مدرسۀ تاریخ ریاضیات اصفهان

مخاطبین: دانشجویان و فارغ‌التحصیلان گرایش‌های مختلف رشتۀ ریاضی و مهندسی

ظرفیت: 30 دانشجو، 30 دانش‌آموز

ملاک انتخاب: بر اساس رزومه و انگیزه‌نامه

بورسیه شرکت‌کنندگان: برای 5 نفر که بر اساس رزومه و انگیزه‌نامه برگزیده می‌شوند.

محورهای سخنران‌ ها و کارگاه‌ها: تاریخ ریاضیات دورۀ باستان، تاریخ ریاضیات دورۀ یونانی، تاریخ ریاضیات دورۀ اسلامی

کارگاه‌ها: مسألۀ مجموع مربعات در دورۀ اسلامی، استفاده از تاریخ در آموزش ریاضی، نقوش هندسی در معماری، مفهوم بی نهایت در تاریخ ریاضیات، ابداع الگوریتم‌های کشف رمز در دورۀ اسلامی، ریاضیات به‌کار رفته در زیج‌ها، دربارۀ ابزاری برای یافتن قبله و …

اساتید: پروفسور Jan P. Hogendijk (هلند)؛ Konstantinos Nikolantonakis (یونان)؛ دکتر محمد باقری، دکتر حنیف قلندری، دکتر زینب کریمیان، دکتر پیام سراجی، دکتر حسن امینی، استاد اکبر زمانی، نرگس عصارزادگان، رضا کیانی موحد،زهرا پورنجف، مریم زمانی و مائده حسین زاده

زمان، 17، 18 و 19 بهمن ماه 1403

روش برگزاری: شرکت‌کنندگان در سه روز این مدرسه در نوبت صبح همگی در درس آموزشی در حوزۀ تاریخ دورۀ مشخصی از ریاضیات شرکت می‌کنند. در نوبت بعدازظهر در یکی از دو کارگاه ارائه شده ثبت‌نام می‌نمایند.

طرح تحقیقاتی: شرکت‌کنندگان ترجیحاً در قالب گروه‌های 2 نفره (یا در صورت تمایل انفرادی) طرح‌های تحقیقاتی کوتاهی را که اساتید طراحی کرده‌اند در سه روز مدرسه پیش می‌برند و آن را در روز آخر ارائه می‌دهند. کار بر روی این طرح‌ها می‌تواند ادامه یابد و نتیجۀ طرح‌ها بعدا به صورت مجموعه‌ای منتشر شود. شرکت‌کنندگان بر اساس علاقۀ خود طرح را انتخاب می‌کنند. اساتید منابع و مقالاتی را در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند و آن‌ها را راهنمایی می‌کنند تا طرح‌ها را پیش ببرند.

زمان و نحوۀ ثبت نام به زودی از طریق همین صفحه به اطلاع رسانده می‌شود.

ایمیل مدرسۀ تاریخ ریاضیات

سایت خانه ریاضیات اصفهان

Isfahan School of Mathematics History (ISHM)

Isfahan Mathematics House

Seeking for the right and preferring the truth

5, 6, 7 February 2025

اسکرول به بالا