ده دوازده سال اخیر کار تحقیقاتی در این شاخه رونق گرفته است. با این حال مجموع مقالات پژوهشی که هندسه جبریدانهای کشور منتشر کردهاند شاید به پنجاه مقاله نرسد. ولی به جرات می توانم بگویم که در بین این مقالات هیچ مقاله سبکی وجود ندارد. خوشبختانه علیرغم فشارهایی که از طرف وزارتخانه و دانشگاه بر همه ما وارد است هم رشته های بنده دست به کارهای سبک نزده اند و امیدوارم این سنت در هندسه جبریدانهای کشور حفظ شود. البته هندسه جبری دانان ما در سطح بینالمللی نیز با هندسه جبریدانهای سرشناس دنیا کار میکنند.
در دانشگاههای کشور دورههای دکتری در زمینه هندسه جبری خیلی کم است ولی خوشبختانه سال گذشته یک دوره دکترای هندسه جبری در پژوهشکده ریاضیات پژوهشگاه دانشهای بنیادی دایر شد و چند نفر از دانشجویان زبده پذیرفته شدند که برای هر کدام یک استاد راهنمای داخلی و یک استاد راهنمای خارجی درنظر گرفته شده است. سعی بر این است که در سطح بین المللی بهترین متخصصین را در این زمینه برای راهنماییهای آنها انتخاب کنیم. پروفسور کاتالیزانو از دانشگاه جنووای ایتالیا استاد راهنمای خارجی خانم آلادپوش و پروفسور کاتکوسکی استاد از دانشگاه میسوری آمریکا راهنمای خارجی خانم احمدیان است که هر دو در تخصص خود در دنیا شاخصاند. امیدوارم این گونه برنامه ها با آهنگ پرشتاب تری پیش برود وتحقیقات در هندسه جبری در کشور را متحول کند.
دکتر زارع نهندی خاطرنشان کرد :که امیدواریم در سالهای پیش رو در جامعه ریاضی کشور نیز پیشرفتهایی حاصل شود وریاضی دانان کشورمان مقالات تأثیرگذاری در سطح بینالمللی داشته باشند که تاکنون هنوز چنین قدم هایی توسط محققین داخلی در ریاضیات برداشتهنشده است.
دکتر اعظم: از آقای دکتر زارع نهندی که مثل همیشه بسیار منسجم صحبت کردند و از شرایط گذشته شروع و سپس شرایط فعلی را بیان داشتند تشکر می کنم. با توجه به شرایط کنونی که ایشان ترسیم کردند بسیار امیدواریم که انشاا… نتایج خوبی در سالهای آینده بگیریم.
خواهش میکنم از دکتر یاسمی که نقطهنظرات خود را بیان کند، ایشان از افرادی هستند که بسیار خوب با تحقیقات انجام شده در زمینه جبر در کشور آشنا هستند، هم به دلیل مسئولیتی که در IPM داشتهاند و هم به دلیل فعالیتهای فردی خودشان و ارتباطی که با هسته های فعال تحقیقاتی دارند.
دکتر یاسمی: با عرض سلام، در ابتدا تشکر میکنم از برگزارکنندگان و افرادی که تشریف آوردند. طبق قرارمیخواهم به مسأله پژوهش در کشور بپردازم. همیشه پژوهش در کشور وجود داشته است اما به صورتهای گوناگون. در حدود سال 72 عنوانی به نام “تولید علم” مطرح شد و به وزارت علوم ماموریتی مبنی براحیاسازی پژوهش و مقالات پژوهشی داده شد. بر این اساس بستههای تشویقی و تنبیهی ارائه شد و دوستان شروع به فعالیت در این زمینه کردند. بازیگران حرفه ای پیدا کردیم که دانستند قواعد بازی چیست و خطکشیهای زمین بازی کجاست و . . .
به هر حال این فعالیت اوج گرفت و در نتیجه مقالهنویسی رشد پیدا کرد. مقاله نویسی، دیگر دلمشغولی علمی نبود بلکه شور و شوق جوانی بود. در این میان برای بعضی ها معرکهگیری سر پیری هم بود که من بیایم و یک مقاله بنویسم.
تعداد مقالات زیاد شد (و صد البته از کیفیت آنها کاسته شد). متاسفانه برنامهای برای دستهبندی مقالات وجود نداشت و لذا عدهای بازیگر حرفهای در این میان منفعت میبردند و جامعه اذیت شد. برای منفعت بیشتر واژههای جدیدی به وجود آمد از قبیل “پژوهشگر برتر”- “پژوهشگر بین المللی” و “مقاله داغ”. و خلاصه آنکه به این فکر افتادند که چطور تعداد مقالاتمان را بالا ببریم. تعداد مقاله یک اتیکت شد. مثلاً اگراز کسی نامش را بپرسی در جواب تعداد مقالاتش را بیان می دارد. در جلسات استخدامی متقاضی به جای توضیح در مورد شاخه تحقیقاتی خود به تعداد مقالاتش اشاره می نماید. اینها واقعیتهایی است که دارم عرض میکنم، چون در چنین کمیتههایی بودم و چنین پروندههایی را بررسی کردم و به نظرم رشد این کمیات مقداری بدون در نظر گرفتن محتوی، بیاعتمادی در جامعه به وجود آورده است و در نتیجه افراد به مقالات تهیه شده نگاه مثبتی ندارند. و این نتیجه همان انبوهسازی است. به هر حال این یک سری مشکلاتی بوده که به نظرم طی سالیان گذشته به اوج خود رسیده است. چندی پیش کمیته ای با عنوان علوم پایه تشکیل شد که قرار بود چشمانداز 20 ساله کشور را بررسی کند و بنده نیز افتخار شرکت در این کمیته را داشتم. رئیس این کمیته آقای دکتر محمدجواد لاریجانی بود و عده زیادی آمده بودند و هر کدام سخنرانی میکردند که ما باید برای 20 سال آینده این اقدامات را انجام دهیم. یکی میگفت باید از ترکیه جلو بزنیم، یکی میگفت باید از پاکستان جلو بزنیم، یکی میگفت این رشته بهتر است و دیگری میگفت آن رشته بهتر است تا نوبت به من رسید، عرض کردم: وقتی قرار است حرکت کنیم تا به جایی برسیم اول باید ببینیم که کجا هستیم پس به نظرم مهمترین کار این است که ببینیم کجا هستیم و هر کس نیز که بخواهد کاری بکند باید در ابتدا جایگاه خودش را در جامعه ی جهانی معلوم کند. متاسفانه این حرف به مذاق بعضیها خوش نیامد. از نظر بعضی افراد جواب سئوال “کجا هستیم” روشن است. اما به نظر اینجانب اصلا روشن نیست. شما اگر بریدههای روزنامهها را نگاه کنید خواهید دید که تناقض-های زیادی در صحبتها وجود دارد. افرادی فکر میکنند بهتر از ما در جهان وجود ندارد و افرادی نیز این پندار را دارند که اوضاع آنقدر خراب است که از ما بدتر موجود نیست.
اکنون میتوان پرسید که بنده چه پیشنهادی دارم. در این مورد باید عرض کنم که یکی از پیشنهادهای اینجانب جهتدهی تحقیقاتی بود. سه راهکار مطرح شد:
1. از دوستان ایرانی خارج از کشور برای همفکری در خصوص نحوه جهتگیری استفاده کنیم، (در این رابطه از ریاضی دانان بنام ایرانی و خارجی از خارج و داخل کشور دعوت کردیم و جلسات متعددی در این مورد برگزار شد؛ در نهایت چند شاخه خاص به عنوان اولویت های اول سرمایه گذاری علمی مطرح شد).
2. همکاری با دانشگاههای خارج از کشور (در این مدت سعی کردیم دانشجویان دکترای زیادی را پل مشترک کنیم و قراردادهای خوبی بین دانشگاه تهران و دانشگاههای معتبر در کشورهای سوئد و فرانسه و… بسته شد. از جمله کارهای دیگر این بود که ببینیم مؤسسات جهانی چه کارهایی انجام میدهند) .
3. تشکیل واحدهای کوچکتر که جهت حرکت در یک سمت خاص (در این رابطه اساس نامه گروههای تحقیقاتی نوشته شد و پس از ساعتها بحث و تبادل نظر مورد موافقت قرار گرفت).
4. راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی (دکتری) مشترک با موسسات بین المللی (در این رابطه تقاضای دوره دکتری مشترک با موسسه ماکس پلانک آلمان در شاخه هندسه جبری مطرح شد) .
برمیگردیم سراغ مشکلی که عرض کردم، از مشکلاتی که وجود دارد این است که دانشجویان ریاضی از قدیم در اوقات بیکاری به جای دیدن فیلم یا رفتن به پارک معمولاً یک مسأله ساده را میگذاشتند جلوی خودشان و در موردش بحث میکردند. اینگونه مسائل فقط برای زمان بیکاری بود و فقط برای پر کردن وقت اضافه. چند سال پیش یکی از این مسائل را مطرح و شروع به بحث با دوستان کردم. اما حدود 6 یا 7 ماه بعد دیدم که چندین رساله ارشد و دکترا روی آن موضوع در حال نوشته شدن است. این نشان میدهد که جامعه دنبال آن است که فقط روی به مقاله نوشتن بیاورد بدون اینکه مفاهیم اولیه را بداند. مانند تبلیغات قدیم که میگفت با متد فلانی باسواد شوید!!! و یا الان تبلیغ میکنند بدون ورزش لاغر شوید!!!
امیدوارم این مشکلات به زودی از بین برود و در این جا به صحبتهای خودم خاتمه میدهم.
در ادامه دکتر اعظم به معرفی اجمالی در مورد دکتر اکبری پرداختند و از ایشان درخواست کردند راجع به تشکیل هستههای تحقیقاتی سخنان خود را ایراد کنند.
دکتر اکبری: باعرض سلام وخسته نباشید به دوستان حاضر وبرگزارکنندههای این جلسه، در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد فکر میکنم تقریباً تمام درسهای ترکیبیاتی و نظریه گرافی دانشگاه صنعتی شریف و تهران را گذراندم در حالی که دکترای من در مورد گروههای ضربی حلقههای تقسیم تحت سرپرستی دکتر مهدوی هزاوهای بود. من اوایل سال 74 دکترا گرفتم. عرض کنم که چهار سال پیش IPM تصمیم گرفت شاخههایی از ریاضیات را که در کشور فعالتر هستند مورد توجه قرار دهد و برای هر کدام گروه جداگانهای تشکیل داد با بودجه ای اختصاصی برای هر کدام تا به فعالیتهای خود ادامه دهند و یک دوره 3 یا 4 ساله نیز برای آنها در نظر گرفت که قرار شد آخر امسال گروهها را ارزیابی کنند تا ببیند هر کدام تا چه حد موفق بودهاند.
با توجه به وضعیت تحقیقاتی کشور این سه گروه عبارت بودند از: 1- گروه منطق که سرپستی ان را اقای دکتر منیری به عهده دارند 2- گروه جبر جابجایی که سرپستی آن را آقای دکتر توسی به عهده دارند 3- گروه ترکیبیات و محاسبه که سرپرستش خودم هستم.
