معرفی بخش معلمان
بخشی از مخاطبان خانه ریاضیات را معلمان تشکیل میدهند. تاکنون سعی شده است که از طریق برنامههای مختلف نسبت به دانش افزایی، ایجاد انگیزه و علاقه برای پژوهش و نیز انجام کار گروهی در بین آنان اقدام گردد.
بخش معلمان خانه ریاضیات در راستای ایجاد بستری مناسب برای بالا بردن آگاهی، دانش لازم، توانمندی و سازگاری با شرایط روز معلمان پویا و ایجاد فضایی برای طرح و بررسی مسائل و ایدههای معلمان ریاضی، در زمینههای مختلف آموزش و تدریس تشکیل گردید.
اهداف بخش معلمان خانه ریاضیات :
ایجاد روحیه وافزایش توانمندی معلمان در مطالعه و پژوهش
ارتقای فرهنگ همکاری و تعامل بین معلمان
فراهم کردن بستری مناسب برای شناسایی و بروز قابلیتهای معلمان توانمند
ارتقای دانش حرفهای معلمان ریاضی
آشنایی با مسائل و مباحث رایج در آموزش ریاضی (مانند مشکلات دانشآموزان در تفکر جبری، مشکلات یادگیری حسابان، مشکلات یادگیری جبری، بدفهمیها واشتباهات، چگونگی بهکارگیریICT در آموزش ریاضی …)
کارگاهها : بررسی کتابهای درسی، حل مسئله، کارگروهی، روشهای خلاق
آشنایی با زبان تخصصی ریاضی و متون آموزش ریاضی
آشنایی با روشهای تدریس
آشنایی با شیوههای ارزشیابی
آشنایی با روش تحقیق در آموزش ریاضی
5. آموزش کاربردی “نرم افزارهای ریاضی” در راستای محتوای کتاب های درسی به طور مستمرو به روز رساندن آن
بخش معلمان با توجه به اهداف فوق فعالیت های خود را در قالب برنامه های زیر طراحی و اجرا نمود. نمودار زیر بیانگر سازماندهی بخش معلمان است.
در ذیل به شرح برنامههای مورد نظر در هر قسمت میپردازیم. قابل ذكر است كه انجام برنامهها بر اساس اولویتبندی بر پایه نیازهای معلمان بوده و منوط به تاًمین منابعی چون دردسترس بودن مدرس واجد شرایط، وجود امكانات و محیط مورد نیاز، تاًمین منابع مالی و تعداد كافی متقاضی واجد شرایط میباشد. در صورتی كه هر یك از دورهها و فعالیتها به دلیل عدم فراهم آمدن منابع مورد نیاز، امكان تشكیل در قالب یك كلاس رسمی را نداشته و با این حال، گروهی از معلمان، علاقمند به كار و تحقیق شخصی روی آن موضوع باشند، این گروه میتوانند از امكانات خانه برای فعالیت خود بهرهمند گردند. گزارش كار گروه باید توسط یك نفر از آنها كه به عنوان سرپرست تعیین میگردد، به مسوول قسمت مورد نظر ارایه گردد.
الف- فعالیتهای مرتبط با مفاهیم مورد بحث در كتب درسی
از آن جا كه همه معلمان در نخستین گام از وظایف حرفهای خود، ارایه دهنده و مدرس محتوای موجود در كتب درسی هستند، به برخورداری از دانش لازم و تسلط كافی درباره این موضوعات و مفاهیم مرتبط با آنها و هم چنین، آشنایی با شیوههای طرح و تدریس آن ها در كلاس درس نیاز دارند. بنابراین، دراین قسمت برگزاری دورههایی هم چون :
برررسی محتوای كتاب درسی حسابان
بررسی مبحث مثلثات در كتب درسی ریاضی و روش تدریس آن
مباحثی در تركیبیات و احتمال
بررسی مفهوم مشتق و كاربردهای آن
و مشابههای آنها مورد نظر است. این دورهها، توسط مدرسان مجرب و توانا ارایه میگردد و در قالب آنها، مفاهیم و ومسایل مرتبط بررسی شده و دیدگاههای آموزشی و روشهای تدریس نیز طرح و برسی میگردند.