سال گذشته در هسته ترکیبیات و محاسبه حدوداً 17 عضو داشتیم، تعدادی محقق ارشد، تعدادی محقق مقیم و تعدادی محقق غیر مقیم.
در سال گذشته گروه ما توانست 51 مقاله در زمینه ترکیبیات و ترکیبیات جبری ارائه دهد.
الان وضعیت ترکیبیات در ایران خیلی خوب است البته در گذشته هم این چنین بوده است. بیشترین قسمتها که به آن پرداخته شده است رنگآمیزی گرافها، نظریه جبری گرافها و طرحهای بلوکی است. ما چهار تا کنفرانس بینالمللی در داخل و دو کنفرانس بینالمللی در خارج از کشور برگزار کرده ایم. عرض شود خدمت شما که ترکیبیات موجود در ایران به چهار دسته عمده تقسیم می شود: 1- ترکیبیات و نظریه گرافها 2- نسبت دادن گرافها به گروههاو حلقههای جابجایی و ناجابجایی 3- جبر جابجایی و گراف 4- کاربرد جبر خطی و مقادیر ویژه در زمینه نظریه گرافها.
من مقالاتی را که ایرانیان در مورد ترکیبیات نوشتهاند بررسی کردهام. مقالاتی را جستجو کرده ام که کد آنها 05 است و مربوط به ایرانیهاست. از ابتدا تا الان 925 مقاله در زمینه نظریه گرافها و ترکیبیات به نام ایران ثبت شده و 250 مقاله به نام ترکیه. در ترکیه که بودیم یکی از اعضای کمیته برگزار کننده کنفرانس نظریه گرافها به من گفت که کسانی که در ترکیه PHD ترکیبیات دارند حداکثر 20 نفر هستند در حالی که درایران حدود 40 نفر در زمینه ترکیبیات PHD دارند. کره جنوبی 911 مقاله، عربستان 99 مقاله، هند 2965 مقاله و چین 12405 مقاله در زمینه نظریه گراف و ترکیبیات به چاپ رسانده اند.
ما یک دوره دکترای علوم کامپیوتر نظری با همکاری گروههای ترکیبیات و منطق و نیز پژوهشکده کامپیوتر IPM از مهر ماه امسال در IPM دایر کردیم.
امیدواریم نظریه گرافها و ترکیبیات جبری، آنقدر پیشرفت کند که 15 سال بعد اگر در دنیا کسی بخواهد ترکیبیات در موضوعهای خاصی کار کند یکی از گزینه هایش ایران باشد.
دکتر اعظم از سخنرانان تشکر کرد و از حضار خواست که اگر سؤال دارند مطرح کنند.
دکتر بهبودی، در مورد کثرت مقالات ارائه شده در ایران سؤال کردند که این کثرت مثبت است یا منفی؟ دکتر یاسمی در پاسخ به ایشان چنین گفتند: این همان است که قبلاً عرض کردم، تعداد مقالاتی که از ایران برای مجلات میرود بسیار زیاد است و احتمال اینکه داوری مقالهای را بررسی کند که در آن تخصص ندارد بالاست و پیداکردن داوری که برای بررسی یک مقاله تخصص داشته باشد کار بسیار سختی است و در نتیجه مجبوریم از داوران درجه 2 و 3 استفاده کنیم. مقالات ایرانی برای مجلات الان خیلی جذابیت دارد زیرا ملاحظه شده است که در یک موضوع اکثر مقالات چاپ شده از ایرانیان است. به عبارت دیگر بجز ایرانیان فرد دیگری روی آن موضوع کار نمی کند. با توجه به اینکه این افراد به یکدیگر ارجاع می دهند لذا مجله برای بالا بردن Impact factor خود سراغ مقالات ایرانیان میآیند.
دکتر عبدالهی پرسیدند: میخواهم نظرتان را در مورد آزاداندیشی در ریاضی بدانم. فرض کنید همه به یک سری اصول اخلاقی در مقاله دادن پایبند باشند واقعاً چه اشکالی دارد که تعداد مقالات ما زیاد باشد، بعضی وقتها احساس من این است که بعضیها میخواهند یک سری چیزها را در این مسیر القا کنند. من نظر خودم را میخواهم بگویم در این مورد حالا نظر دوستان را هم میشنوم، فرض کنیم همه ما پایبند به اصول اخلاقی چاپ هستیم در این صورت زیاد یا کم بودن چاپ کردن ایرادش چه میتواند باشد؟ به نظرم باید روی این مسأله بیشتر فکر کنیم.
دکتر کرمزاده در پاسخ گفتند: درست میفرمایید همه آزادند که در هر موضوعی که میخواهند فکر کنند و کار کنند ولی در کشور ما متأسفانه داشتن تعداد مقالات زیاد دارای ارزش زیادی شده ولی در حالی که اینطور نیست باید ببینیم مقالات چقدر محتوا دارند. اگر معیارها اینگونه باشد که به جای اینکه توجه ما روی تعداد مقالات و چهره ماندگار و استاد نمونه و غیره باشد روی محتوای کار توجه داشته باشیم رشد فکری در مملکت بیشتر میشود.
در ادامه صحبت ایشان آقای دکتر زارع نهندی این نکته را مطرح کردند که اگر آزادی عمل را از ریاضیات بگیریم، ریاضیات میمیرد، ریاضیات باید آزاد باشد ما در طول تاریخ ریاضی شاهد محدودیت هایی بودیم که مانع پیشرفت ریاضیات شد مثل کارهایی که کپلر کرد و خیلی موردهای دیگر. آزادی عمل در ریاضیات حق شماست ولی داستان در جمله دوم شما نهفته است که میفرمایید: حفظ معیارهای اخلاقی. اگر معیارهای اخلاقی رعایت شود صددرصد همه خواهان آزادی عمل هستند.
قسمت سوم:
دکتر زارع نهندی: نه تنها در ایران، بلکه در سطح بینالمللی نیز با این گونه مسأیل روبرو هستیم. پشت موضوع مقالات ISI تجارتی بزرگ و پول هنگفتی پنهان است. هر مجله ای که ضریب تاثیر بالایی داشته باشد فروش بیشتری به ویژه در کتابخانههای دانشگاهها خواهد داشت. گاهی مسئولین مجلهها با کلکهای عجیبی تلاش می کنند ضریب تاثیر مجله خود را بالا ببرند. اخیرا مقالهای تحت عنوان Nepherious Numbersفاش کرده است که چگونه سردبیر و معاون سردبیر مجله بسیار نازلی در ریاضیات کاربردی با کلکهای نادرست وغیر اخلاقی، ضریب تاثیر این مجله را به هفت رسانده است در حالی که ضریب تاثیر بسیاری از مجلههای ریاضی تراز اول دنیا حداکثر سه می-باشد.
معیارهای ارزیابی تحقیقات علمی در کشورمان بسیار ناپخته است. برای مثال شنیدهام در دانشگاه کرمانشاه مقرر شده است که در ازای هر یکدهم افزایش در ضریب تاثیر مجله، برای مقاله چاپ شده در آن مجله 200 هزار تومان بودجه بیشتر اختصاص می دهند. آخر این هم شد معیار ارزیابی کار تحقیقاتی؟
یکی از حضار سؤالی متفاوتتر از بحث قبل پرسید: وقتی میخواهیم گرایش انتخاب کنیم چقدر جبر، نیاز به دانشجویان قوی دارد، سؤال من این است که چقدر مسئولانه است و چقدر نیاز است آدمهای نخبه بروند در این زمینه کار کنند؟
دکتر دانایی (یکی از حضار) در پاسخ به این سؤال فرمودند: آدمی در بچگی در هر مدرسهای است، تحت تأثیر یک شخصیت قرار میگیرد و مسلماً اگر ما یک معلم خوب در زندگی داشته باشیم به آن علاقهمند میشویم این چیزی است که در هر سن و سالی و حتی در دانشگاه نیز هست. این طبیعی است که وقتی شما در دانشگاه از یک معلمی در یک گرایش خوشتان آمد به هر دلیلی به آن گرایش علاقه پیدا میکنید. اینکه حالا واقعاً استعداد فرد در چه زمینهای بوده و به چه زمینهای کشیده شده به عوامل مختلفی بستگی دارد شما نمیتوانید یک خط بکشید و بگویید افرادی که این طرف خط هستند باید بروند این گرایش و اگر آن طرف باشند باید بروند آن گرایش. به نظرم بیش از 50 درصد آن شانسی است که چه گرایشی یک دانشجو انتخاب میکند.
دوباره آن حاضر در ادامه سؤال خود گفت: حرفهای شما متین ولی آیا مسئولانهتر نیست که برویم در زمینههای دیگر و قویتر کار کنیم؟
برای قسمت دوم سؤال ایشان دکتر کرمزاده فرمودند: قسمت دوم سؤال شما خیلی زنده است. نسل بعد از ما خیلی موقعیت آنها بهتر ماست، یعنی ما بدون هیچ پیش زمینهای رفتیم دریک زمینه کار کردیم ولی شما با کلی آمادگی سراغ آن میروید.
یکی دیگر از حضار پرسید: چرا تعداد جبریها بیشتر است از تعداد مثلاً هندسهایها؟ آیا این اتفاقی است یا یک مسأله اجتماعی است؟
دکتر کرمزاده در پاسخ گفتند: جبریها در کشور نشان دادند که کار میکنند ولی بدون تعارف هندسهدانان مملکت ما نشان دادند که کمتر اهل تحقیق هستند بنابراین دانشجویان کمتر جذب آنان شدند چون که نتوانستند لیدرهای خوبی باشند.
در تأیید کلام دکتر کرمزاده، یکی از حضار گفت: که من صحت این موضوع را تحقیق کردم حالا دوستان هم میتوانند تحقیق کنند مثلاً دکتر هشترودی هندسه بود ولی هیچکدام از شاگردانش نرفتند هندسه بخوانند.
دکتر زارع نهندی نیز در مورد توزیع موضوعات تحقیقاتی در کشور گفتند: واقعاً برنامهریزی متفکرانهای وجود نداشته، متأسفانه همینطور که آقای دکتر کرمزاده گفتند: ما بر حسب تصادف رفتیم واز یک استاد خوشمان آمد با او کار کردیم. از ابتدا برنامه منسجمی برای تربیت متخصص در رشتههای اساسی ریاضی در کشور وجود نداشته است. یکی از ریاضیدانان مطرح آلمانی می-گفت: در ایران ریاضیدانان در حاشیه ریاضیات کار میکنند و کمتر به کار های تحقیقاتی در قلب ریاضی می پردازند. این خوب است که همکاران ما در ترکیبیات کارهای عمدهای کرده اند و مکتب نسبتا قوی در سطح بینالمللی داریم ولی در شاخههایی مثل توپولوژی، نظریه اعداد، هندسه دیفرانسیل که اساسی هستند هنوز به تعداد کافی متخصص نداریم. به نظرمی رسد برای اینکه تکامل علمی حاصل شود باید فکری کرد که درشاخههایی که متخصص نداریم یا کم داریم براساس برنامه ریزی، افرادی تربیت شوند.