ب- فعالیتهای تخصصی در زمینه مفاهیم حوزه آموزش ریاضی
برای آن كه یك معلم ریاضی بتواند پویا، توانمند و سازگار با شرایط روز باشد، علاوه برآگاهی و دانش لازم در مورد مفاهیم و موضوعات كتب درسی، به آشنایی با مباحث و مسایل آموزشی مطرح در حوزه حرفهای خود نیاز دارد. ازطریق این آشنایی است كه معلمان میتوانند به یك چارچوب نظری منسجم و قابل اتكا دست یافته و بدین ترتیب، قابلیت اتخاذ تصمیمهای منطقی و صحیح را در موقعیتهای مختلف تدریس و آموزش پیدا نمایند. دراین ارتباط، برگزاری دورههایی برای آشنایی با موضوعاتی از این قبیل مد نظر است :
اصول آموزش ریاضی
مباحث و مشكلات رایج در آموزش ریاضی
مبانی نظری حل مساله ریاضی
كار گروهی و فعالیتهای مشاركتی
راهبردهای خلاق در آموزش ریاضی
رویكردها و شیوههای ارزشیابی
كاربردها، نقاط قوت و محدودیتهای ابزار و تكنولوزی در آموزش ریاضی
مطالعات تطبیقی آموزشی با سایر كشورها
ج- فعالیتهای مرتبط با زبان تخصصی ریاضی
امروزه، آشنایی با زبان انگلیسی را میتوان به عنوان كلید ارتباط و تعامل با جهان علم و بهرهمندی از اطلاعات در حوزههای مختلف دانش دانست. به طور خاص، به نظر میرسد كه آشنایی با زبان تخصصی ریاضی جزو مهارتهای حداقلی برای هر معلم ریاضی است كه به آگاهی یافتن نسبت به آن چه كه در دنیای آموزش میگذرد، علاقمند باشد. بدین طریق میتوان از محتوا و رویكردهای آموزشی سایر نظامهای آموزشی دنیا مطلع گردیده و از هزاران منبع آموزشی در دسترس بهره برد. قسمت زبان تخصصی، در جهت نیل به این اهداف، انجام فعالیتهایی از این دست را مد نظر دارد :
دوره آشنایی با اصطلاحات و كلمات تخصصی ریاضی از طریق بررسی كتب ریاضی سایر كشورها
تشكیل گروههای مطالعه مقالات تخصصی آموزش ریاضی به زبان انگلیسی و احیاناً ترجمه برخی از آن ها جهت استفاده دیگران
تشكیل گروههای بررسی فیلمهای آموزشی ریاضی و تدریس ریاضیات و اقدام جهت ترجمه و زیرنویس دار كردن موارد مفیدتر جهت استفاده سایر معلمان.
قابل ذكر است كه فعالیتهای این قسمت، در بسیاری از موارد در تعامل با سایر فعالیتها هستند. برای مثال، در دورههای آموزش زبان تخصصی، شركت كنندگان با رویكردهای آموزشی موجود در كتاب نیز آشنا شده و میتواند از موارد جالب توجه آن در آموزش بهره ببرند. به علاوه، در هر یك از دورههای آموزشی قسمتهای دیگر، مدرس در صورت صلاح دید بررسی منابع انگلیسی مرتبط را نیز جهت غنابخشی به محتوا، مد نظر قرار میدهد.
در راستای اهداف فوق با اساتید آموزش ریاضی خانمها دکتر گویا و غلامآزاد و آقای دکتر رضایی مشورت به عمل آمد و گارگاههای مبانی آموزش ارتقا دانش حرفهای دبیران ریاضی دبیرستان پیشنهاد گردید. این گروه، در تاریخ 22 دی 1390 اولین جلسه خود رادر محل خانه ریاضیات با حضور اساتید فوقالذکر و بیش از 110 نفر از دبیران ریاضی استان اصفهان و مدرسان خانه ریاضیات طبق برنامه زیر برگزار نمودند. لازم به ذکر است که 20 نفر از دبیران ریاضی استان هرمزگان نیز به صورت مهمان شرکت کردند. این کارگاه مبانی (22 ساعت) شامل بخشهای زیر بود :
فلسفه آموزش ریاضی (2)
مباحث و روندهای جاری در آموزش ریاضی (4)
یادگیری معنادار در ریاضی متوسطه (2)
تفکر ریاضی (2)
مبانی تحقیق عمل (اقدام پژوهی) (4)
مبانی درس پژوهی (4)
نقش معلمان ریاضی در طراحی آموزشی (4)
معرفی سایر فعالیتهای معلمان :
جلسات هفتگی :
دبیران ریاضی اصفهان از 28 سال پیش تاکنون بعدازظهر دوشنبه دور هم جمع شده و به بحث و تبادل نظر پیرامون مسایل و چالشهای آموزش ریاضی می پردازند. این جلسات در محل مرکز تحقیقات معلمان اصفهان برگزار میشد. از چند سال پیش با توجه به کمبود فضا در آن مکان، برگزاری جلسات به یكی از دبیرستانهای اصفهان و پس از دو سال ( از سال 1384) خانه ریاضیات پذیرای این جلسات شد. هم اکنون علاوه بر برنامههای گذشته، از امکانات موجود در خانه از قبیل CD سخنرانیها و همایشهایی که توسط خانه برگزار شده بود، نیز استفاده میگردد.
گروههای پژوهشی :
جهت بررسی مسائل مبتلا به آموزش ریاضی و تشویق به انجام پژوهشهای گروهی، خانه ریاضیات از گروههای پژوهشی معلمان حمایت میکند، بدین منظور تاکنون علاوه بر سخنرانیهایی که برای معلمان جهت ایجاد انگیزه و نحوه کار ترتیب داده شده گروههایی نسبت به انجام پژوهش در زمینه هندسه، ارزشیابی، آزمونهای ورودی دانشگاهها، مشکلات تدریس ریاضیات گسسته و بهکارگیری فناوری اطلاعات در آموزش و پژوهش پرداخته که نتایج کار آنها در سمینارها و کنفرانسهای مختلف ارائه گردیده است.
کارگاههای آموزش ICT :
خانه ریاضیات اصفهان، با همکاری انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی این استان، اقدام به برگزاری دورههای آموزش کامپیوتر برای دبیران ریاضی اصفهان نموده است. این دورهها شامل windows, Internet, Mapleو Minitab بوده است. برای آشنایی معلمان ریاضی راهنمایی و متوسطه اصفهان با همکاری انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی اصفهان، کارگاههایی برای آموزش windows، word و آشنایی با اینترنت و همچنین نرمافزارهایMaple وMinitab، تاکنون حدود 600 نفر از برنامههای مختلف این کارگاهها استفاده نمودهاند.
کارگاه آمار و مدلسازی :
این کارگاه در سال1381با مشارکت انجمن آمار ایران و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی اصفهان برگزار گردید که در آن علاوه بر بحث پیرامون مفاهیم کتاب درسی آمار و مدلسازی، معلمان عزیز با نحوه استفاده از نرمافزارهای آماری و انجام کارگروهی دانشآموزی آشنا شدند. با توجه به موفقیت این کارگاه و حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش، برنامهریزی شده تا نظیر این کارگاه در تابستان سال 1384 در چندین استان کشور نیز برگزار گردد.
کارگاه بررسی اهداف آموزش ریاضی ابتدایی :
با مشارکت عدهای از متخصصان آموزش ابتدایی و انجمن علمی آموزشی معلمان دوره ابتدایی، برای شناساندن اهداف آموزش ریاضی در دبستان به آموزگاران کارگاههائی برگزار میگردید، تاکنون از این کارگاهها 4 دوره در اصفهان برای حدود 80 نفر از آموزگاران و دانشجویان تربیت معلم برگزار گردیده است، به دلیل استقبال فراوان، نظیر این کارگاهها در سایر شهرهای استان از قبیل کاشان و نجفآباد نیز برنامهریزی شده است.
کارگاههای بررسی کتابهای درسی- حل مسئله– کارگروهی– روشهای خلاق
آشنایی با زبان تخصصی ریاضی و متون آموزش ریاضی
آشنایی با روشهای تدریس
آشنایی با شیوههای ارزشیابی
آشنایی با روش تحقیق در آموزش ریاضی
واحد مطالعه و آموزش
این واحد، فعالیتهای خود را با اهدافی از این قبیل به انجام میرساند كه بستری مناسب را برای طرح و بررسی مسائل و ایدههای معلمان ریاضی در زمینههای مختلف آموزش و تدریس ایجاد نماید، زمینه و لوازم ارتقای دانش حرفهای مورد نیاز معلمان ریاضی را از طریق برگزاری دورههای آموزشی و تشكیل گروههای مطالعاتی فراهم نماید و انگیزه معلمان را برای انجام مطالعات در حوزه حرفهای خود ارتقا بخشد.
بدین منظور، فعالیتها و دوره هایی در 5 قسمت قابل تعریف هستند:
الف- فعالیتهای مرتبط با مفاهیم مورد بحث در كتب درسی
ب- فعالیتهای تخصصی در زمینه مفاهیم حوزه آموزش ریاضی
ج- فعالیتهای مرتبط با زبان تخصصی ریاضی
د- فعالیتها درزمینه تاریخ ریاضی
ه- ICT (فعالیتهای مربوط به تکنولوژی و فناوری اطلاعات)
در ذیل به شرح برنامههای مورد نظر در هر قسمت میپردازیم.
الف- فعالیتهای مرتبط با مفاهیم مورد بحث در كتب درسی
از آنجا كه همه معلمان در نخستین گام از وظایف حرفهای خود، ارائه دهنده و مدرس محتوای موجود در كتب درسی هستند، به برخورداری از دانش لازم و تسلط كافی درباره این موضوعات و مفاهیم مرتبط با آنها و هم چنین، آشنایی با شیوههای طرح و تدریس آنها در كلاس درس نیاز دارند. بنابراین، دراین قسمت برگزاری دورههایی همچون:
برررسی محتوای كتاب درسی حسابان
بررسی مبحث مثلثات در كتب درسی ریاضی و روش تدریس آن
مباحثی در تركیبیات و احتمال
بررسی مفهوم مشتق و كاربردهای آن
و مشابههای آنها مورد نظر است. این دورهها، توسط مدرسان مجرب و توانا ارائه میگردد و در قالب آنها، مفاهیم و ومسایل مرتبط بررسی شده و دیدگاههای آموزشی و روشهای تدریس نیز طرح و برسی میگردند.