بعد دکتر اعظم شروع به خواندن چند سؤال کردند که حضار پرسیده بودند: از قبیل، چرا وزارتخانه به اساتید فشار میآورد که در زمانهای کوتاهی مقاله دهند آیا این بر کیفیت مقالهها اثر نمیگذارد؟ یا سؤال دیگری که بیان میکرد یکی از اساتید در یکی از دانشگاهها در طی یک سال 160 مقاله ثبت کرده، آیا چنین چیزی در فضای حقیقی و مجازی ممکن است؟ و یا سؤال دیگری که بیان می-کرد: چرا در زمینه نظریه گروهها یا حلقه و یا سایر زمینههای جبری دایره المعارف مسائل نداریم اما مثلاً در هندسه ما چنین دایره المعارفی داریم. و یا سؤال دیگر که بیان میکرد: چرا بزرگان ریاضی ایران در وضعیت اسفبار پژوهش کشور دخالت نمیکنند و جلوی رشد زیاد مقالات ضعیف را نمیگیرند. دکتر اعظم از آقای دکتر کرمزاده خواستند که قسمت دوم گفتگو را شروع کنند.
دکتر کرمزاده: دوباره میخواهم اشاره کوتاهی به گذشته خودم بکنم. من دانشجوی زبده کشور بودم و وقتی رفتم اونجا و فوقلیسانس خواندم برای ادامه میخواستم ناجابجایی بخوانم اما آقای «ریس» گفت من ناجابجایی نمی دانم اما من فکر کردم دارد شکستهنفسی میکند و من اصرار کردم که میخواهم با شما کار کنم و بعد از اینکه رفتم ایران و برگشتم دیدم بنده خدا راست میگفت اصلاً نمیتواند یک ایده یا یک مسأله به من بدهد. نسل دومیها که ما بودیم خیلی چیزها را نمی دانستیم و من خوشحالم که در نسل سوم انسانهای قوی و برجسته پیدا شد که امروز تعدادی از آنها درسالن حضور دارند. ولی اکثریت خوب نیستند ومتذکر می شوم که این مسأله دامنگیر کل دنیا است مثلاً نگاه کنید در این همه مقاله که در دنیا چاپ میکنند به ندرت میشود یک مقاله که به دردبهخور باشد پیدا کرد و بیشتر آنها به درد دادن به دانشجوی کارشناسی ارشد میخورد که به عنوان پایاننامهاش روی آن کار کنند.
نگاه کنید شما باید یک مقالهای بنویسید که اگر کسی بعد از شما آمد کار شما را تکمیل کرد هیچ چیزی از دست نمیدهید تازه به مقاله شما هم ارجاع میدهد اما اگر مقالهای بنویسید که اگر بعداً معلوم شود آن مقالههایی که قبل ازآن بودهاند بهتر است، دیگر تو کاری نکردی و مقالهات به درد نمیخورد و متأسفانه خیلیها در مملکت ما به این شکل مقاله مینویسند مثل کسی که سؤال تستی را حل میکند ولی نمیداند مفهومش چیست.
از من بپذیرید که اگر در مقدمه مقالهای نوشته نشده بود که این کار کدام شخصیت را ارتقاء داده بفهمید که این مقاله، مقاله خوبی نیست یعنی مقدمه هر مقاله مشخص میکند که کار مقاله چیست. دردنیا به مقالات افراد توجه نمیکنند بلکه نگاه میکنند که فرد چه کرده است.
پس من از دوستان جوان خواهش میکنم در رشتههای خودشان نگاه کنند مسائل عمده چیست و در این زمینه کار کنند که حتی اگر خود این مسأله را هم حل نکنند به سمتش نزدیک شوند و خواهش میکنم وقت خود را برای اینکه صرفا فقط مقاله ای بنویسند تلف نکنند.
دکتر زارع نهندی اظهار کردند: سعی میکنم به بعضی از سؤالهایی که دوستان مطرح کردند پاسخ دهم. ایشان گفتند: مسأله مقالهنویسی یک مشکل جهانی است. در کنگره بینالمللی اخیردرهند یعنی سه سال پیش همین موضوع ماراتون مقالهنویسی مطرح شد، اغلب کشورها مشکلات عدیدهای داشتند حتی کشور فرانسه. یکی از دوستان فرانسوی میگفت کسی که در دپارتمان ایشان برنده جایزه مقالهنویسی شدند کسی است که در جامعه ریاضی آنجا چندان شناخته شده نیست. منظورم این است که این ماراتون متأسفانه وجود دارد ولی جامعه جهانی در فکر راهکاری برای حل این معضل است. از طرف اتحادیه بینالمللی ریاضی برای رسیدگی به این کار کمیتهای تشکیل شد و بعضی از کشورها معیارهای دیگری برای ارزشگذاری به مقالات تعیین کردهاند. به قول آقای دکتر کرمزاده، بهترین معیار این است که ببینیم یک فرد چه کرده است و کار وی در کجای تحقیقات ریاضی قرار میگیرد. نکته اصلی در این مقوله این است که بسیاری از بزرگان ریاضی کشور در برنامه ریزیها جایی ندارند. پوانکاره، عبارتی زیبا در این مورد دارد که: در گنجه ای را میخواهیم باز کنیم که کلید قفل آن درون گنجه است. بسیاری از افراد صاحب نظر در تصمیمگیری ها نقش ندارند. متأسفانه امروزه اختیار تصمیمگیریهای کلان از دانشگاهها گرفته شده است. ضروری است به دانشگاهها استقلال عمل علمی داده شود. باید به بزرگان کشور توضیح دهیم که استقلال علمی دانشگاهها به هیچ جا برنمیخورد.
و دکتر یاسمی چنین بیان میکنند: من تشکر میکنم از سؤالات، واقعاً سؤالات خیلی پختهتر شده و این جای خوشحالی دارد. میخواهم برای شما کمی از جبر جابجایی صحبت کنم، کاری که جامعه جبر جابجایی که بنده یکی از اعضای آن هستم انجام داد این بود که در جبر جابجایی یک قسمتی داریم به اسم “استفاده از روشهای همولوژیکی در جبر جابجایی”. این یک قسمت از پایاننامه دکترای بنده بود و از سؤالی در 1930 شروع شد که آیا «موضعی سازی هر حلقه منظم، منظم است». در سال 1950 با روش همولوژیکی این مسئله ثابت شد و این اولین جایی بود که روشهای همولوژی وارد جبر جابجایی شد. در همین رابطه می توان به مسئله باز اشتراک که اکنون آنرا قضیه اشتراک می نامند اشاره کرد. این مسئله نیز با استفاده از روشهای همولوژیکی روی همبافت ها توسط پ. رابرتز حل شد. نظر به اینکه دسته بندی حلقههای منظم توسط بعدهای همولوژیکی نتایج جدید وجالبی به همراه داشت، لذا ریاضی دانان به دنبال استفاده بیشتر از روشهای همولوژیکی افتادند. توجه شود که جبر جابهجایی و هندسه جبری اشتراک زیادی دارند و بنابراین صحبت ما در مورد هر دو گرایش است. دوستانی که علاقهمندند میتوانند به مقالات «هاکستر» در مورد مسایل باز همولوژیکی مراجعه کنند. حالا ما به دنبال این هستیم که چه کمکی میتوانیم برای حل این مسایل بکنیم. این مسائل به مسائل سادهتری از قسمتهای مختلف تبدیل شده است، شما باید بروید و ببینید جایگاهتان کجاست و بر آن اساس میتوانید بگویید چه کاری را میتوانید در این زمینه انجام دهید.
از طرفی دیگر در سال 1970 بود که «استنلی» یکی از مسایل باز در ترکیبیات با عنوان “کران بالا” را با ابزار جبر جابه جایی اثبات کرد و لذا توانست گرایش جبر جابجایی و ترکیبیات را به هم مربوط سازد و اینجا این سؤال مطرح بود که آیا ترکیبیات میتواند به جبر کمک کند و یا برعکس؟
افراد زیادی از جمله «هرزوگ» و «هیبی» سؤالات زیادی را مطرح کردند، هرزوگ از دید جبر جابجایی و هیبی از دید ترکیبیاتی. هم اکنون این شاخه از فعالترین موضوعات ریاضی است که به علوم مختلفی ارتباط پیدا کرده است. در سفر اخیرم به اروپا متوجه شدم که شاخه جدیدی با عنوان جبر آماری در زمره شاخههای مفید کاربردی قرار گرفته است. این موضوع را می توان حاصل از فعالیت جبر جابهجایی ترکیبیاتی دانست.
همانطور که آقای دکتر کرمزاده بحث آزاداندیشی را مطرح فرمودند ما بر اساس مسأله ای که پیش رو داریم آزادیم که با هر روش به آن حمله کنیم. مأموریت ما برای کشور تربیت دانشجویانی است که بتوانند پرواز کنند و بر روی این مسائل جهانی عمیق شوند. بر این اساس مسألهای را که می-خواهید حل کنید باید بدانید مسأله از کجا آمده و چه کمکی میخواهید بکنید، روی سخنم با دانشجویان عزیزی است که حضور دارند.
هرمسئلهای را که میخواهی به آن حمله کنی در ابتدا از تاریخچه آن آگاه شو و سپس جایگاه آن را در ریاضی پیدا کن. در صورتی که این مسئله اعتبار و جایگاه دارد آنگاه وقت خود را صرف بررسی آن کن. همیشه در سخنرانیهایم عرض کردهام که ما دو جور کار تحقیقی داریم. کارهای شوخی و جدی. کارهای شوخی برای امرار معاش ماست یعنی با وضعیتی که الان درمملکت به وجود آمده است من نیاز دارم که آن شوخی را داشته باشم. اما وظیفه دانشجو انجام کارهای جدی است و در این مورد هیچ اغماضی نباید صورت پذیرد.
در مورد گروههای تحقیقاتی سؤال پرسیده شد. در این مورد باید عرض کنم که در اولین جلسه بررسی مسأله گروهها با حضور 12 نفر از بزرگان کشور تشکیل شد که اساتیدی همچون دکتر عبدالهی، دکتر اعظم و دکتر زارع تشریف داشتند و این جلسه بعد از 3 ساعت بحث به نتیجه نرسید.
ببینید بعضی از تفکرات شخصی است باید دیدمان را بالاتر ببریم و از بالاتر نگاه کنیم. در این رابطه آقای دکتر اکبری که مسئول بخش ترکیبیات و آقای دکتر دیبایی که عضو شورای جبر جابجایی هستند بهتر اطلاع دارند که اهداف این گروه ها در حال حاضر چیست. به نظر اینجانب نیازکنونی کشور این است که هدف از حرکت را روشن کنیم و آنرا معنادار کنیم و از حل مسئله بدون هدف بپرهیزیم. من اصلاً رد نمیکنم که باید مقاله نوشت. جرأت طرح مسأله و مقابله با آن از جمله فعالیت های خوب پژوهشی در دو دهه گذشته بود ولی دیگر وقت انبوه سازی مقاله نیست و باید هدف دارتر حرکت کنیم. دیگر زمان منم منم کردن ها گذشته است و باید به علم کشور توجه شود.
در پایان عرض میکنم که حد و مرزی بین جبرجابجایی، ترکیبیات، نظریه اعداد، هندسه گسسته، هندسه جبری نیست یعنی اگر شما وارد این حیطهها بشوید به تمام این مباحث احتیاج دارید.