ب- فعالیتهای تخصصی در زمینه مفاهیم حوزه آموزش ریاضی
برای آنكه یك معلم ریاضی بتواند پویا، توانمند و سازگار با شرایط روز باشد، علاوه برآگاهی و دانش لازم در مورد مفاهیم و موضوعات كتب درسی، به آشنایی با مباحث و مسایل آموزشی مطرح در حوزه حرفهای خود نیاز دارد. ازطریق این آشنایی است كه معلمان می توانند به یك چارچوب نظری منسجم و قابل اتكا دست یافته و بدین ترتیب، قابلیت اتخاذ تصمیمهای منطقی و صحیح را در موقعیتهای مختلف تدریس و آموزش پیدا نمایند. دراین ارتباط، برگزاری دورههایی برای آشنایی با موضوعاتی از این قبیل مد نظر است:
اصول آموزش ریاضی
مباحث و مشكلات رایج در آموزش ریاضی
مبانی نظری حل مساله ریاضی
كار گروهی و فعالیتهای مشاركتی
راهبردهای خلاق در آموزش ریاضی
رویكردها و شیوههای ارزشیابی
كاربردها، نقاط قوت و محدودیتهای ابزار و تكنولوژی در آموزش ریاضی
مطالعات تطبیقی آموزشی با سایر كشورها
ج- فعالیتهای مرتبط با زبان تخصصی ریاضی
امروزه، آشنایی با زبان انگلیسی را می توان به عنوان كلید ارتباط و تعامل با جهان علم و بهرهمندی از اطلاعات در حوزههای مختلف دانش دانست. به طور خاص، به نظر می رسد كه آشنایی با زبان تخصصی ریاضی جزء مهارتهای حداقلی برای هر معلم ریاضی است كه به آگاهی یافتن نسبت به آنچه كه در دنیای آموزش می گذرد، علاقمند باشد. بدین طریق می توان از محتوا و رویكردهای آموزشی سایر نظامهای آموزشی دنیا مطلع گردیده و از هزاران منبع آموزشی در دسترس بهره برد. قسمت زبان تخصصی، در جهت نیل به این اهداف، انجام فعالیتهایی از این دست را مد نظر دارد :
دوره آشنایی با اصطلاحات و كلمات تخصصی ریاضی از طریق بررسی كتب ریاضی سایر كشورها
تشكیل گروههای مطالعه مقالات تخصصی آموزش ریاضی به زبان انگلیسی و احیاناً ترجمه برخی از آنها جهت استفاده دیگران
تشكیل گروههای بررسی فیلمهای آموزشی ریاضی و تدریس ریاضیات و اقدام جهت ترجمه و زیرنویس دار كردن موارد مفید تر جهت استفاده سایر معلمان.
قابل ذكر است كه فعالیتهای این قسمت، در بسیاری از موارد در تعامل با سایر فعالیتها هستند. برای مثال، در دورههای آموزش زبان تخصصی، شركت كنندگان با رویكردهای آموزشی موجود در كتاب نیز آشنا شده و میتواند از موارد جالب توجه آن در آموزش بهره ببرند. به علاوه، در هر یك از دورههای آموزشی قسمتهای دیگر، مدرس در صورت صلاح دید بررسی منابع انگلیسی مرتبط را نیز جهت غنابخشی به محتوا، مد نظر قرار میدهد.
واحد پژوهش
با توجه به اینکه در چشمانداز خانه ریاضیات، رویکرد این مرکز به سمت مرکز تحقیقاتی در زمینه آموزش ریاضی میباشد و چون معلمان یکی از مخاطبان اصلی آن میباشند ، لذا ایجاد واحد تحقیقاتی در بخش معلمان یک ضرورت است. بدین منظور فعالیتهای این واحد میتواند حداقل شامل قسمتهای زیر باشد :
الف ) آموزش روش تحقیق
ب) تشکیل گروههای تحقیقاتی
ج)نظارت وپیگیری نحوه انتخاب موضوعات مورد پژوهش وروند کار گروههای تحقیقاتی
الف) آموزش روش تحقیق :
با توجه به اینکه اکثر دبیران ریاضی با تحقیقات کمی و آماری آشنایی ناکافی و با روشهای تحقیقاتی علوم تربیتی از جمله تحقیقات کیفی که در آموزش ریاضی بسیار کارآمد ولازم است آشنایی چندانی ندارند و یا بیشتر آنان تجربه چنین تحقیقاتی را ندارند برگزاری کارگاههای روش تحقیق بطور مستمر از ضروریات این واحد میباشد. اعضای شرکت در این کارگاهها ابتدا در دورههای اصول و مفاهیم اولیه آموزش ریاضی شرکت میکنند تا به ابزار و اطلاعات مورد نیاز کارگاهها آشنایی پیدا کنند، در این راستا دورهی مبانی آموزش ریاضی در حال برگزاری میباشد.