دکتر اکبری: اول من به دانشجویان دکترا توصیه میکنم که مقالههایشان را برای ژورنالهای ضعیف نفرستند چون درآن مؤسسهای که من کار میکنم و پروندهها را ارزیابی میکنیم کسی هست که 20 تا مقاله مینویسد که 2تای آن خوب است و 18تای بقیه ضعیف است و وقتی این را میبینند میگویند این فرد اصلاً برایش مهم نیست که کجا چاپ کند پس طرحش رد می شود در صورتی که اگر همان 2 مقاله خوب را میفرستاد ممکن بود قبول بشود. راجع به آن سؤالی هم که پرسیدند، من به هر دانشجویی که به سراغ من میاد توصیه میکنم شاخهای را انتخاب کند که دوست دارد و فکر می کند که بهترین نتایج را میتواند در آن بهدست اورد.
اگر شما میخواهید در رشته خاصی کار کنید باید اول بسترش فراهم باشد یعنی استادی برجسته وجود داشته باشد که در این رشته کار کرده باشد که بتواند به شما کمک کند. شاخه های ریاضی مثل دندانههای شانه با هم برابرند و فرقی با هم ندارند، هندسه، آنالیز، جبر و غیره، مهم این است که شما بتوانید در کدام یک کار ارزشمند تری را انجام دهید.
با توجه به این که فارغالتحصیلان رشته جبر زیاد شده و مقالات در این رشته متعدد هستند اما هنوز چاپ کردن مقاله در ژورنالهای برتر کار مشکلی است. در دهه 1960 تا 1970 هیچ مقاله جبری و هیچ مقاله ترکیبیاتی از ایرانیان چاپ نشده بود و حالا چه شده است که این دو شاخه تا این حد پیشرفت کردهاند؟ به نظرم وجود افراد کلیدی در دانشگاهها مانند دکتر ذاکری در دانشگاه تربیتمعلم میباشد و فارغالتحصیلان دکتری ایشان که حدود 21 نفر هستند و در بهترین دانشگاههای کشور استخدام شدهاند و پیکره جبر جابجایی ایران را تشکیل میدهند. اما میبینیم که در حال حاضر در کشور در زمینه هندسه چند مقاله و آن هم با چه کیفیتی چاپ می شوند، این در حالی است که دیده می شود در ژورنالهای خارج از کشور چند مقاله در زمینه هندسه چاپ میشود، اگر چاپ مقاله در زمینه هندسه سخت بود در سطح جهانی هم سخت بود!
میتوانید آمار بگیرید که سالانه در هر شاخه به تعداد زیادی مقاله در ژورنالهای درجه یک چاپ میشوند، به نظرم انجمن ریاضی باید روی افراد کلیدی سرمایهگذاری کند و شرایطی را مهیا کند تا شاخه هایی نظیر هندسه هم بتوانند پیشرفت کنند.
دکترمعتمدی: ببخشید من یک سؤال دارم که در مورد افراد برجسته گفتید که راهی را باز میکنند، اگر به 100 یا 200 سال پیش برگردیم اگر بخواهیم نام کسی را در زمینه هندسه ببرید نام چه کسی را خواهید برد؟ بله در جبر خوارزمی را داریم من میخواهم بگویم کمی بهتر ببینیم. هندسهدان بزرگ درسطح دنیا چه کسی را میتوانید مثال بزنید غیر از ابوالفتح اصفهانی و هشترودی؟!
دکتر اکبری: مهمترین مسئله ای که در پیش رو داریم این است که چه کار کنیم که ریاضیات در کشور پیشرفت کند؟ مثلاً در کشور خودمان در تعیین سرفصل دروس جبر کارشناسی در کمیته مربوطه فردی بوده که دکترایش در زمینه مجموعه های فازی بوده و اصلاً رشتهاش جبر نبوده و چون کتگوری را دوست داشته و چند نفر دیگر هم در کمیته به کتگوری علاقهمند بودهاند در مورد سرفصل درس جبر 1 تصمیم گرفته شده است به دانشجویان کارشناسی ریاضی کشور کتگوری آموزش داده شود، ببینید شما کتابی مقدماتی در زمینه جبر پیدا میکنید که با کتگوری شروع شود؟!
انجمن ریاضی وظیفه دارد که برای هر شاخه تعدادی، مثلا 5 پژوهشگر برتر از هر شاخه ریاضی را که از لحاظ آموزشی هم در سطح بالایی قرار دارند انتخاب کند و یک کمیته تشکیل دهد و سرفصلها در آن کمیته تصمیم گیری شوند تا اموزش و پژوهش در کشور رونق بگیرد.
گزارش برگزاری بزرگداشت دهمین سال تأسیس خانه ریاضیات اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان با حمایت شهرداری اصفهان و با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان، سازمان آموزش و پرورش اصفهان و دیگر دانشگاهها و مراکز علمی و اجرایی استان دهمین سال تأسیس خود را در حضور اعضاء هیئت مدیره انجمن آمار ایران، نمایندگان خانههای ریاضیات سراسر کشور و نمایندگان تمام انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی ایران و نمایندگان انجمن ریاضی ایران و برخی از نهادهای علمی بین المللی جشن میگیرد. مراسم این بزرگداشت به شرح زیر است :
مراسم بزرگداشت دهمین سال تأسیس خانه ریاضیات اصفهان همزمان با ادامه سمینارهای ریاضیات و هنرخاته، در روزهای سهشنبه 13 اسفند 1387 (در دانشگاه هنر)، چهارشنبه 14 اسفند 1387( در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان) و پنجشنبه 15 اسفند 1387 و جمعه 16 اسفند 1387 ( در دانشگاه صنعتی اصفهان) برگزار گردید.
پیام ICMI
پیام IASE
پیام WFNMC
فیلم انستیتو فرودنتال هلند
ترجمه فیلم سخنرانی پروفسور مارتین کیندت از انستیتو فرودنتال هلند
سخنرانی پروفسور یان پ هوخندایک
نامه آقای پیتر تیلور،رئیس سابق فدراسیون بین المللی مسابقات …
پیام انجمن ریاضی ایران (دکتر ممقانی)
پیام انجمن آمار ایران (دکتر پارسیان)
پیام اتحادیه انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی ایران
برنامه تفصیلی بزرگداشت دهمین سالگرد تأسیس خانه ریاضیات اصفهان
برنامه سخنرانیها : | |
پنجشنبه 15 اسفند 1387 ساعت 15:30 تا 16:10 | |
پنجشنبه 15 اسفند 1387 ساعت 16:10 تا 16:50 | |
پنجشنبه 15 اسفند 1387 ساعت 16:50 تا 17:30 |
برنامه کارگاهها : | |
پنجشنبه 15 اسفند 1387 ساعت 18:00 تا 19:40 |
|
سخنرانی پروفسور رضا در مراسم خانه ریاضیات اصفهان
پروفسور فضل الله رضا استاد دانشگاههای آمریکا، کانادا، فرانسه و سوئیس و رئیس سابق دانشگاههای صنعتی شریف و تهران از ساعت 5:30 تا 6:30 بعدازظهر روز پنجشنبه 26 مهر 1386 پیرامون دانشمندان ریاضی و ارزش کارهای بنیادی در سالن آمفی تئاتر ادب سخنرانی نمودند. (فیلم سخنرانی در کتابخانه موجود است)
در این مراسم که توسط خانه ریاضیات اصفهان با همکاری سازمان آموزش و پرورش اصفهان برگزار شد، بیش از 400 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها، دبیران ریاضی دبیرستانها، دانشجویان و دانشآموزان و برخی خانوادهها شرکت داشتند. تنی چند از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ایران و مسئولین استان نیز در این برنامه حضور داشتند. پروفسور رضا که خانه ریاضیات را خانقاه خردورزان میدانند، در سخنرانی خود ضمن بیان خاطراتی از آغاز فعالیت آموزشی، تحقیقاتی خود در آزمایشگاهی در MIT و دیدار با دانشمندانی همچون هیلبرت، وان نویمن و وینر واردیش، تفاوت بین فعالیتهای بنیادی و کلیشهای علمی را به خوبی تشریح نمودند. در ضمن ایشان از شهرداری اصفهان به دلیل حمایت از خانه ریاضیات اصفهان تقدیر کردند و جایگاه خانه ریاضیات اصفهان را با مراکز علمی بنیادی در جهان مقایسه نموده و فعالیتهای آنرا بسیار درخشان یادکرده و تائید نمودند.
قبل از سخنرانی پروفسور رضا، آقای دکتر علی رجالی عضو شورای علمی خانه ریاضیات به عنوان معرفی ایشان، وجوه مشترک فعالیتهای ایشان و خانه ریاضیات اصفهان را که باعث علاقه دوجانبه شده است، تفکر علمی علیرغم نبود بینش علمی در آن زمان، توسط ایشان و نوآوری و توجه به مسائل بنیادی در امور پژوهشی خانه ریاضیات اصفهان برشمرد. ایشان با بزرگداشت دهه ریاضیات و روز آمار، آمادگی خانه را برای پذیرش هر گروه علمی که تمایل به انجام تحقیقات پایهای داشته باشند بار دیگر و رسما اعلام نمود. تقدیر از سازمان آموزش و پرورش اصفهان و تشکر از توجه پروفسور رضا به خانه ریاضیات اصفهان و قدردانی از حضور نمایندگان محترم مجلس، اساتید دانشگاهها و دبیران محترم پایان بخش این مراسم بود که توسط مدیر خانه ریاضیات اعلام شد.
چهارمین مجمع عمومی شورای خانههای ریاضیات ایران
متشکل از نمایندگان خانههای ریاضیات سراسر کشور در روزهای چهارشنبه 24 و پنجشنبه 25 مرداد 1386 در اصفهان تشکیل شد.
در مراسم افتتاحیه این گردهمائی که صبح چهارشنبه 24 مرداد 1386 در محل کتابخانه مرکزی شهرداری، با حضور نمایندگان خانههای ریاضیات ایران، انجمنهای علمی ریاضی و آمار ایران و نیز مهمانان و شخصیتهای استان از جمله معاون پشتیبانی و تامین نیروی انسانی استانداری اصفهان، رئیس سازمان آموزش و پرورش اصفهان، شهردار و رئیس هیئت امنا خانه ریاضیات اصفهان و برخی از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از نهادها و صنایع استان و نیز استادان و دبیران ریاضی اصفهان برگزار شد، علاوه بر خیرمقدم و گزارش رئیس شورای خانههای ریاضیات ایران، که در آن به موفقیتهای این نهاد علمی در سال گذشته و نیز اهداف و چالشهای روبروی آن اشاره نمودند، آقایان مهندس نیلی معاون پشتیبانی و تامین نیروی انسانی استان اصفهان در مورد موفقیتهای خانه ریاضیات اصفهان در عرصههای ملی و بینالمللی و ضرورت حمایتهای نهادهای استان از این حرکت اشاره کرده، همچنین آقای براتی رئیس سازمان آموزش و پرورش استان از حرکت و برنامههای خانه ریاضیات اصفهان در چند سال گذشته تمجید کرده و مشکلاتی که آموزش و پرورش با آن روبروست و نقشی که خانه ریاضیات در همکاری برای حل آن میتواند ایفا نماید، بیان نموده و اظهار امیدواری کردند که همه ارگانها با خانه ریاضیات اصفهان همکاری نمایند. در ادامه این برنامه، آقای مهندس بهروز عضو خانه ریاضیات اصفهان، اهداف آموزش در آینده را براساس سند یونسکو ارائه نمودند و مقایسهای بین آنچه باید انجام شود و آنچه در حال انجام است، داشته و اشاره کردند که در اسناد کمیسیون بینالمللی آموزش ریاضی نقش خانههای ریاضیات در ایران به خوبی نمایان شدهاست. همچنین آقای مهندس سیادت موسوی گزارشی از اردوی علمی آموزشی برگزیدگان مسابقه تیمی ریاضی خانه ریاضیات (تورنمنت شهرها) در کشور بلاروس و موفقیتهای بدست آمده ارائه نمودند. و بالاخره در پایان خانمها نوری و ابوطالبی یکی از گروههای برگزیده جشنواره خانه ریاضیات، گزارش پروژه تحقیقاتی خود را تحت عنوان: شیخ بهائی “دائره المعارف ناشناخته علوم” به اطلاع حاضرین رساندند.
بعدازظهر چهارشنبه مجمع عمومی شورای خانهها در محل خانه ریاضیات اصفهان با حضور مهمانان همایش و نیز آقای مهندس فصیحی رئیس کمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری تشکیل شد. آقای فصیحی در ارتباط با سیاستهای وزارت علوم در ارتباط با انجمنهای علمی توضیحاتی دادند و سپس مدیران خانههای ریاضیات گنبد و یزد گزارشی از فعالیتهای خانههای خود ارائه نمودنند و سپس آقایان دکتر بهزاد و دکتر محمودیان روسای سابق انجمن ریاضی ایران در ارتباط با نقش خانهها در گسترش علوم ریاضی توضیحاتی دادند.
سپس نمایندگان هریک از خانهها به مواردی در ارتباط با فعالیتهای خود و یا هیئت مدیره شورا اشاره نمودند، بخشی از این جلسه به دلیل طولانی شدن به صبح پنجشنبه موکول شد و در آن گزارش خزانهدار و بازرس مطرح گردید.
در ادامه شرکتکنندگان در کارگاههای روشهای آموزش کار گروهی، کاشیکاری و ICT شرکت نمودند.
در حاشیه این همایش، جلسات شورای اجرائی اتحادیه انجمنهای علمی آموزشی معلمان ریاضی ایران، هماهنگی انجمنهای علمی ریاضی و هیئت مدیره شورای خانههای ریاضیات ایران نیز تشکیل شد.
سمینار مدرسه و آموزش مجازی
خانه ریاضیات اصفهان به عنوان یك قدم اصولی در برنامهریزی آموزشهای مجازی، گروهی را برای مطالعه شیوههای مختلف آموزش مجازی و انتخاب بهترین روش برای مدارس ایران تشكیل داده است. در این راستا سخنرانیها و گفتگوهای متعدد با آقایان دكتر انواری (مؤسسه مركز آموزش عالی كامپیوتر ایران)، دكتر كاهانی (دانشگاه فردوسی مشهد)، دكتر عبدالهی (دانشگاه شیراز)، دكتر هندسی (دانشگاه صنعتی اصفهان)، دكتر رضایی (دانشگاه امیركبیر) و دكتر موسوی (دانشگاه اصفهان) و بسیاری از متخصصان دیگر برای تسهیل در انجام مطالعات انجام شده است. سمینار یک روزه مدرسه و آموزش مجازی در دانشگاه صنعتی اصفهان در هشتم اردیبهشت ماه 1385 با حضور معاون وقت وزیر آموزش و پرورش، دبیر شورای عالی اطلاعرسانی و اساتید دانشگاههای صنعتیشریف، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، امیرکبیر، شیراز، اصفهان، صنعتی اصفهان و مسئولین آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش استانهای مختلف، در این راستا برگزار شده است. به دنبال برگزاری این سمینار، یک Forum برای ارتباط متخصصان امر آموزش مجازی در مدارس از طریق خانه ریاضیات اصفهان شکل گرفته است.
روز 8 اردیبهشت 85 همایشی یک روزه تحت عنوان “مدرسه و آموزش مجازی” شامل گزارشی از فعالیتهای انجام شده در کشور و میزگردی تحت عنوان “شرایط و راهکارها” با شرکت افرادی که در این موضوع فعالیت نموده، تجربه کسب کرده و صاحب نظر هستند برگزار گردید.
مجموعه سخنرانیها:
آقای خردپژوه مدیرخانه ریاضیات اصفهان
آقای مهندس ابطحی عضو هییت علمی دانشگاه صنعتی شریف (pdf)
آقای دکتر صفوی عضو هییت علمی دانشگاه شیراز(pdf)
آقای دکتر ثمربخش نماینده منطقه ای یونسکو(pdf)
آقای نوابخش مشاورمدیر طرح و توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش کشور(pdf)
آقای مهندس بهروز همکار خانه ریاضیات اصفهان(pdf)
بازدید امام جمعه نجف آباد
صبح روز چهارشنبه 10 بهمن 1397 حجت الاسلام والمسلمین حسناتی؛ امام جمعه محترم شهر نجف آباد؛ از خانه ریاضیات اصفهان بازدید نمودند و با فعالیتهای آن در زمینه های گوناگون از نزدیک آشنا شدند.
امید میرود این بازدید به توسعه و حمایت بیشتر از خانه ریاضیات شهر نجف آباد بیانجامد.
بازدید از مدرسه نابینایان شوریده شیرازی شهر شیراز
14 اردیبهشت 1396
با توجه به فعالیتهای بخش نابینایان در رابطه با آموزش درس ریاضی مقطع ابتدایی، مدرسه نابینایان شوریده شیرازی شهر شیراز در تاریخ 14 اردیبهشتماه 1396جهت معرفی این پروژه از سرکار خانم هانی دعوت به عمل آوردند، در این بازدید وسایل ساخته شده برای تدریس درس ریاضی پایه اول ابتدایی برای مسئولین و معلمان دوره ابتدایی توضیح داده شد.
همچنین یکی از دانش آموزان نابینای این پایه با یکی از این وسایل (جدول سودوکو) کارکرد و بسیار مورد علاقه دانش آموز قرار گرفت. مدیر و معلمان مدرسه با وسایل تدریس کار کردند و اظهار علاقه کردند و تمایل داشتند که این وسایل را تهیه کنند.
بازدید از پروژه آموزش ریاضی نابینایان
25 بهمن 1395
پروژه آموزش ریاضی نابینایان
در روز دوشنبه مورخ 25 بهمن 1395، سرکار خانم نگهبان، کارشناس نابینایان سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و خانم رشنو کارشناس مسئول ناشنوایان سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و جناب آقای فصیحی کارشناس آموزش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان به منظور اطلاع از فعالیتهای پروژه آموزش ریاضی نابینایان جهت بازدید به خانه ریاضیات تشریف آوردند.
ابتدا جناب آقای رضایی دبیر انجمن موج نور خانه ریاضیات اصفهان گزارشی از فعالیتهای مربوط بخش نابینایان انجمن موج نور به اطلاع رساندند. سپس بازدیدکنندگان از وسائل ساخته شده برای آموزش کتاب ریاضی اول دبستان نابینایان بازدید کردند. (لازم به ذکر است خانه ریاضیات اصفهان با همکاری انجمن موج نور اصفهان و پشتیبانی شرکت هیوا مدتی است در مناسب سازی کتاب ریاضی اول دبستان فعالیت میکنند). بازدیدکنندگان اظهار علاقه کردند و تمایل داشتند این طرح در سال آینده در چند مدرسه در تهران برای پایه اول دبستان برگزار شود تا برای گسترش این طرح به خوبی ارزیابی شود.
همچنین این عزیزان بعدازظهر روز چهارشنبه 27 بهمن 1395 برای بازدید از کارگاه آموزش ریاضی این دانشآموزان به خانه ریاضیات آمدند و از نحوه فعالیت و آموزش این بخش دیدن کردند و بسیار مورد رضایت ایشان واقع شد.
اطلاعات بیشتر
بازدید جمعی از دانشجویان رشته ریاضی دانشگاه فرهنگیان اصفهان از خانه ریاضیات اصفهان
در این بازدید که در روز سهشنبه 7 دی 1395 از خانه ریاضیات اصفهان انجام شد، حدود 40 نفر از دانشجویان رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان با برخی از فعالیتهای بخش ابتدایی خانه آشنا شدند.
هدف از ارائه این فعالیتها، آشنایی دانشجو معلمان با فعالیتهای جانبی است که بیشتر جنبه بازی داشته، تا دانشآموزان به طور غیرمستقیم درگیر یک فعالیت آموزشی و یادگیری شوند، بوده است. فعالیتها به گونهایی انتخاب شده بود که امکان اجرای آنها در کلاس درس وجود داشته باشد و بهعلاوه دانشجو معلمان بتوانند در آینده با خلاقیت خود فعالیتهای مشابه دیگری را طراحی و در کلاس درس اجرا کنند.
بازدید از دو مدرسه ابتدایی نابینایان شهر مشهد
زمستان 1395
با هماهنگیهای از پیش بهعمل آمده از طریق بخش آموزش نابینایان شهر مشهد از مدارس امام علی (دخترانه) و ستایش (پسرانه) جهت گفت و گو در مورد پروژه آموزش ریاضی نابینایان بازدید به عمل آمد. در این مدارس جلسهایی با حضور مدیریت مدرسه، معلم کلاس اول ابتدایی و معاونت آموزش تشکیل شده و در مورد چگونگی آموزش ریاضی در خانه ریاضیات اصفهان و مدارس مشهد برای دانشآموزان کمبینا و نابینا صحبتهایی شد که نحوه آموزش به این دانشآموزان در خانه ریاضیات اصفهان بسیار مورد استقبال همکاران عزیز شهر مشهد قرار گرفته و درخواست برگزاری آموزش این دورهها و آشنایی این عزیزان با وسائل طراحی شده توسط سرکار خانم هانی برای آموزش ریاضی را داشتهاند.
بازدید پروفسور prof. Yves Laszlo
28 تیرماه 1396، خانه ریاضیات اصفهان
پروفسور Yves Laszlo معاون موسسه Ecol Normal Superirure در تاریخ 28 تیرماه 1396 از بخشهای مختلف خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند.
بازدید علمی مربیان مکتب خانه دکتر مصاحب از خانه ریاضیات اصفهان
از تاریخ 20 الی 22 تیرماه 1396 خانه ریاضیات اصفهان میزبان مربیان مکتب خانه دکتر مصاحب در روستای سرلنگا از بخش مرکزی شهرستان عباس آباد استان مازندران بود.
در این مدت مربیان با سایر فعالیت های خانه و نحوه پیاده سازی کارگاه ها برای دانشآموزان آشنا شدند.
بازدید خانم والنتینا داگین
روز یکشنبه 15 مردادماه 1396 خانم پروفسور والنتینا داگین از بخش ریاضیات و اطلاع رسانی دانشگاه ویلنیوس در شمال اروپا که به عنوان هیئت برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر به ایران سفر کرده بودند، از بخشهای مختلف خانه ریاضیات اصفهان بازدید و با فعالیتهای آنها آشنا شدند.