این دوره شامل :
مبانی (22 ساعت)
فلسفه آموزش ریاضی (2)
مباحث و روندهای جاری در آموزش ریاضی (4)
یادگیری معنادار در ریاضی متوسطه (2)
تفکر ریاضی (2)
مبانی تحقیق عمل (اقدام پژوهی) (4)
مبانی درس پژوهی (4)
نقش معلمان ریاضی در طراحی آموزشی (4)
ب) تشکیل گروههای تحقیقاتی :
در کارگاه مباحث و روند جاری در آموزش ریاضی، شرکتکنندگان موضوعات مورد علاقه خود را انتخاب نموده و گروههای تحقیقاتی خود را تشکیل دادند. برخی از این گروهها در حال حاضر مشغول انجام فعالیتهای پژوهشی در حوزهی مورد نظر میباشند. پس از پایان دوره اصول ومفاهیم ودر تداوم کارگاه های روش تحقیق گروهی ازشرکت کننده گان می توانند موضوع تحقیق راکه توسط خود ویا اسا تید کارگاه ها و یا مسئولین این واحد مطرح ومورد تایید قرار گرفته را انتخاب کنند و گروههای تحقیقاتی خود را تشکیل دهند. همچنین دبیران ریاضی که در این کارگاهها شرکت نکرده اند نیز میتوانند پروژههای تحقیقاتی خود را به این واحد معرفی کنند در صورت تصویب امکانات مورد نیاز مانند استاد راهنماو…… در اختیار آنان قرار میگیرد.
ج) نظارت وپی گیری نحوه انتخاب موضوعات مورد پژوهش وروند کار گروه های تحقیقاتی
یکی از اهداف مهم این واحد داشتن خروجی است، بنابرین وجود نظارت و پیگیری شناخت نیازهای گروههای پژوهشی یک ضرورت است.
در راستای این هدف از آذرماه سال 1391 با توجه به پروژه ” سند مطالعه نقش فعالیتهای جانبی آموزشی در یادگیری ریاضیات در ایران” گروهی از معلمان در بخش معلمان تصمیم گرفتند در این پروژه شركت كنند و با همكاری هم مقالهای ارائه دهند. برای این منظور هر هفته دوشنبه ها جلساتی تشكیل میشود و معلمان نظرات خود را در مورد موضوعات زیر مطرح كرده و آنها را مورد بررسی قرار دادند.
ارتقای کیفیت آموزش ریاضی معلمان (عوامل ارتقای معلمان چه بوده؟ به عنوان مثال: دورههای ضمن خدمت، دورههای قبل از خدمت و …)
نقش کار گروهی دبیران ریاضی در افزایش یادگیری دانشآموزان.
بررسی شیوههای تدریس معلمان ریاضی در رابطه با یک کتاب خاص.
بررسی نظر معلمان در ارتباط با چرایی و چه مقدار تدریس ریاضی.
نقش کتابهای کمک آموزشی موجود در یاددهی معلمان و یادگیری دانشآموزان.
تبادل نظر با همكاران.
آرشیو فعالیتهای بخش معلمان
گزارش شرکت تیم مدرسین خانه ریاضیات اصفهان در مدرسه تابستانه آموزش ریاضی دانشگاه اوترخت (هلند) ، 2012
کارگاه مدرسان خانه ریاضیات اصفهان برای معلمان شهرستان اردستان
در روز چهارشنبه مورخ 10 آبان ماه 1396 به دعوت آموزش و پرورش شهرستان اردستان دو کارگاه در زمینه حساب و هندسه برای معلمان پایهی اول تا ششم توسط مدرسان خانه ریاضیات اصفهان در محل مرکز تحقیقات معلمان شهرستان اردستان برگزار شد.
معرفی خانه ریاضیات اصفهان در دانشگاه فرهنگیان اصفهان
به مناسبت روز ملی ریاضیات و بزرگداشت حکیم عمر خیام، در تاریخ 26 اردیبهشت 1396 برنامهایی در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد. در این برنامه که شامل سخنرانی عمومی، مسابقه و کارگاه بود، از خانه ریاضات اصفهان نیز دعوت شده بود تا فعالیتهای خود را برای دانشجو معلمان و اساتید دانشگاه فرهنگیان، معرفی کند. در کنار معرفی خانه ریاضات اصفهان، تعدادی از بازیهای خانه ریاضیات که به صورت کارگاهی برای دانشآموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه انجام می شود، به حضار معرفی شد. همچنین خانه ریاضیات برخی از تولیدات خود، شامل کتابها، سیدیها و بازیهای آموزشی را به نمایش گذاشت.