بازدید پروفسور منظور سومرو
روز جمعه مورخ 13 مرداد ماه 1396 مطابق با 4 آگوست 2017 نمایندگان بنیاد علمی اکو شامل آقای پروفسور منظور سومرو (Manzoor Husain Soomro) رئیس بنیاد علمی اکو، خانم دکتر شهینا فیاض (Shahina Fayyaz) عضو هیأت علمی گروه نماتولوژی دانشگاه کراچی، خانم تبسم آرا خانم (Tabassum Ara Khanum) عضو هیأت علمی گروه نماتولوژی دانشگاه کراچی و آقای صغیر حسین (Saghir Hussain) دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه کراچی به همراه آقای دکتر سید کمیل طیبی مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالمللی و مشاور رئیس دانشگاه در امور بینالملل دانشگاه اصفهان، خانم دکتر زهرا زمانی پژوهشگر قطب علمی اقتصاد بینالملل دانشگاه اصفهان و خانم آزاده الماسیه نماینده شهرداری از خانه ریاضیات اصفهان بازدید به عمل آوردند. در این جلسه آقای دکتر علی رجالی رئیس خانه ریاضیات اصفهان توضیحاتی را در زمینه تاریخچه تأسیس، اهداف و دستاوردهای خانه ریاضیات ارائه دادند. وی مهمترین هدف از تأسیس این خانه را زمینهسازی برای علوم ریاضی پیشرفته و ایجاد علاقه در دانشآموزان بیان نمود.
در انتهای این جلسه آقای پروفسور سومرو و آقای دکتر رجالی بر توسعه همکاریهای خانه ریاضیات و بنیاد علمی اکو تأکید کردند. همچنین آقای پروفسور سومرو اشاره داشتند که بنیاد علمی اکو زمینه آشنایی سایر کشورهای عضو اکو با خانه ریاضیات اصفهان را فراهم آورده تا از تجربیات موفق آن استفاده نمایند. همچنین بنیاد مسئولین این کشورها ا را ترغیب خواهد نمود تا از این خانه بازدید به عمل آورند و ساختار مشابهی را در کشور خود تأسیس نموده و زمینه همکاری بیشتر فراهم آید.
بازدید اعضای محترم شورای شهر و سازمان فاوا شهرداری اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان روز چهارشنبه 27 مردادماه 1395 میزبان آقایان محمد توکل پناه (کارشناس سازمان فاوا شهرداری)، مهندس احسان جعفری (معاونت شبکه سازمان فاوا شهرداری)، مهندس عباس حاج رسولیها (عضو شورای اسلامی شهر اصفهان)، مهندس وحید حیدریان (مدیر عامل سازمان فاوا شهرداری)، حمیدرضا دادخواه (مسئول روابط عمومی سازمان فاوا شهرداری)، دکتر هادی زمانی (معاونت مالی اداری سازمان فاوا شهرداری)، مهندس حسن صلواتی (مدیر عامل اسبق سازمان فاوا شهرداری)، مهندس نوراله صلواتی (عضو شورای اسلامی شهر اصفهان)، علی محمدی رفتار (مدیر منابع انسانی سازمان فاوا شهرداری)، محمد مرتهب (کارشناس سازمان فاوا شهرداری) و مجید میرزایی (کارشناس روابط عمومی سازمان فاوا شهرداری) بود. این مسئولین از بخش های مختلف خانه ریاضیات بازدید کردند که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در کنار این بازدید جلسه ای با حضور آقای حسین علی موحدی (عضو هیئت موسس خانه ریاضیات اصفهان)، در محل خانه ریاضیات اصفهان تشکیل شد.
گزارش بازدید تعدادی از دانشآموزان نابینای شهر کاشان از خانه ریاضیات اصفهان
در تاریخ 24 مرداد 1395، تعدادی از دانشآموزان نابینای شهر کاشان با همراهی چند تن از مربیان با اطلاع قبلی از ساعت 10 صبح تا 13 مهمان خانه ریاضیات اصفهان بودند و با تعدادی از وسایل آزمایشگاه از قبیل جداول سودوکو، پازل اعداد، برج هانوی و …کار کردند.
بازدید دانشآموزان برگزیده روز حل مساله ریاضی شهرستان بروجن از خانه ریاضیات اصفهان
در تاریخ 20 مرداد 1395، دانشآموزان برگزیده روز حل مساله ریاضی در پایههای چهارم، پنجم، ششم و هفتم شهرستان بروجن از ساعت 10 الی 13 مهمان خانه ریاضیات اصفهان بودند و تعدادی کارگاه آموزشی برای آنها برگزار شد.
بازدید جمعی از نمایندگان انجمن معلمان فیزیک استان گیلان
جمعی از نمایندگان انجمن معلمان فیزیک استان گیلان در روز چهار شنبه 23 تیر 1395 جهت آشنایی با فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان و خانه فیزیک اصفهان از قسمتهای مختلف بازدید کردند.
بازدید جناب آقای غلامرضا شیران عضو رئیس کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر
31 فروردین 1395
خانه ریاضیات اصفهان روز سهشنبه 31 فروردین 1395 میزبان جناب آقای غلامرضا شیران عضو رئیس کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر بود ایشان از بخشهای خانه ریاضیات اصفهان بازدید به عمل آوردند. کنار این بازدید جلسهای با حضور سایر اعضاء شورای علمی اجرایی و کمیته مالی اداری، آقایان: احمد جهانمرد (دبیر ریاضی)، فروزان خردپژوه (مدیر خانه ریاضیات اصفهان و نماینده دانشگاه صنعتی اصفهان در هیئت امنا)، دکتر علی دانایی (عضو شورای علمی اجرایی)، دکترمحسن موسوی، حسین شهرامنیا (نماینده شهرداری) و خانمها منیره انصاری پور (دبیر ریاضی) و فاطمه سادات هانی (دبیر ریاضی) در محل خانه ریاضیات اصفهان تشکیل شد و در مورد مسائل خانه ریاضیات اصفهان بحث و گفتگو شد.
بازدید جناب آقای محمد علی جوادی عضو کارگروه توسعه خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی و جناب آقای دکترمهدی جمالینژاد شهردار محترم اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان روز پنجشنبه 10 دی 1394 میزبان جناب آقای محمد علی جوادی عضو کارگروه توسعه خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی و جناب آقای دکترمهدی جمالینژاد شهردار محترم اصفهان و رئیس هیئت امناء خانه ریاضیات اصفهان بود. این مسئولین به اضافه همراهان آنها از بخشهای خانه ریاضیات اصفهان بازدید به عمل آوردند.
کنار این بازدید جلسهای با حضور سایراعضاء هیئت امناء آقایان: دکتر سعید اعظم )نماینده دانشگاه اصفهان)، محمود تلگینی، دکتر محمود خاتونآبادی، دکتر علی رجالی (عضو هیئت موسس خانه ریاضیات اصفهان)، حسین علی موحدی (عضو هیئت موسس خانه ریاضیات اصفهان)، در محل خانه ریاضیات اصفهان تشکیل شد و درمورد مسائل خانه ریاضیات اصفهان بحث و بررسی شد و توصیه شد که خانه ریاضیات اصفهان در جهت انجام تبلیغات بیشتر فعالیت نماید.
بازدید مدیر کل اداره امور اجتماعی استان اصفهان، جناب آقای ابراهیمی و جناب آقای شهرضا و آقای صادقین (کارشناس ارشد مدیریت فرهنگی استانداری)
در تاریخ پنجشنبه 24 مهر 1394 ساعت 11 صبح، نشستی با حضور اعضای هیأت مدیره انجمن موج نور اصفهان با مدیر کل اداره امور اجتماعی استان اصفهان ، جناب آقای ابراهیمی و جناب آقای شهرضا و آقای صادقین (کارشناس ارشد مدیریت فرهنگی استانداری) در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزار و در رابطه با موارد زیر بحث و گفتگو شد. لازم به ذکر است که ابتدا جناب آقای ابراهیمی، بازدیدی از فعالیتهای انجمن موج نور در خانه ریاضیات اصفهان داشتند.
1- برگزاری انتخابات انجمن موج نور اصفهان به صورت الکترونیکی
(قرار شد جهت الکترونیکی کردن طرح انتخابات انجمن موج نور اقدامات لازم و زمینهسازی مناسب انجام شود.)
2- اختصاص کمک مالی برای تولید کتب خودآموز
3- مناسب سازی سایتهای اینترنتی ادارات مختلف استان اصفهان
4- مناسب سازی معابر در سطح شهر
5- آگاه سازی مردم در خصوص چگونگی برخورد با نابینایان
6- برطرف شدن موانع اداری مربوط به ثبت انتخابات انجمن موج نور در استانداری
7- اختصاص بخشی از برنامه صدا و سیما به نابینایان برای بیان مشکلات این قشر
8- اختصاص بودجه برای تحقق طرحهای کارآفرینی در دست اجرای انجمن موج نور
9- ایجاد اشتغال مناسب برای افراد نابینا در ارگانهای مختلف ( برطرف شدن موانع اشتغال افراد نابینا)
10- معرفی تواناییهای افراد نابینا بخصوص به بهزیستی جهت استفاده از این افراد و اشتغال این افراد
جناب آقای ابراهیمی پس از شنیدن صحبتهای اعضای انجمن موج نور ابتدا روز عصای سفید را به نابینایان حاضر تبریک گفتند و سپس قول دادند که برای رفع موانع اداری مربوط به ثبت انتخابات و NGO بودن این انجمن، اقدامات لازم را انجام دهند.
قرار شد برای طرحهای کارآفرینی از طرف انجمن موج نور و استانداری نامهنگاری شود و استانداری ضمن تأیید آنها برای تحقق این طرحها همکاری نمایند.
قرار شد تمام موارد مطرح شده به صورت مکتوب فرستاده و پیگیری شود. قول دادند که مسائل مادی و اقتصادی انجمن را در اولویت کارها قرار دهند.
بازدید اعضای محترم شورای شهر از خانه ریاضیات اصفهان
روز سهشنبه 16 تیر 1394، اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان جلسه کمیسیون را در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزار نمودند. بنا به دعوت ریاست محترم کمیسیون و معاونت علمی فرهنگی شهرداری اصفهان، نمایندگان خانههای ریاضیات، آمار، فیزیک و زیست شناسی هم در بخشی از این جلسه حضور داشتند.
آقای دکتر علی رجالی در این جلسه گزارشی از تاریخچه ، اهداف، برنامهها و دستاوردهای محلی، ملی و بین المللی خانه ریاضیات اصفهان را ارائه نمودند و به دنبال آن گزارش، نظرات سایر اعضای شورای هماهنگی شهر علم اصفهان نیز مطرح گردید و از طرف اعضای کمیسیون و معاونت شهرداری اصفهان نکاتی مطرح شد. در پایان برخی از اعضای کمیسیون و معاون محترم شهرداری اصفهان از بخشهای مختلف خانه ریاضیات اصفهان و سایر خانههای عضو شهر علم بازدید داشتند و با فعالیتها از نزدیک آشنا شدند.