مدرسه زمستانه آموزش ریاضی
دوشنبه 26 بهمن الی چهارشنبه 28 بهمن 1394 در تهران و شنبه 1 اسفند الی دوشنبه 3 اسفند 1394 در اصفهان
فایل ارائه سخنرانی پروفسور Luc Trouche و گزارش تصویری
مدیریت بالندگی حرفهای دانشگاه فرهنگیان به سفارش و با میزبانی مدیریت همکاریهای علمی و ارتباطات بینالملل دانشگاه فرهنگیان و همکاری کرسی یونسکو در دانشگاه فرهنگیان و خانه ریاضیات اصفهان در راستای ارتقاء کیفیت تدریس– یادگیری در حوزه آموزش ریاضیات، فرصت بالندگی حرفهای اعضای هیات علمی و مدرسان ریاضی موظف و حق التدریس دانشگاه فرهنگیان را تحت عنوان مدرسه زمستانی آموزش ریاضی برگزار مینماید
مجمع عمومی انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان 25 آبان 1395 :
گزارش برگزاری: مجمع عمومی علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان در تاریخ 25 آبان 1395با شرکت دبیران ریاضی متوسطه اول و دوم استان که توسط انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی دعوت عام شده بودند، تشکیل شد. برنامه که در محل تالار میرزاخانی خانه ریاضیات اصفهان برگزار می شد. با خوش آمد گویی و گزارش آقای نقش دبیر انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی از فعالیتهای دوساله انجمن و سپس سخنرانی خانم دکتر حقانی تحت عنوان رویکردهای نوین تدریس تشکیل شد، پس از آن معرفی دبیرخانه راهبردی توسط آقای احمدی مدیر دبیرخانه راهبردی انجام شد. در انتهای جلسه معرفی کاندیداهای دوره بعد انجام و سپس انتخابات به عمل آمد. نکته جالب توجه جلسه حضور پیشکسوتان محترم ریاضی شهر در آن بود که با اشاره به نقش سازنده معلمان در پرورش نسلهای آینده به این جلسه رونق خاصی بخشیده بود.
تاریخ ریاضی با نگاه آموزشی
پیرو جلسات آموزش ریاضی گروه معلمان در خانه ریاضیات اصفهان در جلسه 1391 آقای دكتر اصغری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی سمینار برگزار كردند. در این سخنرانی جناب اقای دكتر اصغری در مورد تاریخ ریاضی با نگاه آموزشی به صحبت پرداختند. در ابتدا ایشان با پخش یك انیمیشن سیر تكامل را نشان دادند و به بیان نظریه داروین در مورد سیر تكامل پرداختند و نظریه دانشمندان و جانور شناسان گونان را در این زمینه بیان كردند. سپس به بیان این موضوع پرداختند كه هر مفهوم ریاضی كه بیان میشود یك جنبه تاریخی طولانی دارد و به این نكته كه ردپای تاریخ تكامل مفاهیم ریاضی در رشد ذهنی ما دیده میشود، اشاره كردند. در ادامه تئوری فرایند- شئ را بیان كردند و در خاتمه در مورد پذیرش مفهوم عدد منفی در طول تاریخ به سخنرانی پرداختند.
حضور جمعی از مدرسان خانه ریاضیات اصفهان در روستای پوده
24 مرداد 1393
بنا به درخواست سرکار خانم بنفشه نفیسی از آموزگاران دبستانهای آموزش و پرورش ناحیه یک اصفهان و سرپرست کتابخانه کودک و نوجوان روستای پوده از توابع شهرستان دهاقان، روز جمعه 24 مرداد 1393 گروهی از مدرسان خانه ریاضیات جهت اجرای کارگاههایی برای دانشآموزان عضو کتابخانه که از مقاطع ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان روستای پوده بودند، به محل کتابخانه روستا اعزام شدند. برنامهای که توسط این گروه اجرا شد شامل تعدادی بازی و حل مساله بود. از جمله جامپینگ پازل، برج هانوی، هندسه آموز، تخته میخی، بازی 15، مساله گرهها، آخرین نفر جمع، بازی سِت، اریگامی. اجرای این کارگاهها حدود 2 ساعت به طول انجامید و دانشآموزان در گروههای سنی متفاوت از اجرای کارگاهها بهره بردند. لازم به توضیح است که این کتابخانه حدود پنج سال است که با هدف ترویج کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان روستا و به همت سرکار خانم نفیسی و خانواده محترمشان تأسیس گردیده است و توسط خودشان نیز اداره میشود.
سخنرانی آقای دکتر علی رجالی با موضوع حسابان
دوشنبه 30 دی 1392
فایل سخنرانی
در ادامه جلسات دوشنبههای دبیران ریاضی اصفهان، جلسه امروز با سخنرانی آقای دکتر علی رجالی با موضوع حسابان برگزار شد. در این جلسه موضوعاتی از جمله مفهوم درس حسابان و چرایی یادگیری آن، حسابان و محاسبه مساحت زیر منحنی، مشتق و حسابان، توصیه در مورد حسابان دبیرستان، استانداردهای بینالمللی آموزش حسابان و سایر موارد آموزشی درس حسابان و بطور کلی آموزش ریاضی مطرح شد.
برگزاری کارگاهی برای اعضای خانه ریاضیات اصفهان تحت عنوان مهارتهای ارتباطی با حضور خانم دکتر مصطفایی : پنجشنبه 26 بهمن 1391، ساعت 9 الی 12 – 14 الی 16
روز پنجشنبه 26 بهمن 1391 کارگاهی با موضوع مهارتهای ارتباطی و با حضور خانم دکتر حمیده مصطفایی به عنوان سخنران و اعضای خانه ریاضیات برگزار شد. در این کارگاه موارد مختلفی از روشهای بهبود مهارت ارتباطی بر اساس بحث در مفاهیم مختلف از جمله ارتباط، زبان زندگی و چهار مرحله از ان.وی.(1) مشاهده، احساس، نیاز و تقاضا) به بحث گذاشته شد.
فرایند ان.وی.سی
مشاهده رفتارهای مشخصی که سلامت ما را تحت تاثیر قرار می دهند،
در ارتباط با آنچه مشاهده می کنیم، چه احساس می کنیم،
نیازها، ارزش ها، امیال و … که احساسهای ما را شکل می دهند،
رفتارهای مشخصی که ما تقاضا می کنیم تا زندگی مان را غنی سازیم.
در رسیدن به یک خواست مشترک و متقابل برای نثار از صمیم قلب، ما نور آگاهی را بر چهار عرصه متمرکز می کنیم که چهار مرحله از ان.وی.سی محسوب می شود. اول، مشاهده دقیق آنچه در یک موقعیت اتفاق می افتد. مشاهده دقیق گفتهها، شنیدهها و رفتارها فارغ از این که به زندگی ما غنای بیشتری میدهند یا نمیدهند. نکته مهم، بیان دقیق مشاهدات بدون هرگونه قضاوت و ارزیابی است، خیلی ساده فقط بگوییم چه چیز را مشاهده میکنیم، خواه آنچه مشاهده می کنیم را دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم …..
منبع: ارتباط بدون خشونت زبان زندگی، مارشال روزنبرگ ترجمه کامران رحیمیان، تهران، کتاب آمه 139
همایش معرفی نرم افزار ریاضیات پویا : در ادامه برنامه ” تلفیق رسانه ها و وسایل آموزشی در آموزش ریاضی متوسطه ” بخش معلمان همایش معرفی نرم افزار ریاضیات پویا (توسط مؤسسه جئوجبرای تهران نماینده پروژه آموزشی بین المللی نرم افزار) و کارگاه 20 ساعته نرم افزار جئوجبرا (GEOGEBRA) به مدت 2 روز با حضور معلمان ریاضی و مدرسان خانه ریاضیات برگزار گردید.
کارگاه نرم افزار هندسه Sketchpad: با توجه به موضوع ” تلفیق رسانه ها و وسایل آموزشی در آموزش ریاضی متوسطه ” در كارگاه مبانی ریاضی، بخش معلمان در 20 اردبهشت ماه سال 1391، كارگاه آموزش نرمافزار Sketchpad را به مدت 12 ساعت توسط خانم نرگس عصارزادگان برگزار نمود.
کارگاه مبانی آموزش ریاضی : آشنایی با آموزش ریاضی یکی از اهداف و رویکردهای خانه ریاضیات به ویژه بخش معلمان میباشد. در این راستا با همکاری اساتید آموزش ریاضی خانمها دکتر گویا، دكتر غلامآزاد و آقای دکتر رضایی دوره ارتقا دانش حرفهای دبیران ریاضی دبیرستان، طراحی و اجرا شد.
در راستای اهداف فوق با اساتید آموزش ریاضی خانمها دکتر گویا و غلامآزاد و آقای دکتر رضایی مشورت به عمل آمد و گارگاههای مبانی آموزش ارتقا دانش حرفهای دبیران ریاضی دبیرستان پیشنهاد گردید. این گروه، در تاریخ 22 دی 1390 اولین جلسه خود رادر محل خانه ریاضیات با حضور اساتید فوقالذکر و بیش از 110 نفر از دبیران ریاضی استان اصفهان و مدرسان خانه ریاضیات طبق برنامه زیر برگزار نمودند. لازم به ذکر است که 20 نفر از دبیران ریاضی استان هرمزگان نیز به صورت مهمان شرکت کردند. این کارگاه مبانی (22 ساعت) شامل بخشهای زیر بود :
فلسفه آموزش ریاضی (2)
مباحث و روندهای جاری در آموزش ریاضی (4)
یادگیری معنادار در ریاضی متوسطه (2)
تفکر ریاضی (2)
مبانی تحقیق عمل (اقدام پژوهی) (4)
مبانی درس پژوهی (4)
نقش معلمان ریاضی در طراحی آموزشی (4)
کارگاه یک روزه مبانی آموزش ریاضی: در تاریخ 4 تیرماه ۱۳۹۱ كارگاه سوم مبانی آموزش ریاضی با عنوان: انجام یک پروژه تحقیق عمل مشارکتی مرتبط با ریاضی متوسطه (10 ساعت) برگزار گردید. این كارگاه با حضور آقای دکتر مانی رضایی و خانمها دکتر غلام آزاد و دکتر گویا برگزار شد.
کارگاه آموزش نرم افزار Mathematica
بخش معلمان خانه ریاضیات اصفهان در راستای آموزش نرم افزارهای کاربردی به دبیران ریاضی، کارگاه آموزش نرم افزار Mathematica را طی 6 جلسه و با حضور دو گروه 15 نفره از دبیران ریاضی دبیرستانهای استان اصفهان برگزارکرد. در این دوره، توانمندیهای نرمافزار وکاربرد آن، در قالب تمریهای موجود در کتابها ریاضی دبیرستان توسط یکی از مدرسان خانه ریاضیات اصفهان، ارائه شد.در پایان دوره شرکتکنندگان گواهی خود را از طرف خانه ریاضیات دریافت کردند.