بازدید آقای مهندس نصرالله رضایی مسئول بخش نابینایان (انجمن موج نور اصفهان) خانه ریاضیات اصفهان
مجسمه بریل، مجسمه لویی بریل در موزه بریل مدرسه نابینایان شهر پاریس (مخترع خط ویژه نابینایان)
حروف برجستهی شده خط عادی برای نابینایان قبل ا زاختراع خط بریل
کره زمین قابل استفاده برای نابینایان
نوشت افزار نابینایان که به لوح معروف است.
با استفاده از قلمی که سر آن تیز است، میتوان بر روی کاغذی که در این لوح قرار میگیرد، حروف بریل را به صورت برجسته نوشت.
بازدید مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان (فاوا) از خانه ریاضیات اصفهان
روز سهشنبه 24 شهریورماه 1394 مهندس محمود حیدریان مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اضفهان (فاوا) به همراه آقای موحدی عضو شورای علمی اجرایی خانه ریاضیات اصفهان از خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند.
بازدید پروفسور احسان اله صوفی از خانه ریاضیات اصفهان
آقای پروفسور احسان اله صوفی استاد آمار و علم مدیریت دانشگاه ویسکانسین میلواکی آمریکا در تاریخ 5 خردادماه 1394 از خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند.
دانشگاه ویسکانسین میلواکی
بیوگرافی علمی
بازدید پروفسور سدریک ویلانی از خانه ریاضیات اصفهان
23 اردیبهشت 1394، خانه ریاضیات اصفهان
انتشار کتاب تولد یک قضیه به زبان فارسی
پروفسور سدریک ویلانی (Cédric Villani) از دانشگاه لیون و مدیر هانری یوانکوه در پاریس و برنده جایزه فیلدز در سال 2010 در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 1394 از بخشهای مختلف خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند.
سدریک ویانی متولد ۵ اکتبر ۱۹۷۳، ریاضیدان فرانسوی و برنده جایزه فیلدز۲۰۱۰ است. زمینه کاری او معادله دیفرانسیل با مشتقات پارهای و فیزیک ریاضی است. او برنده جایزهای ام اس در ۲۰۰۸، جایزه آنری پوانکاره در ۲۰۰۹ و چند جایزه معروف دیگر است. ویلانی استاد ریاضی دانشگاه لیون و مدیر مؤسسه پژوهشهای ریاضی هانری پوآنکره در پاریس است.
بازدید معلمان آموزش و پرورش و دانشجویان دانشگاه ولیعصر رفسنجان
28 نفر از معلمان ریاضی آموزش و پرورش و دانشجویان دانشگاه ولیعصر رفسنجان در تاریخ 5 شنبه 30 بهمن ماه 1393 از قسمتهای مختلف خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند و با برنامههای این مرکز آشنا شدند و تعدادی از بازدیدکنندگان در کارگاههای بازی و ریاضی دانش آموزان ابتدایی در عصر پنج شنبه شرکت کردند.
بازدید معاون محترم آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش اصفهان آقای مهندس محمدی
خانه ریاضیات اصفهان در تاریخ 22 آبان 1393 میزبان آقای مهندس محمدی معاون محترم آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش اصفهان بود. در این بازدید جلسهای نیز با حضور آقایان دکتر علی دانایی، دکتر علی رجالی و خانمها منیره انصاری پور، لیلی حاتمزاده، نسرین مصطفایی و فاطمه سادات هانی و سر گروه ریاضی نواحی آموزش و پرورش استان اصفهان برای ایجاد زمینههای همکاری بیشتر بین خانه ریاضیات اصفهان و آموزش و پرورش تشکیل شد.
بازدید تعدادی از همکاران آموزش و پرورش شهر اهواز از خانه ریاضیات اصفهان
4 نفر از همکاران آموزش و پرورش ناحیه 1 اهواز در روزهای یکشنبه 30 شهریور 1393 و سهشنبه 1 مهر1393 از بخشهای خانه بازدید و با فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان آشنا شدند.
بازدید نمایندگان محترم فنآوری اطلاعات بانک ملت از خانه رياضيات اصفهان
9 ارديبهشت 1393
خانه ریاضیات اصفهان روز سه شنبه 9 اردیبهشت ماه 1393 میزبان جناب آقای طاهریانمجد، نماینده محترم اداره فنآوری اطلاعات بانک ملت و جناب آقای کریمی مسئول انفورماتیک سرپرستی بانک ملت استان اصفهان بود. این گروه به منظور آشنایی با فعالیتهای انجمن موج نور و جهت مناسب سازی سایت بانک ملت به منظور استفاده روشن دلان از این سایت، از فعالیتهای این بخش دیدن فرمودند.
بازدید همکاران خانه ریاضیات بوشهر از خانه ریاضیات اصفهان
2-7 تیر 1393
از تاریخ 2 الی 7 تیر 1393 هفت نفر از همكاران ریاضی فعال در خانه ریاضیات بوشهر جهت آشنایی با روال كار و فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان و همچنین آموزش برخی از فعالیتها مهمان خانه ریاضیات اصفهان بودند. در این مدت كارگاههایی توسط مدرسین خانه ریاضیات اصفهان به شرح زیر اجرا شد و همكاران از بوشهر در این كارگاهها شركت نمودند :
- كارگاه بازی و ریاضی دوره ابتدایی
- كارگاه پازل و ریاضی دوره ابتدایی
- كارگاه كاشیكاری منتظم دوره متوسطه اول
- كارگاه حل مسأله دوره متوسطه دوم
- كارگاه پژوهشی دوره ابتدایی
- كارگاه تنگرام و Jumping Puzzle دوره متوسطه اول
در ضمن جهت آشنایی بیشتر با فعالیتهای كارگاههای آشنایی با ریاضیات، دوره متوسطه اول و دوم، كارگاههای پازل و ریاضی و آزمایشگاه ریاضی، همراه با دانشآموزان در كلاسهای آنها شركت كرده و نحوه عملكرد مدرسین را در از نزدیك مشاهده نمودند.
بازدید نمایندگان فنآوری اطلاعات بانک ملت از خانه ریاضیات اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان روز سه شنبه 9 اردیبهشت 1393 میزبان جناب آقای طاهریانمجد، نماینده محترم اداره فنآوری اطلاعات بانک ملت و جناب آقای کریمی مسئول انفورماتیک سرپرستی بانک ملت استان اصفهان بود. این گروه به منظور آشنایی با فعالیتهای انجمن موج نور و جهت مناسب سازی سایت بانک ملت به منظور استفاده روشن دلان از این سایت، از فعالیتهای این بخش دیدن فرمودند.
بازدید آقای دکتر مصلح و هیئت همراه از بوشهر
صبح روز پنجشنبه 15 اسفند 1392، خانه ریاضیات اصفهان میزبان جناب آقای دکتر مصلح و هیئت همراه از شهر بوشهر بود. در این بازدید دستاوردها و فعالیتهای بخشهای مختلف خانه ریاضیات اصفهان معرفی شد. اطلاعاتی در رابطه با تاریخچه پیدایش، مؤسسات و نهادهای همکار، خدمات کتابخانه و سایر موارد جهت تاسیس خانه ریاضیات مورد بحث قرار گرفت.
بازدید معاونت محترم عمرانی استانداری اصفهان
خانه ریاضیات اصفهان صبح روزپنجشنبه 7 آذر 1392 میزبان جناب آقای مهندس مهدی جمالینژاد، معاونت محترم عمرانی استانداری اصفهان بود.
بازدید شهردار محترم شهر اصفهان از خانه ریاضیات اصفهان
جلسه هیئت امناء خانه ریاضیات اصفهان با حضور شهردار محترم اصفهان جناب آقای دكتر سقائیان نژاد 28 مرداد 1392
این جلسه با حضور شهردار محترم جناب آقای دکتر سقائیان نژاد (ریاست هیئت امناء)، معاون مدیر کل آموزش و پرورش جناب آقای مهدوی، دکتر اعظم (نماینده دانشگاه اصفهان)، تلگینی، دکتر جوادی، دکتر خاتونآبادی، دکتر دانایی، دکتر رجالی، دکتر زینل همدانی، شهرامنیا، موحدی، دکتر موسوی، نقش و سرکار خانم هانی اعضای هیئت امناء خانه ریاضیات اصفهان برگزار شد.
در ابتدا آقای دكتر رجالی به بیان چشم انداز كوتاهی از 14 سال فعالیت خانه و موفقیتهای آن، سایر مسابقات و دورههای تشكیل شده توسط خانه، سمینارها و بازدیدهای انجام شده توسط سایر مسئولین، ریاضیدانان و هنرمندان از خانه ریاضیات و سایر قراردادهای بین المللی بسته شده توسط خانه ریاضیات اصفهان پرداختند.
ایشان در مورد چشم انداز 10 ساله خانه ریاضیات، اهداف خانه و همچنین در مورد سال جهانی آمار و پیشنهادهای خانه ریاضیات برای ارگان های دولتی نظیر كاشی كاری در بناها صحبت كردند. در ادامه آقای دكتر دانایی از حمایتهای شهرداری اصفهان و آقای دکتر سقائیان نژاد از خانه ریاضیات تشكر كردند و در مورد سایر فعالیتهای علمی خانه و مسائل كمبود بودجه خانه ریاضیات صحبت نمودند و صورتهای مالی و حسابهای مالی سال 1391 خانه ریاضیات به تفضیل بیان شد.
در این رابطه آقای دكتر سقائیان نژاد توصیه كردند كه برای سال آینده سقف نیازها و اولویتبندی و تفكیك امور را جهت سهولت در بررسی و حل مشکلات در نظر گرفته شود.
در این راستا قرار شد بودجه خانه ریاضیات و تفكیك آن به طور مرتب به تصویب هیئت امناء برسد.
آقای دكتر رجالی در ادامه صحبتهای خود به این نكته اشاره كردند كه عمده فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان برای آموزش و پرورش است و از آقای مهدوی نماینده جناب آقای عاملیان خواستند كه با توجه به تغییراتی كه وجود دارد برنامههای مشتركی با خانه ریاضیات برای آموزش معلمان به منظور بهبود وضعیت آموزش ریاضی و رفع مشكلات آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی با بخش انجمن معلمان خانه ریاضیات تنظیم كنند.
آقای مهدوی با اشاره به این نكته كه ارتباط میان خانه ریاضیات و آموزش و پرورش گستردهتر شده است، گفتند ما در نظر داریم كه این ارتباط سازمان یافتهتر و بیش از پیش باشد.
ایشان همچنین گفتند باتوجه به اینكه هر طرحی كه بخواهد اجرا شود باید در سازمان از نظر كارشناسی مورد بررسی قرار گیرد بهتر است جلسهای قبل از طرح برای هماهنگیهای لازم گذاشته شود تا فرصت كافی برای رسیدن به یك تفاهم نامه بر سر فصول ارائه و رسیدن به حداكثر حضور معلمان در آن دوره فراهم باشد.
همچنین گفتند با توجه به بررسیهای انجام شده افت ریاضی در استان مشهود است و لازم است این مساله پیگیری و در جهت رفع آن برنامه ریزیهای لازم انجام شود.
به همین منظور قرار شد در جهت ارتقای حرفه ای معلمان ریاضی با خانه ریاضیات اصفهان همكاری كنند.
آقای دكتر رجالی گفتند با توجه به اینكه هر برنامهای كه در خانه پیاده شود باید در شورای علمی خانه تصویب شود گفتند امسال سال جهانی آمار است و خانه ریاضیات اصفهان شروع كننده سال جهانی آمار در ایران است و ما برای حمایت از آن از همین بودجه فعلی خانه مقداری را در اختیار فعالیتهای آمار قرار خواهیم داد، از دیگر برنامههای خانه ریاضیات این هست كه در سال 1393 سمیناری تحت عنوان افت ریاضی را برگزار كند و در آن عوامل مختلف و تاثیر گذار بر این موضوع مورد بررسی قرار گیرد، كه هر دو به تصویب هیئت امناء رسید.
آقای دكتر اعظم گفتند آموزش ریاضی در دانشگاهها و تربیت معلمان نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
آقای دكتر دانایی گفتند عمده هدف این سمینار بررسی افت ریاضی در مدارس و دانشآموزان است و البته یكی از علل تربیت معلمان است كه در این سمینار باید مورد بررسی قرار گیرد.
آقای دكتر رجالی گفتند در كمیسیون پیشبرد ریاضیات فرهنگستان یكی از مسائل اصلی كه مورد بررسی قرار میگیرد آموزش ریاضی در دانشگاههاست و گزارشی از آن كمیسیون میتواند بخشی از سمیناری كه میخواهیم برگزار كنیم باشد و در صورتی كه كلیت سمینار در شورای علمی تصویب شود به صورت علمی و جزئی مورد بررسی قرار میگیرد.
به همین منظور قرار شد پیش بینی اعتبار لازم برای برگزاری سمینار افت ریاضی در سال 1393 توسط شورای علمی برآورد شود و برای تعیین بودجه سال آینده مطرح شود.
آقای دكتر رجالی در راستای مشكلات اعزام تیمها به خارج از كشور صحبت كردند و گفتند از عمده مشكلات مسابقه المپیاد این است كه معلمان هیچ نقشی در آن ندارند، در همین رابطه به توضیح مسابقههای برگزار شده در خانه ریاضیات نظیر تورنمنت و نقش معلمان در مرحله اول آن پرداختند.
آقای رجالی برای اینکه تیمهای منتخب مسابقات ا-لیمپیاد و تورنمنت بتواند در سال آینده به خارج از كشور اعزام شوند، پیشنهاد ترمیم بودجه را مطرح نمودند. آقای دكتر رجالی به عنوان آخرین موضوع جلسه پیشنهاد ساخت بال سوم شهرعلم خانه آمار و ساخت یك مهمانسرای كوچك در خانه ریاضیات را مطرح كردند و گفتند در صورت موافقت یكی از 4 بال شهر علم كه در شورای شهر خانه ریاضیات آن را به تصویب رساند عملی و اجرا می شود. همچنین در این جلسه قرار شد بر اساس اساسنامه در حد امكان در سال 2 بار جلسه هیئت امناء تشكیل شود.
گزارش بازدید دانشآموزان استان سیستان بلوچستان
در این بازدید 100 نفر از دانشآموزان استان سیستان بلوچستان در تاریخ 23 مرداد 1392 از خانه ریاضیات بازدید كردند. برای آنها كارگاه تنگرام، كارگاه هندسه آموز اجرا شد، همچنین از نمایشگاه ریاضی بازدید كردند.
بازدید نمایندگان محترم فولاد مبارکه از خانه ریاضیات اصفهان
روز چهارشنبه 18 اردیبهشت 1392، خانه ریاضیات اصفهان، میزبان جمعی از نمایندگان محترم فولاد مبارکه اصفهان، شامل آقایان دکتر ایرج سلطانی- مدیر آموزش، تحقیقات و توسعه، محمد ترابیان- معاونت نیروی انسانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان و دکتر غلامعلی رئیسی اردلی از بخشهای مختلف آن بود.
در این بازدید، جلسهای نیز با حضور آقایان دکتر علی دانایی، دکتر علی رجالی و خانم دکتر ساره گلی برای ایجاد زمینههای همکاری بیشتر بین خانه ریاضیات اصفهان و شرکت فولاد مبارکه اصفهان برگزار شد.
بازدید آقای فولادگر نماینده محترم مجلس شورای اسلامی از خانه ریاضیات اصفهان
جناب آقای فولادگر، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ، بعد از ظهر روز پنجشنبه 26 بهمن 1391 از خانه ریاضیات اصفهان و برخی از فعالیتهای این مجموعه بازدید کردند. در این بازدید بخشهای مختلف خانه ریاضیات، فضاها و امکانات موجود در آن برای انجام فعالیتهای متنوع معرفی شد.
بازدید پروفسور احسان اله صوفی از خانه ریاضیات اصفهان بهمن 1391
استاد آمار و علم مدیریت
دانشگاه ویسکانسین میلواکی
بیوگرافی علمی
بازدید رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان
گزارش تصویری بازدید رئیس و اعضای شورای شهر از خانه ریاضیات اصفهان شنبه 9 دی 1391
بازدید خانم اخوان
گزارش تصویری بازدید خانم نیره اخوان بیطرف نماینده مردم اصفهان از خانه ریاضیات اصفهان پنجشنبه 23 آذر 1391
بازدید پروفسور بکر از خانه ریاضیات اصفهان
آقای پروفسور ابرهارد بکر، استاد دانشگاه فنی دورتموند آلمان، روز 14 می 2010، مصادف با 23 اردیبهشت 1389، از خانه ریاضیات اصفهان بازدید کردند.
گزارش بازدید پروفسور رضا از خانه ریاضیات
روز سهشنبه 24 اذر 1388، آقای پروفسورفضل الله رضا طی بازدیدی از خانه ریاضیات اصفهان، در جمع صمیمی اعضای خانه، دانشآموزان و جمعی از علاقمندان خود به ایراد سخنرانی پرداختند.
بازدید نمایندگان بنیاد ملی نخبگان ایران از خانه ریاضیات اصفهان
در این بازدید که صبح پنجشنبه 9 اسفند 1388انجام شد، آقای دکتر فخرایی معاون پژوهشی بنیاد ملی نخبگان ایران، به همراه آقای دکتر موسوی از خانه بازدید کردند و با فعالیتها و تواناییهای خانه ریاضیات اصفهان آشنا شدند.
دیدار استاندار اصفهان از خانه ریاضیات اصفهان
عصر روز پنجشنبه 17 اردیبهشت 1388 جناب آقای بختیاری استاندار محترم اصفهان، آقای مهندس نیلی معاون ایشان، آقای محمدزاده رئیس سازمان بهزیستی اصفهان، آقای مهندس زائری معاون و نماینده سازمان آموزش و پرورش اصفهان و هیئت همراه ایشان از خانه ریاضیات دیدن فرمودند.در این دیدار ضمن معرفی فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان طی ده سال گذشته،موفقیتهای محلی،ملی و بینالمللی به اطلاع ایشان و هیئت همراه رسانیده شد و مشکلاتی که خانه ریاضیات اصفهان با آنها روبروست مطرح و از ایشان درخواست شد در حد توان نسبت به رفع آنها دستور اقدام صادر فرمایند.
آقای بختیاری در این دیدار ضمن ابراز رضایت از فعالیتهای خانه، که موجب مطرح شدن نام اصفهان و الگو قرار گرفتن آن شده، از دستاندرکاران آن تشکر نمودند.
دیدار دوستانه پروفسور رضا از خانه ریاضیات
پروفسور رضا عصر دیروز سهشنبه 5 آبان 1388 از خانه ریاضیات اصفهان دیدن نمودند.در این دیدار دوستانه که جمعی از علاقمندان پروفسور رضا، از جمله برخی از اعضای شورای علمی خانه ریاضیات، مدرسین خانه و سایر همکاران حضور داشتند، ایشان در جریان فعالیت های خانه ریاضیات اصفهان قرار گرفتند. در ادامه این دیدار صمیمی و دوستانه در ابتدا پروفسور رضا رهنمودهایی را در راستای بهبود و سرعت بخشی به فعالیتهای اعضای خانه ارائه نمودند و در ادامه حضار سؤالات خود را مطرح نمودند.
بازدید جمعی از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر از خانه ریاضیات اصفهان
در این بازدید که روز سه شنبه 23 تیر 1387 از خانه ریاضیات اصفهان انجام شد، حدود 17 نفر از دانشجویان رشته ریاضی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، با فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان در بخشهای دانش آموزی و دانشجویی آشنا شدند.
همچنین در سمیناری تحت عنوان « نگاهی به طبیعت از منظر اعداد » که توسط خانم آسیه پورحقانی ارائه شد، شرکت نمودند.
بازدید دانشجویان ریاضی دانشگاه تفرش از خانه ریاضیات اصفهان
در این بازدید که روز سه شنبه 27 فروردین 1387 در خانه برگزار شد، حدود 80 نفر از دانشجویان دانشگاه تفرش، با فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان در بخشهای دانش آموزی و دانشجویی و نیز در حیطه آموزشی آشنا شدند.
بازدید مدیرکل آموزش فنی و حرفهای از فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان
روز پنجشنبه 24 خرداد مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان و هیئت همراه از فعالیتها خانه ریاضیات بازدید نمودند.
در این بازدید آقای مهندس رضائی در سایت کامپیوتر خانه ریاضیات و در حین کارکردن نابینایان با صفحه کلید عادی و کامپیوتر، توضیحاتی از فعالیتهای نابینایان ارائه دادند و همچنین اهداف و برنامههای خانه تشریح گردید.همچنین مقرر شد سازمان فنی و حرفهای مجوز تاسیس آموزشگاهی را جهت آموزش کامپیوتر به نابینایان به انجمن علمی- فرهنگی موج نور (وابسته به خانه ریاضیات اصفهان) داده و از فعالیتهای استانداردسازی آموزش کامپیوتر به نابینایان حمایت کند.
به ترتیب از راست ایستاده: آقای مهندس رضائی مدرس نابینای کامپیوتر نابینایان، آقای مهندس مصلی نژاد رئیس ICT
فنی حرفه ای، آقای مهندس زارع مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای و آقای دکتررجالی عضو هیئت موسس خانه ریاضیات
بازدید عضو انجمن خواهرخواندگی اصفهان- فرایبورگ از خانه ریاضیات اصفهان
سرکار خانم شاهین نماینده آلمانی تبار انجمن دوستی اصفهان-فرایبورگ، روز شنبه 29 اردیبهشت 1386 میهمان خانه ریاضیات اصفهان بودند. در این دیدار که در چارچوب برنامه خواهرخواندگی اصفهان و فرایبورگ آلمان برگزار شد، قرار شد طرفین امکاناتی را برای بازدید از مؤسسات علمی آلمان و نیز حضور دانشمندان و محققان آلمانی در خانه ریاضیات اصفهان فراهم آورند. ایشان پس از آشنا شدن با فعالیتهای خانه ریاضیات اصفهان، مخصوصا در زمینه نابینایان، اظهار امیدواری نمودند تا ارتباطهای تنگاتنگی بین خانه ریاضیات اصفهان و مؤسسات علمی، تحقیقاتی آلمان بوجود آیند.