كارگاه آمار و مدل سازی
این کارگاه در سال 1381 با مشارکت انجمن آمار ایران و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی اصفهان برگزار گردید که در آن علاوه بر بحث پیرامون مفاهیم کتاب درسی آمار و مدلسازی، معلمان عزیز با نحوه استفاده از نرمافزارهای آماری و انجام کارگروهی دانشآموزی آشنا شدند. با توجه به موفقیت این کارگاه و حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و وزارت آموزش و پرورش، نظیر این کارگاه در تابستان سال 1384 در استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مازندران، آذربایجان شرقی، قزوین و خراسان رضوی باهمكاری انجمن آمار ایران، اتحادیه انجمنهای معلمان ریاضی ایران و انجمنهای معلمان ریاضی استانهای مربوطه توسط خانه ریاضیات اصفهان برگزار گردید.گزارش کاملی از این فعالیت خانه ریاضیات اصفهان در فصل هفتم کتاب مطالعه هجدهمین کمیسیون بین المللی آموزش ریاضی آمده است.
(صفحات 37 تا 40 کتاب Teaching Statistics in School Mathematics-Challenges for Teaching and Teacher Education از انتشارات Springer در سال 2011)
کارگاههای آموزش ICT
برای آشنایی معلمان ریاضی راهنمایی و دبیرستانهای اصفهان با همکاری انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی اصفهان، کارگاههایی برای آموزش windows، word و آشنایی با اینترنت و همچنین نرمافزارهای Maple و Minitab برگزار شدهاند. تاکنون حدود 700 نفر از برنامههای مختلف این کارگاهها استفاده كردهاند. در این زمینه ابتدا خانه ریاضیات اصفهان مبادرت به فرهنگ سازی نموده و به دنبال آن كلاس های آموزشی تشكیل داد.
اعداد اعشاری در پایه چهارم
جلسات آموزش ریاضی معلمان ابتدایی چهارشنبه 10 بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۱۰ مکان: خیابان سعادت آباد، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان بخش معلمان
بحث و تبادل نظر پیرامون سؤالات امتحانی (حسابان) و طرح یک مسأله
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره دوم متوسطه سخنران: آقای
محیط و مساحت در پایه سوم
جلسات آموزش ریاضی معلمان ابتدایی چهارشنبه 3 بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۱۰ مکان: خیابان سعادت آباد، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان بخش معلمان
حل نامعادلات به کمک رسم نمودار و استفاده از هوش مصنوعی در آموزش
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره اول و دوم متوسطه
کارگاه ترسیمات هندسی به کمک متیگون و جئوجبرا
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره دوم متوسطه سخنران: آقای
تقارن مرکزی و چرخشی در پایه پنجم و ششم
جلسات آموزش ریاضی معلمان ابتدایی چهارشنبه 19 دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۱۰ مکان: خیابان سعادت آباد، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان بخش معلمان
پولیا بر صفحه مختصات دکارت قدم میزند! (حل مسائل هندسی به کمک مختصات)
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره اول و دوم متوسطه
تقسیم در پایه سوم
جلسات آموزش ریاضی معلمان ابتدایی چهارشنبه 12 دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۱۰ مکان: خیابان سعادت آباد، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان بخش معلمان
ترکیبیات (شمارش به کمک کدهای صفر و یک)
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره دوم متوسطه سخنران: آقای
محاسبات مالی و آمار در آموزش و تفکر ریاضی
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره اول و دوم متوسطه
محفل ریاضی
خانه ریاضیات نجف آباد با همکاری گروه ریاضی متوسطه دوم اداره آموزش و پرورش شهرستان نجف آباد برگزار میکند: محفل ریاضی با موضوع: اشکالات مربوط
عدد سه رقمی در پایه دوم
جلسات آموزش ریاضی معلمان ابتدایی چهارشنبه ۲8 آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۱۰ مکان: خیابان سعادت آباد، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان بخش معلمان
کارگاه ترسیمات هندسی به کمک متیگون و جئوجبرا
گروه درسی ریاضی استان و انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان اصفهان با همکاری خانه ریاضیات اصفهان برگزار مینماید: ویژه دوره دوم متوسطه سخنران: آقای
وبینار آموزش ریاضی با ابزار دست ورزی دیجیتال
خانه ریاضیات اصفهان با همکاری گروه آموزشی یارا (یادگیری و آموزش ریاضی ابتدایی) برگزار می کند زمان: پنجشنبه 29 آذر 1403، ساعت 15 تا 16
عدد در پایه اول
جلسات آموزش ریاضی معلمان ابتدایی چهارشنبه 21 آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۱۰ مکان: خیابان سعادت آباد، جنب ورزشگاه امین، خانه ریاضیات اصفهان بخش معلمان